DEKA lézerek és IPL

DEKA Luxea

DEKA Luxea

„All-in-One” platform határtalan lehetőségekkel

A Luxea egy bővíthető moduláris rendszer, mely pulzáló fényt (IPL), különböző lézereket és rádiófrekvenciát használ esztétikai és bőrgyógyászati problémák széles körének megoldására. Vaszkuláris (éreredetű) és pigmentált bőrelváltozások, pattanásos bőr és az általa okozott hegek, a bőr öregedésének tünetei, ráncok, napfény okozta és hormonális eredetű foltok kezelése mellett szőrtelenítésre és tetoválás eltávolításra.


A siker kulcsa:

 1. „Minden az egyben” megoldás
  Egyetlen, moduláris készülék, mely a klinika forgalmának növekedésével párhuzamosan fejleszthető: 12 féle kezelőfej, több mint 300, a szoftverből elérhető kezelési protokoll, határtalan lehetőségekkel.
   
 2. Távdiagnosztika
  A készülék távoli elérésű karbantartási rendszerrel van felszerelve, mely egy tanúsított biztonsági szerverből és az ehhez való csatlakozásra kifejlesztett szoftverből áll. Az új fejlesztés előnye a gyártó által történő távdiagnosztika és a készülék szoftverének frissítése, ezáltal a folyamatos fejlesztések naprakész elérése.
   
 3. Egyszerű használat
  A Luxea intuitív szoftvere különböző kezelési protokollokra és az ezekhez tartozó útmutatókra épül, mely segíti a felhasználót minden kezelés tökéletes kivitelezésében, teljes kényelmet biztosítva a kezdetektől.
   

Luxea forradalom. Minden, amit a páciens szeretne.

A technológiai innováció, mely a DEKA többévtizedes tapasztalatára épül, egy egyszerűen kezelhető „okos” platformot eredményezett, határtalan lehetőségekkel. Biztonságos és hatásos kezelések széles skálája, egyetlen készülékbe zárva. Kisebb kezdő befektetés után, a Luxea moduláris felépítésének köszönhetően, a pacientúra igényei szerint folyamatosan fejleszthető.

 

 

Pulzáló fényű kezelőfejek (IPL)

A Luxea rendszert 5-féle, a legújabb generációhoz tartozó pulzáló fényű kezelőfejjel szereltük fel: Lilac a legtöbb lehetőséget kínálja cserélhető szűrői (500, 550, 650, 800nm) révén, a Viridis a felületes pigmentáció és értágulatok (a napfénykárosodás okozta bőrtünetek, rozácea) eltüntetésére szolgál, a Lazur az akne kezelésére a kék spektrumot részesíti előnyben, másodpercenként 3 villanással (3Hz), a Genus AX az Alexandrit lézer 755nm-es hullámhosszára van optimalizálva, akár 10Hz-es villanási frekvenciával, mely lehetővé teszi a korszerű moving technikával történő szőrtelenítést. A Ruber hullámhossz tartománya szélesebb (550-1200nm), nagy kezelőfelülettel és gyors villanásokkal, így a világos bőrtípus szőrtelenítésére kiváló.

A kezelőfejek zafírüveg felülete hatékony hűtéssel rendelkezik, mely a bőr érzékenységétől és a kezelési céltól függően 5-25 Celsius fok között változtatható, fokozva a páciens komfortját és a kezelés biztonságát. A kezelőfejek ergonomikus kialakítása egyszerű felhasználást tesz lehetővé a kezelő személy számára.

 

LILAC

Indikációk: Benignus pigmentált léziók ǀ Photoaging ǀ Vaszkuláris léziók ǀ Tartós szőrtelenítés
Fényforrás: 500 – 1200nm Xe
Kezelő felület: 48mm x 13mm
Fénykibocsátás módja: High Peak, Standard, Motion
Ismétlési frekvencia: max. 6Hz
Bőrhűtés: integrált zafír kontakt hűtés, 5-25°C

VIRIDIS

Indikációk: Vaszkuláris léziók 
Fényforrás: 500 – 1200nm Xe
Kezelő felület: 15mm x 13mm
Fénykibocsátás módja: High Peak
Ismétlési frekvencia: 1Hz
Bőrhűtés: integrált zafír kontakt hűtés, 5-25°C

LAZUR

Indikációk: Aktív akne ǀ Papulo-pusztulózus rozácea
Fényforrás: 400 – 1200nm Xe
Kezelő felület: 48mm x 13mm
Fénykibocsátás módja: Standard
Ismétlési frekvencia: max. 3Hz
Bőrhűtés: integrált zafír kontakt hűtés, 5-25°C

GENUS AX

Indikáció: Tartós szőrtelenítés (moving technikával)
Fényforrás: optimalizált 755nm-es Xe
Kezelő felület: 48mm x 17mm
Fénykibocsátás módja: Standard, Motion
Ismétlési frekvencia: max. 10Hz
Bőrhűtés: integrált zafír kontakt hűtés, 15-25°C

RUBER

Indikáció: Tartós szőrtelenítés
Fényforrás: 550 – 1200nm Xe
Kezelő felület: 48mm x 17mm
Fénykibocsátás módja: Standard, Motion
Ismétlési frekvencia: max. 10Hz
Bőrhűtés: integrált zafír kontakt hűtés, 15-25°C

Lézer kezelőfejek: kis méret, nagy teljesítmény

SPARKS 1064nm
A Neodymium:YAG szilárdtesttel előállított 1064nm-es infravörös fény az érkezelésekben legszélesebb körben alkalmazott hullámhossz. Nagy energiája alkalmassá teszi a vaszkuláris kezelésekre, melyhez a megfelelő pulzulsidő (vékony erek: 6ms, közepes erek: 30ms, vastagabb erek: 45ms sorozat) társítható. A rendelkezésre álló maximális energiasűrűség 800J/cm2, mely meghaladja számos önálló készülék teljesítményét. A négyféle szpotméret (2,5; 4; 6 és 10mm) változatos kezelési lehetőségeket kínál, biztonságos kontakt bőrhűtés mellett. 

INSIGHT 1340nm, frakcionált
A sérülés nélkül történő bőrfiatalításra kifejlesztett kezelőfej 400 DOT/ cm2 pontsűrűséggel, oszlopszerűen forrósítja fel a kezelt terület sejtjeit, létrehozva a bőrmegújulás első lépéseként a mikroszkópikus epidermális nekrotikus debriszt (MEND). Ezt idegen anyagként felismerve a bőr eltávolítja, s a helyét friss sejtekkel és sejtközötti állománnyal foglalja el. A sorozatos kezelések eredményeként a felületes ráncok és hegek elsímulnak, a tág pórusok összehúzódnak, a mélyebb szerkezeti rendellenességek enyhülnek. A lézer által okozott hőhatás kollagénindukció révén új szerkezeti elemek felépülését generálja.

PRISMA 532 & 1064nm Q-kapcsolt
A klasszikus és multikolor tetoválások sötét színeit és a vörös árnyalatokat is eltávolítani képes, két hullámhosszúságú valódi Q-kapcsolt lézer a Luxea platform egyik erőssége. A garantáltan 6ns hosszúságú fényimpulzusok az eltávolítandó pigmentet fotoakusztikus hatás révén távolítják el, így elkerülhetővé válik az olcsó készülékek hosszabb impulzusa által okozott felmelegítés és következményes bőrelszíneződés. A kezelés során bőrsérülés nem történik, a feltört festékszemcséket a nyirokrendszer távolítja el a kezelt területről.
 

VIVID 810nm
Motion technikával történő szőrtelenítésre kifejlesztett diódalézer. A hullámhossznak köszönhetően világosabb és árnyaltabb (sötétebb) bőrtípus kezelésére is használható. A másodpercenként 10 villanás a szőrtelenítéshez szükséges energia gyors bevitelét teszi lehetővé motion üzemmódban, de sztatikus (spot by spot) technikával is használható. A rendelkezésre álló maximális energiasűrűség számos szabadonálló diódalézer készülék komoly versenytársává emeli a Luxea rendszert.

 

ERISE 2940nm
Hámlasztó és frakcionált ablatív kezelésre is használható Erbium:YAG lézer. A széles impulzushossz tartománynak köszönhetően (80 -700µsec) ablatív és non-ablatív hatás a kezelési igény szerint hangolható. Szpotméret: 2; 4; 9mm-es, a frakcionált kezelés pedig egy 9mm-es frakcionált szpottal (40 DOT/ cm2) valósítható meg.

SETIS RF
1 MHz-es rádiófrekvenciás kezelőfej hexapoláris és tripoláris elektródákkal, bőrfeszesítésre, anti-aging és cellulit kezelésekhez. 

FLASH 532nm

A napfény okozta bőrkárosodások (photoaging) lézeres kezelésére. Nd:YAG szilárdtest állítja elő az 532nm-es hullámhosszt (ún. kettőzött Nd:YAG), mely a hemoglobin elnyelődési görbéjének egyik maximumára esik, így kitűnő a felületes éreredetű elváltozások kezelésére (látható kapilláris tágulatok, pókangioma). Emellett jó elnyelődést mutat a melaninban, ezért a szeplők, napfény okozta és öregségi foltok eltávolítására is alkalmas.    

 

„A Luxea készülék ideális azoknak a kollégáknak, akik a kezelések kínálatát fokozatosan kívánják bővíteni. Kezdeti beruházásként javaslom pld. az alapkészüléket a legújabb generációt képviselő hűtött IPL fejek valamelyikével megvásárolni, majd a későbbiekben a divatos „moving” technikájú szőrtelenítő diódalézer kezelőfejjel, a felületes értágulatokra és pigmentelváltozásokra hatásos 532nm-es Nd:YAG fejjel, vagy a sötét és vörös színű tetoválások eltávolítására egyaránt alkalmas Q-kapcsolt lézer fejjel fejleszteni tovább. Amennyiben a rendelő hialuronsavas feltöltést és botox kezeléseket már végez, ígéretes kombináció lehet a sérülés nélküli frakcionált Nd:YAP kezelőfej a bőrfiatalításhoz, vagy az Er:YAG fej a sérüléssel járó (ablatív) kezelésekhez. Adott páciensen a különböző kezelések kombinációja mindig látványosabb eredményt és magasabb szintű elégedettséget eredményez, s ez visszaigazolja, hogy a kezelőorvos döntése a Luxea platform mellett helyes volt.”
 


Paolo Bonan, M.D.
Head of Laser Dermatology & Plastic Surgery Unit
Villa Donatello Clinic – Florence, Italy

Termékek