DR DERM Orvosi készülékek

Fit 4 Surgery

Fit 4 Surgery

Rádiófrekvenciás kés és koagulátor, bipoláris csipesszel és 5 programmal

A Fit 4 Surgery rádiófrekvenciás kés és koagulátor merőben új technológiát alkalmaz a szövetek metszéséhez és koagulálásához. A 4 MHz-es rádiófrekvenciás technológia precíz, szövetkímélő vágást, a digitális vezérlés pedig minden pillanatban megbízható működést eredményez. A készülék megújult formavilága, logikusan csoportosított kezelőszervei és az alkalmazott technika által nyújtott kiemelkedő szolgáltatások révén az üzembe helyezés első percétől megbízható segítőként áll az Ön rendelkezésére.
 
Több infó

A folyadékkristályos kijelző folyamatosan tájékoztatja a felhasználót az aktuális program adatairól és az alkalmazott teljesítményről. A digitális vezérlésnek köszönhetően a kezelési paraméterek gyorsan és pontosan beállíthatók. A beépített memória lehetővé teszi a beállított értékek ismételt előhívását, így a készülék azonnal rendelkezésre áll. A teljesítmény egyenletes elosztását biztosító Fit 4 Surgery pontosabb vágást és reprodukálható kezeléseket biztosít.

Annak érdekében, hogy az aktív elektróda ne mozduljon el, nem található nyomógomb a kezelőfejen, így elkerülhetők az előre nem várható szöveti reakciók. A 4 MHz-es rádiófrekvenciás impulzus csak a pedál lenyomása után hagyja el az elektródát a program beállításának megfelelő paraméterekkel. A biztonságos felhasználás érdekében a kezelés megkezdésekor és befejezésekor a készülék fény- és hangjelzést ad.

TECHNIKAI ADATOK:

Hálózati feszültség:

230 V, 50 Hz +/- 10%

Teljesítményfelvétel:

max. 120 VA

Érintésvédelmi osztály:

I. év. oszt / BF

Alkalmazott szabványok:

MSZ EN 60601-1
IEC 601-2-2

Páciens elektróda:

Nagy frekvenciásan földelt

Kimenő paraméterek:

Max. kimenő teljesítmény: 50W
Működési frekvencia: 4MHz

Méretek:

230x200x120 mm

Súly:

5 kg


CE 1011

Programok:

CUT

A program alkalmazásakor az elektródát a bőr metszésére használjuk. A kézi elektróda végződése lehet kacs, hurok, kör vagy háromszög alakú. Az elektródát a bőrhöz érintjük (tű), vagy a növedéket az elektródán áthúzva lassan vezetjük (kacs), miközben gőzbuborék képződik a rádiófrekvenciás impulzus hatására, s létrejön a vágó effektus. A kezelés minimális hőérzetet idéz elő a vágás mentén, és a keletkező sérülés – tekintettel a minimális koagulációs zónára - hasonló képet mutat a CO2 lézerrel végzett vágáshoz. Az így metszett felszín állapota a patológiai vizsgálatok szerint hasonló a lézeres eljárás eredményeihez: a keletkezett seb szélei a későbbi varratképződést elősegítve könnyen záródnak.

CUT AND COAG

A rádiófrekvenciás kés előnye a szinte vérzés nélküli metszés, s a kisebb műtéti beavatkozások során megtakarítható idő. A program használatakor tehát minimális vérzéssel járó műtétek végezhetők. A bőrben vezetett elektróda a vágás pillanatában elzárja az apró ereket, így kevesebb vér jut a sebbe. A mérsékelt vérzés a kezelendő terület könnyebb áttekintéséhez vezet, hiszen az folyamatosan és tisztán látható.

HAEMOSTAT (COAG)

Az program ideális a kisebb erek elzárására, valamint a vérzés csillapítására.
A kezelés során olyan elektródát használunk, amelynek végén tompa csúcs vagy 2-3 mm átmérőjű gömb helyezkedik el. Az elektródát közvetlenül használhatjuk a metszett felszínen, mivel a bőrhöz érintéssel azonnal elzárja az ereket, illetve jelentősen mérsékli a vérzést.

HIGH BURST (FULGURATION)

A program eredményes kezelést biztosít a bőr felületén lévő, vagy onnan kiemelkedő jóindulatú növedékek (Verruca Seborrhoica, Verruca Plana, Papulosis Nigra, Solaris Lentigo, Ephelis) eltávolítására. A tompa elektródavéget a bőrhöz érintjük, finom mozdulatokkal vezetjük anélkül, hogy erős nyomást gyakorolnánk, miközben a kezelt felszín sejtjei „felforrnak”. Ezt követően a kezelt területet nedves gézlappal tisztára töröljük, eltávolítjuk a lágyan leválasztható szövetrétegeket. A sikeres kezelés végén már csak a betegség által nem érintett bőrfelületet látjuk.

BIPOLAR TWEEZERS

Amennyiben bipoláris csipesszel rendeljük a készüléket, a High Burst program helyett a Bipolar program jelenik meg. A kezelés során kétpólusú, csipeszes elektródát használunk. A program ideális a lapos és nyeles növedékek eltávolítására, illetve a kisebb vérzések megszüntetésére a csipesz segítségével.

PULSE MODE (S, M, L)

Az impulzus üzemmód a Dr Derm Equipment saját fejlesztése, mely a legmodernebb lézerkészülékeknél használatos millisecundum időtartamú impulzusokat alkalmazza. A program segítségével -- viszonylag nagy teljesítmény mellett -- igen rövid rádiófrekvenciás impulzusokkal, a környező szöveteket megkímélve kezelhetjük az értágulatokat. Az erek méretének megfelelően választhatunk a három program közül.

 

Letölthető prospektus

 

 

Felhasználói vélemények

Dr Garay Géza

Budapest

Egyszerű használat, gyors sebgyógyulás, kiváló eredmények, igen jó ár-érték arány. Hosszú évek óta szeretek vele dolgozni.

Dr Kleszky Miklós

Budapest

Már több hónapja használom Dr Derm Fit 4 Surgery többfunkciós készülékét. Minden programmal nagyon elégedett vagyok.

Dr Bíró László

Szentendre

Maximálisan elégedett vagyok vele, azt csinálja, amit akarok tőle. Könnyen kezelhető, a high-Burst funkciót kedvelem leginkább, jól átlátható a kezelőpanel, egyszerűen beállítható. jobb, mint a korábbi diatermiás készülékek, kisméretű hordozni is tudom.

Dr Smolcz Katalin

Budapest

A készülék egy univerzális eszköz, minden nap használom a praxisomban

Dr Varju Gábor

Budapest

Több mint másfél évtizede folytatok magánpraxist főállásban, így mindig kiemelten érdekeltek azok a modern bőrgyógyászati technológiák, melyek szép eredményeket hoznak, s növelik az elégedett páciensek számát. Korábban egy másik magyar gyártó elektrokauterét használtam, mely nem diatermiás, hanem korszerűbb, ám nem túl kifinomult eszköz volt. Nehézséget okozott a paraméterek beállítása, a pontatlanság miatt a kezelés soha nem volt reprodukálható, s a nagy koagulációs zóna esztétikailag kifogásolható hegeket eredményezett. Az új fejlesztésű Fit4Surgery készülékkel minden apró növedéket heg nélkül távolítok el. A felületes képletek esetében a HIGH BURST-tel olvasztom le a felső bőrrétegeket, vagy a lapos verrucákat. A CUT-COAG-ot vérzékeny növedékek eltávolítására és egyidejű vérzéscsillapítására használom. Kedvencem a PULSE MODE program, mely a vaszkuláris lézerekhez hasonlóan zárja el az arci teleangiektáziát, vagy akár a seprűvénák finom kapillárisait, ám a lézerekhez képest töredék áron.

Dr Schmidt Helga

Kecskemét

Nagyon szeretem használni a Fit 4 Surgery-t. Többféle bőrbetegségnél tökéletes megoldás. A sebgyógyulás gyors, hegmentes.

Dr Fábos Beáta

Kaposvár

Már másfél éve használom a készüléket, mellyel ez idáig semmiféle műszaki probléma nem volt. A géphez tartozó beavatkozási fejek, valamint a pulzus üzemmód pontos és finom munkát tesznek lehetővé, ezáltal heg nélküli sebgyógyulást érhetünk el.

Dr Papp Zsuzsanna

Kecskemét

A Fit 4 Surgery készülék már a bőrgyógyászati magánpraxisom elindításakor az „alapfelszerelés” része volt. Az azóta eltelt néhány év alatt nem csalódtam benne, mert megbízható, nem szervízigényes, könnyen szállítható egyik rendelőből a másikba, és fenntartása sem költséges, mivel egy kauterező fej sok alkalommal használható. Precízen távolíthatók el a bőrről a fibrómák, és szépen kezel bizonyos értágulatokat. Az arcon jelentkező hyperpláziás faggyúmirigyek a kauterrel történt kezelést követően 1 héten belül nyom nélkül gyógyulnak. A Fit 4 Surgery-vel végzett kauterezés során nincs vérzés, nem jelentkezik gyulladás a keskeny égési zóna miatt.

Dr Ócsai Henriette

Gyula

Egyszerű, „felhasználó barát” készülék, melynek használata kifejezetten megkönnyíti munkámat a bőrgyógyász praxisomban. Nagyon szeretem alkalmazni minden programját, melyek segítségével többféle kezelést is végezhetek.

Dr Vágó Áron

Kecskemét

Kiváló készülék a Fit 4 Surgery, amit napi szinten használok. Legsűrűbben a High burst, a Cut, valamint a Cut and Coag programokkal kezelek.

Termékek