Lézerek, IPL eszközök

Dr Derm ® PHD®

Dr Derm ® PHD®

IPL készülék szőrtelenítésre

Új készülékünk megalkotása során felhasználtuk a másfél évtizede alapított Dr Derm Equipment cég gyártmányfejlesztéseinek innovatív megoldásait, valamint klinikánk többezer fotodermatológiai kezelésének tapasztalatát. A vadonatúj Dr Derm® PhD® készülék új mérce a biztonságos fotoepiláció területén.

A fotoepiláció a nemkívánatos szőrszálak növekedésének fényenergia segítségével történő gátlását jelenti.  A DrDerm® PhD®készülék egy nagy energiájú fényforrás segítségével előállított pulzáló fény alkalmazására épül.

Aktív fényszűrő rendszer

Az új Dr Derm® PhD® fotoepilációs készülék ActiveWaterFiltering® technológiája a bőr felforrósodásáért, így az esetleges égési sérülésekért felelős infravörös fénytartományt kiszűri. A fényforrás előtt a zárt kezelőfejben keringetett víz a kibocsátott fényből kiszűri azokat a hullámhosszakat, melyek a vízben jól nyelődnek el. A felmelegedett hűtővizet a készülék elvezeti és ventillátorok segítségével visszahűti, majd újra a kezelőfejbe juttatja. Ennek köszönhetően maximális biztonsággal kezelhetünk, hisz a bőrt a nem kívánt infravörös sugarak nem melegítik fel.

Beállítást könnyítő kezelőprogramok

A DrDerm® PhD® készüléken a szőrszín, a bőrszín és a szőrvastagság alapján az impulzushosszt és az energiát széles határok közt lehet megválasztani: vékony szőrzet esetén rövid, vastag szőrzetre hosszabb behatási időt, világosabb bőrre nagyobb, sötétebbre kisebb teljesítményt választhatunk.

Változtatható impulzushossz, VPDL-BURST üzemmód

A legújabb VPDL-BURST technológia a szőrtüszők hatékony elpusztítását teszi lehetővé a sorozatos impulzus okozta fokozatos felmelegítés révén. A VPDL-BURST rendszernek köszönhetően a kezelés során a fény rövid idő alatt automatikusan többször villan fel, így a szőrtüszők tartós, lépésről lépésre történő felmelegítése során a hámot jobban meg tudjuk óvni, mintha egyetlen villanással juttatnánk a teljes energiát a bőrfelületre.

Az eredmény tehát fokozatosan forrósodó szőrtüsző, hatékonyan elpusztuló mátrixsejtek: korszerű fotoepiláció hegképződés és kellemetlenségek nélkül.

Cserélhető optikai szűrők

A DrDerm® PhD® készülék alapkiépítettségben egy szűrőt tartalmaz, mely cserélhető, így a készülék fejleszthető.

650nm-es szűrő: szőrtelenítés sötétebb bőrtípusokra

625nm-es szűrő: szőrtelenítés minden bőrtípusra

590nm-es szűrő: szőrtelenítés világosabb bőrtípusokra és bőrfrissítő kezelésekhez

570nm-es szűrő: bőrfrissítő kezelések világos bőrtípusokra

550nm-es szűrő: vaszkuláris és pigmentált elvátozások kezeléséhez

400nm-es szűrő: akne kezeléshez

Nagy kezelőfelület, gazdaságos működés

A DrDerm® PhD® készülék egyetlen villanással  6,2 cm2-nyi felületet képes kezelni. Tekintettel arra, hogy a kezelőfej lövésszáma 40.000-ig garantált, ezzel 24,8m2-nyi felület kezelhető összesen.

Műszaki adatok

Tápfeszültség:

220-230 V ;50 /60 Hz ;12 A

Teljesítmény:

2700 W

Működési hőmérséklet:

+10° C ÷ +30° C

Tárolási hőmérséklet:

min. 5° C / max. 40° C

Méretek:

250 (magasság) x 450 (szélesség) x 440 (mélység) mm

Hűtés:

zárt rendszerű vízhűtés

Tömeg:

23 kg

Osztály:

Class I, Type B

Védelmi fokozat:

IP20 (IEC 529) Konformitási nyilatkozattal rendelkező európai gyártmány, CE0476

Pulzushossz:

3 – 240 msec

VPDL-BURST üzemmód:

akár 5 impulzus, változtatható pulzusidővel

Ismétlési frekvencia:

0,33 Hz

Maximális energia:

40 Joule/cm2 (25x13mm-es fejjel)

Kezelőfelület:

48x13mm (6,2 cm2)

Cynergy MultiPlex

Cynergy MultiPlex

Vaszkuláris lézerkészülék

A Cynosure exkluzív technológiája, a MultiplexTM szekvenciális fénykibocsátás révén a CynergyTM érkezelő lézerkészülék páratlan hatékonyságú. Egyedülálló eredményei mellett a mellékhatásai elenyészőek, biztonságos és hatásos a gyermekgyógyászati alkalmazása is.1 A Cynergy készüléket bármilyen érprobléma kezelésére lehet alkalmazni, ide tartoznak: az arc és alsóvégtagi telangiektázia, tűzfolt, a vörös, livid és kék seprűvénák, hemangiomák, a már kialakult és kialakulóban lévő, akár 2-3mm-es visszerek, valamint az akne és a rozácea. Utóbbit minden stádiumában kezelhetjük: az értágulatok megjelenése előtt a kivörösödési hajlam éppúgy csökkenthető, mint a súlyos értágulatosság, vagy a pusztulózus rozácea aktivitása.

Fejlett technológia - Kiváló eredmények

A Cynergy-vel sokkal hatásosabban kezelhetőek az érproblémák, mint a hagyományos, egyetlen lézerhullámhosszon működő készülékekkel. A nagyteljesítményű 585 nm-en pulzáló festék lézer és 1064 nm Nd:YAG lézer, szabadalmaztatott Multiplex technológia révén képes szekvenciálisan, két hullámhosszon emittálni egy optikai rendszeren belül, megfelelő klinikai hatékonysággal.

A MultiplexTM tudománya

A szekvenciális emisszió annyit tesz, hogy a Cynergy pulzáló festék lézert milliszekundumos szünettel az Nd:YAG lézer fénye követi. Az első impulzus az oxy-hemoglobint alakítja át methemoglobinná, amely növeli az abszopciós koefficienst 300-500%-kal az Nd:YAG hullámhosszán.2,3 Ezután az Nd:YAG lézer tüzel és hatékonyabban abszorbeálódik azáltal, hogy a hemoglobin átalakított formában van, így képes csökkenteni az Nd:YAG lézer hátrányait, ezáltal növelve a páciens biztonságát és a kezelés hatását. Nagyobb penetrációs mélység érhető el, s kevesebb kezelés szükséges e lézerek kombinált alkalmazásával.

A két lézerhullámhossz kombinációjával, a Cynergy biztonságos és hatékony eredményeket ad rövidebb idő alatt, mint az egy lézerhullámhosszal működő készülékek. Pácienseinek ez nagyobb kényelmet és elégedettséget jelent. Önnek pedig több elégedett pácienst.

Hideglevegős bőrhűtés

A kezelés közben a bőrt hideglevegős rendszerrel hűtjük, mely nemcsak a kellemetlenségeket csökkenti, hanem megvédi a bőr felső rétegeit, a magas víztartalmú hámot a hő okozta sérüléstől. A hideglevegős rendszer nem igényel fogyóanyagot, mint a folyékony nitrogén patronnal működő eszközök, melyeknél a patronok pótlása megdrágítja a kezelést.

A kezelések eredményeit megtekintheti referenciaklinikánk honlapján:

http://www.drderm.hu/portfolio-view/multiplex-visszer/

1 Geronemus R J Dermatol Surg Oncol. 1993;19:303–310.
2 Barton JK, et al. Optical and magnetic resonance changes in photothermally coagulating blood. Proceedings of SPIE 2002; 4609:10-19.
3 Kuenstner JT, Norris KH. Spectrophotometry of human hemoglobin in the near infrared region from 1000 to 2500 nm. Near Infrared Spectrosc 1994;2:59-65.

Műszaki adatok

Lézer típus PDL Nd:YAG MultiPlex
Hullámhossz 585-597 nm 1064 nm 585-597 nm + 1064 nm
Impulzus hossza 0,5-40 msec 0,3-300 msec 0,5-300 msec

Max. energiasűrűség / kezelőfej átmérő

15 mm
12 mm
10 mm

7 mm
5 mm
3 mm

 


7 J/cm²
10 J/cm²
20 J/cm²

40 J/cm²
 


35 J/cm²
50 J/cm²
80 J/cm²
160 J/cm²
240 J/cm²
300 J/cm²

10 J/cm²PDL & 80 J/cm²Nd:YAG

20 J/cm²PDL & 160J/cm²Nd:YAG

Maximális ismétlési ráta 2 Hz 5 Hz 1 Hz
Célzófény vörös dióda lézer (635 nm)
Bőrhűtő rendszer hideg levegő - külön elérhető
Elektromos hálózat 200/208, 220/230 VAC, 30A
Méret 40"x 18"x 31" (101 cm x 46 cm x 79 cm)
Tömeg 270 lbs (123 kg)

 

Cynosure Elite Plus

Cynosure Elite Plus

Az Elite Plus egy nagyteljesítményű esztétikai lézerkészülék, mely kétféle lézer fényét egyazon optikai rendszeren keresztül vezeti a kezelőfejbe, s így a kezelendő bőrfelületre. Az Elite Plus lézer a szőrtelenítés és a visszérkezelés gold standard-jait követi, hiszen a világos bőr szőrtelenítésére Alexandrit lézert, a pigmentált bőr szőrtelenítésére és visszérkezelésre Neodymium:YAG lézert kínál. Utóbbival nemcsak az alsó végtag, hanem az arc erei is hatékonyan kezelhetőek, az epidermális pigmentfoltokat pedig egyedülállóan rövid pulzusú Alexandrit lézerrel távolíthatjuk el.

Most még gyorsabb

Az Elite Plus esztétikai lézerkészülékben két klinikai lézer van összeépítve – a 755 nm-es Alexandrit és az 1064 nm-es Nd:YAG lézerek, melyek esztétikai kezeléseket tesznek lehetővé, felülmúlhatatlan hatékonysággal és kényelemmel.

Az Elite Plus előnye, hogy nagyobb a kezelőfej átmérője és az impulzusok leadása gyorsabb, így hatékonyabban továbbítja az energiát a gyorsabb eredményt érdekében.

Nagyobb átmérő, magasabb teljesítmény

Rövidítse le a kezelési időt az Elite Plus nagyobb kezelőfejeivel. A standard méret 18 mm, ami 44%-kal nagyobb kezelési felületet biztosít a konkurenciánál jellemző 15 mm átmérőjű kezelő fejhez képest! De kis felárért választható hozzá még nagyobb méretű kezelőfej (20, 22, 24 mm nagyságú), segítve Önnek a kezelés gyorsabbá tételét, ezáltal növelve az egy nap alatt kezelhető páciensek számát.

Optimális hullámhossz

A nagy teljesítményű, 755 nm-es hullámhosszúságú Alexandrit lézer fénye jól abszorbeálódik (elnyelődik) melaninban. Ez biztosítja hatásosságát és a hosszútávú eredményt a pigmentfoltok eltávolításánál és a szőrtelenítésnél. Tartós szőrtelenítés esetében átlagosan 79%-os az eredmény három kezelés után.1
Az 1064 nm-es Nd:YAG lézer a legbiztonságosabb fényhullámhossz  tartós szőrtelenítés esetén a sötétebb bőrtípusoknál vagy lebarnult bőrön.2,3,4 Ez a hullámhossz alkalmas még az arc és az alsó végtag ereinek a kezelésére is, mint az egyik legnépszerűbb esztétikai lézeres módszer.

A leggyorsabb kezelés sorozat

Azáltal, hogy az Elite Plus készülékkel a kezelés gyorsabban kivitelezhető, segít Önnek növelni ügyfélforgalmát, tehát termelékenyebb és jövedelmezőbb lesz a praxisa. A gyorsaság mellé egyedülálló megbízhatóság is társul: az Elite Plus a Cynosure vásárlóinak egyik legkedveltebb készüléke, a praxisok „igáslova” világszerte.

Testreszabható, biztonságos kezelések

Az Elite Plus készülék lehetővé teszi a páciens hajszínéhez, szőrzetvastagsághoz és bőrtípusához alkalmazkodó beavatkozást.  Az Elite Plus készülékben variálható a kezelőfej átmérőjének mérete, akár 3mm-től 24mm-ig (opcionális tartozékokkal). A lézerfény hullámhossza is választható, így maximalizálva a hatékonyságot és a páciens komfort érzetét a tartós szőrtelenítés, a pigment folt eltávolítás és az érkezelések alatt, a páciens bőrtípusának figyelembe vételével.
A kezelés közben a bőrt hideglevegős rendszerrel hűtjük, mely nemcsak a kellemetlenségeket csökkenti, hanem megvédi a bőr felső rétegeit, a magas víztartalmú hámot a hő okozta sérüléstől. A hideglevegős rendszer nem igényel fogyóanyagot, mint a folyékony nitrogén patronnal működő eszközök, melyeknél a patronok pótlása megdrágítja a kezelést.

Műszaki adatok

Lézer típus Alexandrit Nd:YAG
Hullámhossz 755 nm 1064 nm
Impulzushossz 0,5-300 msec 0,5-300 msec

Energiasűrűség

24 mm
22 mm
20 mm
18 mm
15 mm
12 mm
10 mm
7 mm
5 mm
3 mm

 

11 J/cm²
14 J/cm²
17 J/cm²
20 J/cm²
30 J/cm²
45 J/cm²
50 J/cm²
60 J/cm²
50 J/cm²
 

 

13 J/cm²
16 J/cm²
19 J/cm²
24 J/cm²
35 J/cm²
50 J/cm²
80 J/cm²
160 J/cm²
240 J/cm²
300 J/cm²

Ismétlési frekvencia 3 Hz 5 Hz
Jelzőfény vörös
Hűtőrendszer hideg levegő - külön elérhető
Elektromos hálózat 208/240 VAC, 30 A
Méretek 41"x 15"x 25" (104 cm x 38 cm x 64 cm)
Tömeg 180 lbs (82 kg)

 

Cynosure Apogee Plus

Cynosure Apogee Plus

A nagy teljesítményű Apogee®Plus esztétikai lézerkészülék gyorsabb szőrtelenítést és az epidermális pigmentált léziók hatékony eltávolítását biztosítja, a legtöbb bőrtípuson.

Nagy teljesítmény és gyorsaság

Az Apogee Plus nagy teljesítménnyel és gyorsasággal büszkélkedhet. Akár 20 J/cm2-es energiasűrűséggel, alapkiépítettségben 18 mm átmérőjű sugárnyalábbal és másodpercenként 2 villanással (2 Hz-es ismétlési idő) képes kezelni a bőrproblémákat.

Az Alexandrit lézer 755 nm-es hullámhossza a melaninban kiváló abszorpciós tulajdonsággal rendelkezik és klinikailag igazolt igazolt a hosszú távú eredményessége. Ez az a hullámhossz, ami kiváló a szőrtelenítésre: három kezelés után átlagosan 79%-kal csökken a szőr növekedése.1

Az Alexandrit lézer optimális behatolási mélységet kínál: hatékonyan eléri a szőrtüszőket, s a melaninban való tökéletes elnyelődése révén annak környezetét nem melegíti fel. Más lézerek, melyek hullámhosszúsága nagyobb, mélyebb behatolási mélységük és kevésbé szelektív elnyelődésük révén csak nagyobb energiával, így fájdalmasabban tudják a szőrtüszőket elpusztítani.

A 755 nm-es Alexandrit lézer egyedülálóan hatásos a bőr pigmentált lézióinak eltüntetésére, beleértve az öregségi foltokat, a napfény okozta pigmentfoltokat, szeplőket. Ehhez a kezeléshez az Apogee Plus egyedülállóan rövid fényimpulzusok kibocsátására képes, melyek a hámban található melanint felforrósítva, akár egyetlen kezeléssel, hegmentesen tünteti el a foltokat.

Gyors, hatékony, eredményes

Az Apogee Plus a világszerte elismert, korábbi Apogee lézerkészülék legújabb változata, melynek nagyobb a szpotmérete, az ismétlési frekvenciája és az energiája, így gyorsabb vele a kezelés. A bajusz kezelése kevesebb mint fél perc, a hónalj szőrtelenítése akár 2 perc alatt elvégezhető!

Testreszabható, biztonságos kezelések

Az Apogee Plus lézersugarának változtatható átmérője, energiája és impulzus szélessége révén lehetővé teszi a páciens hajszínéhez, szőrzetvastagsághoz és bőrtípusához alkalmazkodó beavatkozást. A kezelés közben a bőrt hideglevegős rendszerrel hűtjük, mely nemcsak a kellemetlenségeket csökkenti, hanem megvédi a bőr felső rétegeit, a magas víztartalmú hámot a hő okozta sérüléstől. A hideglevegős rendszer nem igényel fogyóanyagot, mint a folyékony nitrogén patronnal működő eszközök, melyeknél a patronok pótlása megdrágítja a kezelést.

Műszaki adatok

Lézer típus Alexandrit
Hullámhossz 755 nm
Impulzus hossza állítható 0,5-300 msec között

Maximum energiasűrűség / kezelőfej átmérő

18 mm
15 mm
12 mm
5 mm

 

20 J/cm²
30 J/cm²
45 J/cm²
50 J/cm²

Maximális ismétlési szám 3 Hz
Célzó fény vörös
Bőrhűtő rendszer hideg levegő - külön elérhető
Electronikai követelmények 208/240 VAC/30A
Méret (Magasság x Szélesség x Mélység) 41"x 15"x 25" (104 cm x 38 cm x 64 cm)
Tömeg 180 lbs (82 kg)

 

PinPointe FootLaser

PinPointe FootLaser

A tisztább és egészségesebb körmökért

A PinPointe™ FootLaser™ egy klinikailag bizonyítottan hatásos eszköz, speciálisan a körömgomba kezelésére tervezték.

Új kezelés a körömgomba ellen

A körömgomba közel 36 millió embert érint az USA-ban. A PinPointe FootLaser megoldást nyújthat ezeknek az embereknek. A klinikai tanulmányok azt bizonyítják, hogy már egy kezelés után a páciensek több mint 70%-a változást tapasztal, tisztábbnak véli a körmeit.

Habár vannak más gyógymódok is, a  PinPointe lézernek nincs kockázata, sem mellékhatása, ám ez gyakran csak egy alternatív kezelési módszer. Egy ebédidőben elvégezhető kezelés (lunch-time treatment), mindössze 10-30 percet vesz igénybe.

A PinPointe Footlaser kezelés ajánlotta azoknak, akik a külsődleges kezelést (ecsetelő, körömlakk, krém, hintőpor) nem találták kellően hatékonynak, illetve belgyógyászati okból nem szedhetnek, esetleg nem hajlandóak gombaellenes gyógyszert szedni.

Specifikációk

Hullámhossz 1064 nm
Impulzus erőssége 200 Mj
Impulzushossz 100 µsec
Ismétlési frekvencia 30 Hz
Választható beállítások 6, beépített fixált
Idő beállítás 1-90 sec
Elektronikai követelmény 120 V, 60 Hz, 8 A
Osztályozás Class IIIb
Méretek 38" x 13" x 14" (95cm x 33 cm x 35 cm)
Tömeg 48 lbs (22 kg)

 

Termékek