CYNOSURE – PALOMAR lézerek

PicoSure tetoválás eltávolítás és bőrfiatalítás

PicoSure tetoválás eltávolítás és bőrfiatalítás

Példátlan innováció a Cynosure-tól: a világon az első, picosecundum rövidségű fényimpulzusokkal működő Alexandrit lézerkészülék tetoválás és pigmentfoltok eltávolítására. Fókuszált lencsével egyedülálló bőrfiatalítási módszert is kínál.

A Picosure® a széles körben használható 755 nm-es hullámhossz mellett (kék, fekete indigó, türkiz, zöld és barna), újabban 532 nm-es hullámhosszúságú fényt is kibocsát, hogy hatékonyabban kezelje a vörös, a narancs és a sárga tetoválásokat is.

PicoSure a világ első esztétikai pikoszekundumos lézere, széles körben elismert vezető technológia, páratlan klinikai sokoldalúsággal. A készülék folyamatos fejlesztés alatt áll: a legutóbbi PicoSure újítás a Boost™ Adjustable Pressure és FOCUS™ Lens Array, ami lehetővé teszi a szélesebb körű klinikai alkalmazást. Az új rendszer egyik innovációja, hogy 532 nm-es lézer fénnyel is dolgozhatunk vele, így a teljes színskála kezelhetővé vált. A PicoSure az egyetlen olyan pikoszekundumos lézer, amely kombinálja a 755 nm / 532 nm-es hullámhosszt és képes kezelni a tetoválásokhoz használt összes tintaszínt.

Dr Sheila Nazarian

A The Model Surgeon név alatt is ismert plasztikai sebész saját Beverly Hills-i klinikáján dolgozik, miközben népszerű előadó nemzetközi esztétikai kongresszusokon és online tréningeken. A Netflix csatornán futó The Skin Decision sorozat sztárja. Ennek egyik epizódjában bemutatta a PicoSure® készülék használatát és beszámolt tapasztalatairól.

 

Picosure FOCUS Lens Array

A különleges fókuszlencse a frakcionált lézerekhez hasonlóan sok kis frakcióban juttatja be a lézer fényét a bőrbe, de nem oszlopszerű, hanem pontszerű (fókuszált) hatást hoz létre. Ezzel a bőr megújítandó rétegei pontosabban elérhetővé váltak. A pikoszekundumos impulzusok FOCUS Lens Array-vel kombinálva figyelemre méltó eredményt ad a ráncok, aknés hegek, és pigmentált elváltozások kezelésében. A PicoSure bőrfiatalító kezelések során nemcsak a bőrrétegek megújulása történik meg, hanem a pigmentegyenetlenségek is eltűnnek.

A Focus™ lencsével szerelt kézidarab kihasználja a PicoSure® erőteljes fotomechanikai hatását és a lézer energiáját nagy precizitással egy adott mélységbe irányítja a bőrben.
• A szétosztott fénysugarak mindegyike a bőr egy kis területét kezeli egy erősen fókuszált energia segítségével, a standard PicoSure® impulzus 20-szorosával.
• A fókuszált fénysugarakon kívül eső, környező szöveteket alacsonyabb energia éri, kedvező háttérhatás idézve elő.
• A Focus™ kézidarab biztonságos és hatásos kezelési módszert kínál a bőr megjelenésének javítására. 

Lenyűgöző eredmények, gyógyulási idő nélkül

A PicoSure Focus™ egyedülálló technológiája a non-ablatív lézerekhez hasonló módon előkészítés, diszkomfort vagy gyógyulási idő nélküli kezelést kínál és hatása akár az ablatív lézerekével is felér.

A páciensek nagyra értékelik a gyors kezeléseket, és jellemzően csak bőrpírt tapasztalnak a kezelés után, ami egy óra alatt elmúlik, lehetővé téve számukra a gyors visszatérést napi aktivitásukhoz. Igazi „lunchtime” bőrfiatalító kezelés, mely képes minimálisra csökkenteni az azonnali bőrreakciók előfordulását, pedig mélyreható változásokat idéz elő a kezelt szövetekben.

PICOSURE FOCUS BŐRFIATALÍTÁS ÉS HEGKEZELÉS

A világ első pikoszekundumos lézere:

  • Tetoválás eltávolítására
  • Aknés hegek kezelésére
  • Pigmentfoltok eltávolítására
  • Ráncok kezelésére

A PicoSure -PressureWave™- intenzív fotomechanikus technológiája ultrarövid impulzus sorozatok leadásával túlmutat a fototermikus hatáson alapuló kezeléseken. Kisebb energia sűrűséggel, kevesebb kezelésszámmal tisztább bőrfelületet eredményez a környező bőrszövet megsértése nélkül.

Tetoválás eltávolítás pikoszekundum vs. nanoszekundum impulzusokkal

A hagyományos nanoszekundumos (Q-kapcsolt) lézer főleg fototermikus folyamatokon alapszik: a lézerfény pigmentszemcsékben való elnyelődése által keletkező hő a környező szövetekbe is továbbítódik. A nanoszekundumos Q-kapcsolt lézer hosszabb impulzusai (általában 6-10 nsec) nagyobb méretű szemcsékre töri össze a tetoválófestéket, mint a nagyságrenddel rövidebb impulzust használó pikoszekundumos lézer. 

A PicoSure a PressureWave Technology-t alkalmazza, hogy a célzott festékanyagot kisebb részecskékre törje össze, melyet a szervezet könnyebben eliminál. A kisebb szemcsékre történő "aprítás" a szövetek feltisztulása során a nyirokrendszernek kisebb megterhelést jelent.

A különbség az ultra rövid impulzusokban rejlik

A PicoSure lézer pikoszekundumos impulzusa 100-1000x rövidebb, mint a Q-kapcsolt lézerek nanoszekundumos impulzusa
Csak az ultrarövid impulzusokkal váltható ki a tiszta fotomechanikus hatás, elkerülve a hőhatást.
Ezekkel az ultrarövid impulzusokkal túlszárnyalható a Q-kapcsolt nanoszekundumos lézertechnológia eddig ismert sikere, szövődménymentes körülményeket teremtve a szövetekben, gyorsabb feltisztulással.  

Eredmények Picosure lézerrel

Kinek érdemes a Picosure készüléket választania?

  • Akinek a fő profilja lehet a tetoválások professzionális eltávolítása.
  • Aki korábban Q-kapcsolt lézert használt és szeretne minőségileg feljebb lépve, a szolgáltatását tökéletesíteni.
  • Akinek fontos, hogy a 755nm-es Alexandrit lézer a zöld és türkiz színeket is képes eltávolítani, nem úgy, mint az olcsóbb 1064nm-es eszközök.
  • Akinek fontos, hogy a Picosure 532nm-es hullámhosszt is kínál, mely a vörös színek eltávolításában jeleskedik. 
  • Akinek a vendégkörében sok májfoltos (chloasma, melasma), pigmentált bőrű vendég van, s erre is szeretne hatékony megoldást kínálni.
  • Aki a befektetésének megtérüléséhez nemcsak a tetoválás és pigmentfolt eltávolításban gondolkodik, hanem a Focus lencsével történő bőrfiatalításban is fantáziát lát.

A szakértők véleménye

„Több, mint 500 tetoválás eltávolítást végeztünk az MGH Dermatology Laser and Cosmetic Centerben (USA) a PicoSure készülékkel. A PicoSure egyértelmű előnyöket kínál a Q-kapcsolt lézerekkel szemben, a multikolor és a makacs tetoválások eltávolításában. Minden szín kezelhető, kevesebb hólyagos szövődménnyel és füstképződéssel, mint Q-kapcsolt lézereknél. Szintén sikeresen kezeltünk epidermális és dermális pigmentált elváltozásokat és további érdekes izgalmas applikációk fejlesztésén is dolgozunk. A Q-kapcsolt lézerek többévtizedes használata után a Picosure lett az első választásunk tetoválás eltávolítás igénye esetén.”
 
Matthew Avram MD.
MGH Dermatology Laser and Cosmetic Center igazgatója 
 
R. Rox Anderson MD.
Wellman Center of Photomedicine igazgatója
 

TETOVÁLÁS ELTÁVOLÍTÁS PICOSURE LÉZERREL

Letölthető prospektus

 

 

 

Specifikáció

Hullámhossz 755 nm & 532 nm
Impulzushossz 550 - 750 ps
Energiasűrűség 165 - 200 mJ
Kezelőfej mérete

755nm-es ZOOM: 2 - 6 mm
755nm-es fix: 6 mm, 8 mm, 10 mm
532nm-es fix: 1,5mm, 2mm 

Electronikai követelmények 200 - 240 V ~ 4.5 kVA, 50/60 Hz, egyfázisú, 30 Amp

 

Termékek