CYNOSURE – PALOMAR lézerek

Cynosure Elite Plus Alexandrit és Nd:YAG lézer

Cynosure Elite Plus Alexandrit és Nd:YAG lézer

A Cynosure USA, a világ egyik legnagyobb lézergyártó cége fejlesztette ki az első Alexandrit 755nm és Nd:YAG 1064nm kombinált lézert. Azóta az Elite készülék referenciaként szolgál a konkurens gyártók számára, technológai megoldásaiban, minőségében és megbízhatóságában egyaránt. Az Elite Plus az Elite készülékcsalád igen kiforrott képviselője, ár-érték arányát tekintve a hasonló távol-keleti gyártmányokat is képes legyőzni.

Az Elite Plus egy nagyteljesítményű esztétikai lézerkészülék, mely kétféle lézer fényét egyazon optikai rendszeren keresztül vezeti a kezelőfejbe, s így a kezelendő bőrfelületre. Az Elite Plus lézer a szőrtelenítés és a visszérkezelés gold standard-jait követi, hiszen a világos bőr szőrtelenítésére Alexandrit lézert, a pigmentált bőr szőrtelenítésére és visszérkezelésre Neodymium:YAG lézert kínál. Utóbbival nemcsak az alsó végtag, hanem az arc erei is hatékonyan kezelhetőek, az epidermális pigmentfoltokat pedig egyedülállóan rövid pulzusú Alexandrit lézerrel távolíthatjuk el. A széles kezelőfej választék (3mm, 5mm, 7mm, 10mm, 12mm, 15mm, 18mm), valamint a kiegészítő Large Spot Kit (20mm, 22mm, 24mm) a készülék tartozékkészletének része, alapáron érhető el. 

Gyors kezelések az esztétikai praxisban

Az Elite Plus esztétikai lézerkészülékben két, önmagában is kedvelt fényforrás van összeépítve – a 755 nm-es Alexandrit és az 1064 nm-es Nd:YAG lézer, melyek orvosi és esztétikai kezeléseket tesznek lehetővé, felülmúlhatatlan hatékonysággal és kényelemmel.

Az Elite Plus alkalmazási köre:

 • szőrtelenítés világos és sötét bőrtípuson (a teljes spektrum, Fitzpatrick I-től VI-ig)
 • szőrtelenítés világosabb és sötétebb szőr esetén
 • felületes pigmentfoltok, szoláris lentigók, szeplők eltávolítása
 • hegek kezelése
 • bőrfiatalítás (sérülés nélküli, non-ablatív módon)
 • kollagén indukció
 • bőrfeszesítés (shrinking hatás)
 • seprűvénák kezelése (végtagok)
 • értágulatok kezelése (arc)
 • rubin névuszok, pókanyajegyek eltávolítása
 • éranyajegyek, tűzfolt, hemangiomák kezelése
 • körömgomba kezelés

Nagyobb átmérő, magasabb teljesítmény 

Rövidítse le a kezelési időt az Elite Plus nagyobb kezelőfejeivel. A szokásos 12-15mm-esnél nagyobb méretű kezelőfejek (18mm, valamint a Large Spot Kit: 20, 22, 24 mm átmérővel), segíti a kezelés gyorsabbá tételét, ezáltal növelve az egy nap alatt kezelhető páciensek számát.

Számoljunk utána! A szélesebb körben elterjedt, előző generációs szőrtelenítő lézerek általános fejátmérője 14-15mm. Az Elite Plus Alexandrit szőrtelenítő lézer standard kezelőfej mérete 18 mm, ami 44%-kal nagyobb kezelési felületet kínál, mint a 15 mm-es, illetve 65%-kal nagyobbat, mint a 14mm-es kezelőfej! A 20mm-es fej, mellyel még igen hatékony, 17 J/cm² -es energiasűrűség érhető el, éppen kétszer akkora felületet kezel le egyetlen villanással, mint a 14mm-es átmérővel működő régebbi készülékek. (A kezelt felület a kezelőfej átmérőjének négyzetével arányos). Amennyiben a kezelőfej által lefedett felület kétszeres, akkor a kezelendő teljes bőrfelszínhez fele annyi villanásra és fele kezelési időre lesz szükség. A kezelési idő feleződése a szalon vagy rendelő költségeit is lefelezi, így a befektetés gyorsabban megtérül.    

Optimális hullámhossz szőrtelenítésre, pigmentfolt kezelésre és bőrfiatalításra: 755nm & 1064nm

A nagy teljesítményű, 755 nm-es hullámhosszúságú Alexandrit lézer fénye jól abszorbeálódik (elnyelődik) melaninban. Ez biztosítja hatásosságát és a hosszútávú eredményt a pigmentfoltok eltávolításánál és a szőrtelenítésnél. Tartós szőrtelenítés esetében átlagosan 79%-os az eredmény három kezelés után (klinikai vizsgálattal igazolt). Éppen azért vált az Alexandrit lézer a szőrtelenítés GOLD STANDARD-jává, mert a szőrszálakban található melanint, ideális elnyelődési képessége miatt, még alacsony pigmenttartalom esetén (világos, vékony szőrszálak) is képes felmelegíteni. A szőrszálat termelő matrixsejtek elpusztításhoz pedig ez kell: a sejteket felforrósító, gyors hőhatás, mely a környezetet megkíméli (szelektív fototermolízis).

Az 1064 nm-es Nd:YAG lézer a legbiztonságosabb fényhullámhossz  tartós szőrtelenítés esetén a sötétebb bőrtípusoknál vagy lebarnult bőrön (klinikai vizsgálatokkal igazolt). Ez a hullámhossz alkalmas még az arc és az alsó végtag ereinek a kezelésére is, változatos kezelőfej átmérőket és beálíításokat alkalmazva. A Neodymium:YAG lézerrel végzett non-ablatív (sérülés nélküli) bőrfiatalítás az egyik legnépszerűbb esztétikai lézeres módszer: az irharéteg felmelegítése új kollagénrostok képződését indukálja.   

Gyors, hatásos és gazdaságos orvosi lézer 

Azáltal, hogy az Elite Plus készülék igen széles indikációs spektrumban használható, valamint a kezelés a nagy kezelőfejeknek köszönhetően gyorsabban kivitelezhető, növelheti ügyfélforgalmát, termelékenyebbe és jövedelmezőbbé teheti praxisát. A gyorsaság mellé egyedülálló megbízhatóság is társul: az Elite Plus a Cynosure vásárlóinak egyik legkedveltebb készüléke, a praxisok „igáslova” világszerte.

Amennyiben a Cynosure Elite Plus készülékbe fektet, ezeket az előnyöket élvezheti:

 • a Cynosure USA magas szakmai presztízse, nemzetközi elismertsége
 • a Cynosure USA cégtől elvárható kiváló minőség és hosszú élettartam
 • a Cynosure USA folyamatosan továbbfejlesztett technológiái
 • a két legkedveltebb hullámhossz (755nm-es Alexandrit és 1064nm-es Nd:YAG) egyetlen készülékben
 • széles kezelőfej választék alapáron (3mm-től 24mm-ig)
 • a konkurenciánál nagyobb teljesítmény
 • klinikai vizsgálatokkal alátámasztott kezelési protokollok
 • magas színvonalú, magyar nyelvű klinikai tréning
 • hotline (lézer tréner felé továbbítható kérdések)  
 • teljes körű garanciális és garancián túli helyszíni szervíz, a készülék elszállítása nélkül
 • professzionális alkatrészbázis és kellékanyag ellátás 

Testreszabható, biztonságos szőrtelenítő kezelések, bőrfiatalítás, pigmentfolt- és érkezelés

Az Elite Plus készülék lehetővé teszi a páciens szőrzetének színéhez, vastagságához és bőrtípusához (bőrszínéhez) alkalmazkodó beavatkozást.  Az Elite Plus két hullámhosszt kínál: 755nm-es Alexandrit lézert a világosabb bőrű (Fitzpatrick I-es és II-es típus) és 1064nm-es Nd:YAG lézert a szoláriumozott, napbarnított, illetve sötétebb bőrű (Fitzpatrick III-VI-os típus) páciensek számára. A kezelőfej átmérője választható, 3mm-től 24mm-ig (alapfelszereltségben elérhető).

A lézerfény hullámhosszának megválasztása maximalizálja a hatékonyságot és a páciens komfortérzetét a tartós szőrtelenítés, a pigment folt eltávolítás és az érkezelések alatt, a páciens bőrtípusának figyelembe vételével. A kezelés közben a bőrt hideglevegős rendszerrel hűtjük, mely nemcsak a kellemetlenségeket csökkenti, hanem megvédi a bőr felső rétegeit, a magas víztartalmú hámot a hő okozta sérüléstől. A hideglevegős rendszer nem igényel fogyóanyagot, mint a folyékony nitrogén patronnal működő eszközök, melyeknél a patronok pótlása megdrágítja a kezelést.

 

Klinikai eredmények


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

 

Letölthető prospektus

 

 

 

Műszaki adatok

Lézer típus Alexandrit Nd:YAG
Hullámhossz 755 nm 1064 nm
Impulzushossz 0,5-300 msec 0,5-300 msec

Energiasűrűség

24 mm
22 mm
20 mm
18 mm
15 mm
12 mm
10 mm
7 mm
5 mm
3 mm

 

11 J/cm²
14 J/cm²
17 J/cm²
20 J/cm²
30 J/cm²
45 J/cm²
50 J/cm²
60 J/cm²
50 J/cm²
 

 

13 J/cm²
16 J/cm²
19 J/cm²
24 J/cm²
35 J/cm²
50 J/cm²
80 J/cm²
160 J/cm²
240 J/cm²
300 J/cm²

Ismétlési frekvencia 3 Hz 5 Hz
Jelzőfény vörös
Hűtőrendszer hideg levegő - külön elérhető
Elektromos hálózat 208/240 VAC, 30 A
Méretek 41"x 15"x 25" (104 cm x 38 cm x 64 cm)
Tömeg 180 lbs (82 kg)

 

Termékek