CYNOSURE – PALOMAR lézerek

Cynergy MultiPlex (pulzáló festéklézer & Nd:YAG)

Cynergy MultiPlex (pulzáló festéklézer & Nd:YAG)

Vaszkuláris lézerkészülék minden éreredetű elváltozás hatásos kezelésére: 585nm-es pulzáló festéklézer (PDL) és 1064nm-es Nd:YAG lézer, egyedülálló MultiPlex funkcióval

A Cynosure exkluzív technológiája, a MultiPlex szekvenciális fénykibocsátás révén a Cynergy érkezelő lézerkészülék páratlan hatékonyságú. Egyedülálló eredményei mellett a mellékhatásai elenyészőek, biztonságos és hatásos a gyermekgyógyászati alkalmazása is.1
A Cynergy kombinált pulzáló festéklézer (PDL) és Nd:YAG lézer készüléket bármilyen érprobléma kezelésére lehet alkalmazni, ide tartoznak: az arc és alsóvégtagi telangiektázia, tűzfolt, a vörös, livid és kék seprűvénák, hemangiomák, a már kialakult és kialakulóban lévő, akár 2-3mm-es visszerek, valamint az akne és a rozácea. Utóbbit a pulzáló festéklézer segítségével minden stádiumában kezelhetjük: az értágulatok megjelenése előtt a kivörösödési hajlam éppúgy csökkenthető, mint a súlyos értágulatosság, vagy a pusztulózus rozácea aktivitása.

Fejlett PDL & Nd:YAG lézer technológia - Kiváló eredmények a vaszkuláris kezelésekben

A Cynergy-vel sokkal hatásosabban kezelhetőek az érproblémák, mint a hagyományos, egyetlen lézerhullámhosszon működő készülékekkel. A nagyteljesítményű 585 nm-es pulzáló festéklézer és 1064 nm-es Nd:YAG lézer, szabadalmaztatott Multiplex technológia révén képes szekvenciálisan, azaz egymást követően rövid időn belül villanni. A két különböző hullámhosszáságú vaszkuláris lézer fényét egy optikai rendszeren keresztül juttatja a bőrre, megfelelő klinikai hatékonysággal.

A MultiPlex vaszkuláris lézer tudománya

A szekvenciális emisszió annyit tesz, hogy a Cynergy 585nm-es pulzáló festéklézert milliszekundumos szünettel az 1064nm-es Nd:YAG lézer fénye követi. Az első impulzus a vér vörös színét adó, magasan oxigenizált alkotórészt, az oxyhemoglobint alakítja át methemoglobinná, amely növeli az abszopciós koefficienst 300-500%-kal az Nd:YAG hullámhosszán. (2,3) Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a pulzáló festéklézer okozta hemoglobin transzformáció után az 1064nm-es Nd:YAG lézer fénye hatékonyabban nyelődik el, ezáltal képesek vagyunk kisebb (harmad-negyed) energiával ugyanazt a hatást elérni. A kisebb lézerenergia alkalmazása kevesebb szétterjedő hőt, kevesebb mellékhatást, nagyobb behatolási mélységet eredményez, ezzel növelve a páciens biztonságát és a kezelés hatását. A nagyobb penetrációs mélység révén kevesebb kezelés szükséges a Cynergy MultiPlex lézer alkalmazásával.

A két lézerhullámhossz szekvenciális alkalmazásával a Cynergy hatékonyabb eredményeket, mint az egy lézerhullámhosszal működő készülékek, vagy a két hullámhosszt szekvenciálisan kibocsátani nem képes készülékek. 

Hideglevegős bőrhűtés

A kezelés közben a bőrt hideglevegős rendszerrel hűtjük, mely nemcsak a kellemetlenségeket csökkenti, hanem megvédi a bőr felső rétegeit, a magas víztartalmú hámot a hő okozta sérüléstől. A hideglevegős rendszer nem igényel fogyóanyagot, mint a folyékony nitrogén patronnal működő eszközök, melyeknél a patronok pótlása megdrágítja a kezelést.

Cynergy kombinált pulzáló festéklézer (PDL) és Nd:YAG lézer alkalmazási területei:

 • veleszületett éreredetű elváltozások (tűzfolt, naevus flammeus, hemangióma)
 • ritka éreredetű szindrómák (Sturge-Weber szindróma, Klippel-Trenaunay szindróma)
 • szerzett éreredetű elvátozások (telangiektázia, pókangioma, rubin névusz)
 • napfénykárosodás okozta kapilláris elváltozások (Poikiloderma Civatte)
 • rozácea minden stádiuma (Rosacea erythematosa, Rosacea telangiectatica, Rosacea pustulosa, Rhinophyma)
 • seprűvénák, visszerek
 • acne vulgaris és aknés hegek
 • psoriasis vulgaris (pikkelysömör)
 • műtéti és baleseti hegek
 • atrófiás hegek
 • hipertrófiás hegek, keloidok
 • körömgomba
 • ritka, telangiektáziával kísért vagy granulomatosus bőrbetegségek (granuloma annulare, lupus erythematodes)
 • vírusos szemölcsök
 • szeborreás keratózis

Az érkezelések eredményeit megtekintheti referenciaklinikánk honlapján:

https://www.drderm.hu/portfolio-view/multiplex-visszer/

https://www.drderm.hu/portfolio-view/rosacea-pdl/

Szakirodalmi hivatkozások:
1 Geronemus R J Dermatol Surg Oncol. 1993;19:303–310.
2 Barton JK, et al. Optical and magnetic resonance changes in photothermally coagulating blood. Proceedings of SPIE 2002; 4609:10-19.
3 Kuenstner JT, Norris KH. Spectrophotometry of human hemoglobin in the near infrared region from 1000 to 2500 nm. Near Infrared Spectrosc 1994;2:59-65.

Cégünk több, mint 25 éve foglalkozik kozmetikai és orvosi eszközök forgalmazásával, üzembe helyezésével, alkatrészellátásával és szervízével. Az értékesített eszközök használatára vonatkozó gyakorlati tudnivalókat és a hatásmechanizmus megértéséhez szükséges elméleti információkat a telepítés helyén, az Ön szalonjában oktatjuk. 

Letölthető prospektus

 

 

 

Cynergy Multiplex kombinált pulzáló festéklézer & Nd:YAG lézer műszaki adatai

Lézer típus PDL Nd:YAG MultiPlex
Hullámhossz 585 nm 1064 nm 585 nm + 1064 nm
Impulzus hossza 0,5-40 msec 0,3-300 msec 0,5-300 msec

Max. energiasűrűség / kezelőfej átmérő

15 mm
12 mm
10 mm
7 mm
5 mm
3 mm
 

 

7 J/cm²
10 J/cm²
20 J/cm²
40 J/cm²
 


35 J/cm²
50 J/cm²
80 J/cm²
160 J/cm²
240 J/cm²
300 J/cm²

10 J/cm²PDL & 80 J/cm²Nd:YAG

20 J/cm²PDL & 160J/cm²Nd:YAG

Maximális ismétlési ráta 2 Hz 5 Hz 1 Hz
Célzófény vörös dióda lézer (635 nm)
Bőrhűtő rendszer hideg levegő - külön elérhető
Elektromos hálózat 200/208, 220/230 VAC, 30A
Méret 40"x 18"x 31" (101 cm x 46 cm x 79 cm)
Tömeg 270 lbs (123 kg)

 

Termékek