CYNOSURE – PALOMAR lézerek

Cynosure Vectus (810nm-es dióda lézer)

Cynosure Vectus (810nm-es dióda lézer)

A piac leggyorsabb szőrtelenítő diódalézer készüléke* kozmetikák, szőrtelenítő stúdiók, rendelők számára. A világon az első diódalézer, amely megkapta az amerikai FDA engedélyét a szőrtelenítésre**.

A Vectus 810nm-es diódalézer nagy felületek gyors szőrtelenítését teszi lehetővé a bőrtípusok és szőrzet fajták számos kombinációján anélkül, hogy a hatékonyság vagy páciens komfortja csökkenne. Nagy szpotméretet (23x38mm = 8,74cm2) és villanási gyakoriságot (akár 3Hz) kínál, mely egy másodperc alatt akár 26cm2-nyi bőrfelületet képes szőrteleníteni! A moving technikájú diódalézereknél, ahol a kezelőfej felülete csak 20x9mm = 1,80cm2, s a felületen többször is át kell menni, a teljes láb (egy alsó végtag) szőrtelenítési ideje kb. 40 perc. A Vectus kezelőfeje 5x nagyobb és csak egyszer kell a felületen átmenni, így a kezelési idő a tizedrésze: 4 perc!   

A Vectus kezelőfeje által leadott legnagyobb energiasűrűség 100J/cm2, a konkurens készüléknél ez csak 63 J/cm2. Szakmai szempontból fontos tisztázni, hogy nem a készülék Watt-ban megadott pillanatnyi csúcsteljesítménye határozza meg a kezelés erősségét, hanem a kezelőfej által leadott energiasűrűség! Egyébként a Vectus Photon RecyclingTM energiavisszanyerő technológiája révén a Watt-ban megadott teljesítmény többszörösen hasznosul. 

A hatékony kontakt bőrhűtés és a Skintel melaninmérő segítségével meghatározott kezelési értékek biztonságos és hatásos szőrtelenítő kezelést tesznek lehetővé, legyen a felhasználási hely egy lézerklinika, egy szépségszalon, vagy egy szőrtelenítő stúdió. A nagy kezelőfelülettel elért gyors kezelés és az amerikai minőség nagyobb vendégforgalmat és gyorsabb megtérülést garantál.

Innováció a diódalézer technológiában

A Vectus 810nm-es diódalézer a legmegfelelőbb választás, ha nagy felületet a lehető legrövidebb idő alatt szeretne szőrteleníteni. A Vectus 810nm-es diódalézer megbízhatósága és alacsony üzemeltetési költsége a Cynosure-Palomar fejlett dióda technológiájában rejlik. Mivel egyetlen villanással nagy terület tartós szőrtelenítéséhez alkalmazható, így a páciensek széles körének nyújt kényelmes megoldást.

A Vectus 810nm-es diódalézer lehetővé teszi, hogy még a legnagyobb területeket is egyenletesen kezelhessünk, s minden eddiginél gyorsabban (a háton akár kevesebb, mint 5 perc alatt). A kisebb kezelőfej-csúcs felhelyezésével pedig nehezebben hozzáférhető, kisebb felületű bőrterületek kényelmes kezelése valósítható meg.

A Cynosure-Palomar dióda technológiája vezető szerepet tölt be a szőrtelenítés területén – elsőként kapta meg erre a technológiára az FDA engedélyt 1997-ben.** A készüléket természetesen a cég azóta folyamatosan fejleszti, így lett piacvezető a világ számos országában. A VECTUS 810nm-es diódalézer az Amerikai Egyesült Államokban készül, s a gyártó az USÁ-ban szokásos elvárások szerint, kifejezetten nagy igénybevételre tervezte. 

A VECTUS 810nm-es diódalézer speciális funkciói
 

Advanced Contact CoolingTM bőrhűtés
A kezelőfej bőrrel érintkező zafírüveg felülete megvédi a bőrt azáltal, hogy egyenletesen és stabilan hűti, s egyúttal a páciens komfortérzetét is fokozza a kezelés alatt. A zafírüveg egyedülálló hővezető képessége révén a bőr a villanások közben egyenletesen hűvös marad, miközben a diódalézer fénye a zafírüvegen való áthaladás során nem veszít a hatékonyságából. A Vectus kezelőfejének hűtését a fejbe épített hűtőelemek biztosítják, ezek visszahűtését pedig egy különlegesen nagy teljesítményű hűtőrendszer biztosítja, amely a kezelőfejbe vezetett keringő hűtőfolyadék segítségével jut el. A készülék nagyméretű ventillátorokkal hűti le a hűtőfolyadékot és adja át a hőt a készülék környezetének. Ez a bonyolultnak tűnő, technikailag tökéletesen megvalósított technikai megoldás biztosítja a kezelőfej stabil hőmérsékletét még akkor is, ha maximális energiaszintekkel, a legnagyobb sebességgel dolgozunk. 

Photon RecyclingTM fényenergia visszanyerés
Egyenletes fényeloszlást eredményező technológiai bravúr, mely a kezelőfej belsejének szabadalmaztatott kialakításán alapul.

A visszaverődő fény a kezelőfejben felerősödve újra a bőrfelületre jut, hogy a lézer által előállított energia teljes egészében hasznosulhasson. A felerősített fényimpulzus a szőrtüszőket tökéletesen koagulálja, így csökkentve a nem kívánatos szőrszálak további növekedését. A Photon Recycling technológiának köszönhetően kisebb energiafelhasználással nagyobb hatékonyság érhető el, tehát a készülék Watt-ban megadott teljesítménye többszörösen hasznosul.

SkintelTM melanin mérő
A Vectus 810nm-es diódalézer egy integrált SkintelTM melaninolvasóval van felszerelve, ami az egyetlen FDA-engedéllyel rendelkező pigmentelemző készülék. A melanin tartalom meghatározása segít az optimális energiaérték meghatározásában, a tesztlövésekhez és a kezelés végrahajtásához. A Vectus 810nm-es diódalézer a Skintel melaninolvasó révén biztonságosan alkalmazható és testreszabható a páciens bőrtípusa és életmódja szerint.

Intelligencia a kézben: az esztétikai ipar egyetlen melaninolvasója

 • Valós idejű melanin meghatározás a legjobb lézer tesztlövés értékek beállításához
 • Objektív melanin mérés, mely a bőrtípustól és a bőr aktuális pigmenttartalmától függ - egy számértéket ad meg, melynek változása követi a bőrszín változását
 • Napozás, szoláriumozás után mért magasabb melaninértékek alacsonyabb lézerenergia beállításokat eredményeznek, hogy a lézeres szőrtelenítés maximálisan biztonságos legyen
 • Növeli a páciens bizalmát a lézerkezelés biztonsága iránt és jó marketingeszköz is egyben
 • Hogyan mér a Skintel? A kezelőfej mérőablakát a bőrfelülethez kell érinteni, amit előzőleg egy vékony réteg kontakt olajjal kenünk be. A Skintel a mérőablakon keresztül különböző hullámhosszúságú fényt bocsát a bőrfelületre, s ezek visszaverődését, illetve elnyelődését méri, ebből kalkulálja a bőr melaninszintjét. A melaninszint alapján adja meg a biztonságos beállítási tartományt. A kezelő személy figyelembe veheti a javasolt értékeket, de ettől eltérő paramétereket is beállíthat, amennyiben felül kívánja bírálni a javaslatot. 

VECTUS 810nm-es diódalézer indikációi
 • Szőrtelenítés minden bőrtípuson, nagy felületeken a nagyobb applikátorral
 • Szőrtelenítés minden bőrtípuson, nehezen hozzáférhető felületeken a kisebb applikátorral
 • Epilálás és gyantázás okozta szőrtüszőgyulladás megelőzése

 

 

A VECTUS 810nm-es diódalézer készülék előnyei

 • Minden bőrtípus kezelhető
 • Minden szőrtípus, a vékonyabb és világosabb szőr is kezelhető
 • Még szoláriumozott, napbarnított bőrön is használható
 • A SkintelTM melaninolvasó meghatározza a bőr pigmenttartalmát és javaslatot ad a biztonságos beállításokra
 • A SkintelTM a lézerpiac egyedüli, szabadalmaztatott melaninolvasója, egyetlen konkurens készülék sem képes tesztelni a bőr pillanatnyi állapotát, minden egyes kezelés előtt 
 • Elődje a világ első diódalézere, amely elsőként kapta meg az amerikai engedélyező hatóság, az FDA engedélyét a szőrtelenítésre
 • Kiemelkedő szpotméret: 8,74 cm2 - ezzel piacvezető a szőrtelenítő lézerek között. Olyan diódalézer, mely 15mm átmérőjű kerek kezelőfejjel rendelkezik, egy villanással 1,76 cm2 felületet kezel, vagyis a VECTUS-énak ötödrészét! Ha azonos másodpercenkénti villanásszámot állítunk be (pld. 1Hz), a VECTUS 5x gyorsabban végzi el a feladatát.  
 • Az időigényes vákuumszívásos technológia nélkül működik
 • A teljes hát kezelése kevesebb, mint 5 perc
 • Asszisztenciának könnyen delegálható munkafolyamat
 • Nincs eldobandó, költséges alkatrész (disposable)
 • Megnövelt bőrhűtési kapacitás a páciensek fokozott kényelméért
 • PhotonRecyclingTM technológia: nagyobb energiasűrűség, egyenletes hatás a teljes felületen, kevesebb kezeléssel is hatásos
 • Kiemelkedő, 100J/cm2-es energiasűrűség 

Cégünk több, mint 25 éve foglalkozik kozmetikai és orvosi eszközök forgalmazásával, üzembe helyezésével, alkatrészellátásával és szervízével. Az értékesített eszközök használatára vonatkozó gyakorlati tudnivalókat és a hatásmechanizmus megértéséhez szükséges elméleti információkat a telepítés helyén, az Ön szalonjában oktatjuk. 

 

Letölthető prospektus

 

 

 

A VECTUS diódalézer műszaki adatai

Rendszer típus

Dióda lézer

 

Kis Zafír Optika

Nagy Zafír Optika

Hullámhossz

810 nm

810 nm

Impulzushossz

5 ms- 300 ms

5 ms - 300 ms

Kezelőfej mérete

12 mm x 12 mm

23 mm x 38 mm

Energiasűrűség

100 J/cm²

20 J/cm²

Ismétlési frekvencia

3 Hz-ig

3 Hz-ig

Kezelés sebessége

4 cm²/s-ig

17 cm²/s-ig

Maximális teljesítmény

 

3000 W

Tápfeszültség

100-240 VAC, 50/60 Hz (20A), Max 1100 W

Méretek

21.4" x 22.9" x 40.5" (54 cm x 58 cm x 103 cm)

Tömeg

120 lbs (54 kg)

* Spot by spot üzemmódban akár 17-24cmmásodpercenként

Termékek