DEKA lézerek és IPL

Luxea moduláris, bővíthető lézer és IPL rendszer

Luxea moduláris, bővíthető lézer és IPL rendszer

„All-in-One” platform határtalan lehetőségekkel: a diódalézertől a 10 fejes kombinált készülékig. Nd:YAG, Er:YAG, frakcionált Nd:YAP, Q-kapcsolt Nd:YAG és dióda lézer, különböző spektrumú IPL fejekkel: fejlessze készülékét és tanulja meg a használatát lépésről lépésre!

A Luxea egy bővíthető moduláris rendszer, mely pulzáló fényt (IPL), különböző lézereket (532nm-es KTP, 1064nm-es Nd:YAG, 1340nm-es frakcionált Nd:YAP, 2940nm-es Er:YAG, 810nm-es dióda, 532/1064nm-es Q-kapcsolt Nd:YAG), valamint rádiófrekvenciát használ esztétikai és bőrgyógyászati problémák széles körének megoldására. Vaszkuláris (éreredetű) és pigmentált bőrelváltozásokra KTP és Nd:YAG lézert, pattanásos bőr és az általa okozott hegekre, a bőr öregedésének tüneteire, ráncok kezelésére IPL-t, Er:YAG és Nd:YAP lézert, szőrtelenítésre diódalézert, tetoválás, napfény okozta és hormonális eredetű foltok eltávolítására Q-kapcsolt Nd:YAG lézert kínál. A döntés az Öné: mit választ az induláshoz és mikor, hogyan fejleszti tovább. Nincs kényszer, hogy azonnal mindent elsajátítson: a folyamatos fejlesztés mellé folyamatos tréninget is biztosítunk. 


A siker kulcsa:

 1. „Minden az egyben” megoldás
  Egyetlen, moduláris készülék, mely a klinika forgalmának növekedésével párhuzamosan fejleszthető: 12 féle lézer és IPL kezelőfej, több mint 12.000, a szoftverből elérhető kezelési protokoll, határtalan lehetőségekkel. Indulhat egyetlen diódalézer kezelőfejjel, mint szőrtelenítő szalon, s fejlesztheti szolgáltatásait a tetoválás eltávolítás irányába a Q-kapcsolt lézer kezelőfejjel. Kezdheti a lézeres praxist a vaszkuláris elváltozások kezelésére alkalmas KTP vagy Nd:YAG lézer fejekkel és szűrt IPL-lel, s fejleszthet bármilyen irányba, későbbi érdeklődése szerint. Megveheti a Luxeát a legkedvezőbb árú multifunkciós IPL fejjel is, kezelve a pigmenfoltoktól a rozáceán a ráncokig, a lézeres fejlesztéseit későbbre halasztva.    
   
 2. Távdiagnosztika
  A készülék távoli elérésű karbantartási rendszerrel van felszerelve, mely egy tanúsított biztonsági szerverből és az ehhez való csatlakozásra kifejlesztett szoftverből áll. Az új fejlesztés előnye a gyártó által történő távdiagnosztika és a készülék szoftverének frissítése, ezáltal a folyamatos fejlesztések naprakész elérése. Természetesen rendelkezésre áll a "hagyományos" diagnosztika és szervíz is, a hazai forgalmazó a gyártóhelyen kiképzett szervízmérnök segítségével, naprakész tudással támogatja a készülék folyamatos működését.
   
 3. Egyszerű használat
  A Luxea intuitív szoftvere különböző kezelési protokollokra és az ezekhez tartozó útmutatókra épül, mely segíti a felhasználót minden kezelés tökéletes kivitelezésében, teljes kényelmet biztosítva a kezdetektől. Vásárolja a rendszert egyetlen orvosi lézer kezelőfejjel, vagy akár minddel egyszerre, a beépített útmutató segíti az eligazódását az orvosi lézer és IPL technológiák között. A hazai forgalmazó a beüzemelés helyén biztosítja a megvásárolt konfigurációnak megfelelő elméleti és gyakorlati tréninget, saját pacienseken. 
   

Luxea forradalom. Minden, amit a páciens szeretne.

A technológiai innováció, mely a DEKA többévtizedes tapasztalatára épül, egy egyszerűen kezelhető „okos” platformot eredményezett, határtalan lehetőségekkel. Biztonságos és hatásos lézeres kezelések széles skálája, egyetlen készülékbe zárva. Kisebb kezdő befektetés után, a Luxea moduláris felépítésének köszönhetően, a pacientúra igényei szerint folyamatosan fejleszthető.

 

 

Pulzáló fényű kezelőfejek (IPL villanófény)

A Luxea rendszert 5-féle, a legújabb generációhoz tartozó pulzáló fényű kezelőfejjel szereltük fel: Lilac a legtöbb lehetőséget kínálja cserélhető szűrői (500, 550, 650, 800nm) révén, a Viridis a felületes pigmentáció és értágulatok (a napfénykárosodás okozta bőrtünetek, rozácea) eltüntetésére szolgál, a Lazur az akne kezelésére a kék spektrumot részesíti előnyben, másodpercenként 3 villanással (3Hz), a Genus AX az Alexandrit lézer 755nm-es hullámhosszára van optimalizálva, akár 10Hz-es villanási frekvenciával, mely lehetővé teszi a korszerű moving technikával történő szőrtelenítést. A Ruber hullámhossz tartománya szélesebb (550-1200nm), nagy kezelőfelülettel és gyors villanásokkal, így a világos bőrtípus szőrtelenítésére kiváló.

Az IPL kezelőfejek zafírüveg felülete hatékony hűtéssel rendelkezik, mely a bőr érzékenységétől és a kezelési céltól függően 5-25 Celsius fok között változtatható, fokozva a páciens komfortját és a kezelés biztonságát. Az IPL kezelőfejek ergonomikus kialakítása egyszerű felhasználást tesz lehetővé a kezelő személy számára.

 

LILAC (IPL villanófény)

A legsokoldalúbb villanófényes IPL kezelőfej 5 különböző szűrővel. Spot-by-spot kezelés egymás mellé illesztett villanásokkal, illetve folyamatosan mozgatott kezelőfejjel (motion technikával).  Bőrfeszesítés és kollagénindukció pulzáló infravörös fénnyel (SkinTight): a kezelőfejet folyamatosan mozgatjuk a bőrön, miközben másodpercenként akár 6 villanás éri a bőr rétegeit. A mélyben folyamatosan emelkedő hőmérséklet a kollagénrostok azonnali összehúzódását eredményezi, miközben a kontakt bőrhűtés megóvja az epidermiszt a hőkárosodástól. A melegítés révén kollagindukció is történik - megindul az új rostok képződése az irharétegben. Nézze meg a videót, hogyan végezzük a SkinTight bőrfeszesítést motion technikával!

Indikációk: Benignus pigmentált léziók ǀ Photoaging ǀ Vaszkuláris léziók ǀ Tartós szőrtelenítés ǀ  Bőrfeszesítés ǀ Kollagénindukció
Fényforrás: 500 – 1200nm Xe
Kezelő felület: 48mm x 13mm
Fénykibocsátás módja: High Peak, Standard, Motion
Ismétlési frekvencia: max. 6Hz
Bőrhűtés: integrált zafír kontakt hűtés, 5-25°C

VIRIDIS (IPL villanófény)

Pigmentfoltok és vaszkuláris léziók kezelése. A kisebb szpotméret a léziók méretéhez igazodik: könnyen kezelhetők vele olyan bőrfelületek, melyekhez nagyméretű kezelőfejekkel nehéz odaférni. A kezelőfej szűrt fénytartományának kibocsátása a KTP-lézer spektrumához van közel, így a felületes pigmentált elváltozások (szeplők, szoláris lentigók, öregségi foltok), valamint a finom kapillárisok okozta vörösség, telangiektázia jól kezelhető vele.  

Indikációk: Vaszkuláris és pigmentált léziók 
Fényforrás: 500 – 1200nm Xe
Kezelő felület: 15mm x 13mm
Fénykibocsátás módja: High Peak
Ismétlési frekvencia: 1Hz
Bőrhűtés: integrált zafír kontakt hűtés, 5-25°C

LAZUR (IPL villanófény)

Kék fény terápia a pattanásos bőr (akne) és a gyulladt rozácea kezelésére. 

Az akne gyógyszermentes kezelésére egyre nagyobb az igény. Kétségtelen, hogy a gyógyszeres kezelés potenciális mellékhatásai sokakat elriasztanak az antibiotikumok, vagy a retionoidok (isotretinoin) szedésétől, s alternatív megoldást keresnek. Korábban a napozást ajánlották a pattanásos bőrűeknek, s kétségtelen, hogy az akne sok esetben javul a nyári időszakban. A napfény teljes fényspektrumából azonban az UV-fény rövid távú (leégés) és hosszú távú szövődményeket (a bőr öregedése, pigmentfoltok kialakulása) okoz, nem beszélve a különböző bőrrákok kialakulásáról. Tehát az aknés bőr napoztatása kétélű fegyver!

A LUXEA LAZUR kezelés azon a felismerésen alapul, hogy a nagyenergiájú kék fény fokozza a faggyúmirigyekben található Propionibacterium acnes (röviden: P. acnes) baktérium endogén porfirintermelését, s ezen anyag túlprodukciója révén a baktérium megmérgezi önmagát (autointoxikáció). Tehát a baktérium maga termel egy olyan anyagot, amely végső soron a pusztulását okozza, s azt nem kívülről (gyógyszer adagolásával) visszük be a szervezetbe. A hatás tehát kizárólag a faggyúmirigyek szintjén érvényesül, értelemszerűen a gyógyszerek okozta mellékhatások kialakulásának esélye nélkül!

A kezelés gyors, hiszen a szükséges energiát a kezelőfej másodpercenként 3 villanással tudja leadni. 2 hetenként történő kezeléssel, akár 4 alkalom után látványos eredmény érhető el. A fenntartó kezelés egyszerű: a kezelés ismétlése ugyanolyan veszélytelen, mint a primer kúra.   

Indikációk: Aktív akne ǀ Papulo-pusztulózus rozácea
Fényforrás: 400 – 1200nm Xe
Kezelő felület: 48mm x 13mm
Fénykibocsátás módja: Standard
Ismétlési frekvencia: max. 3Hz
Bőrhűtés: integrált zafír kontakt hűtés, 5-25°C

GENUS AX (IPL villanófény)

Az Alexandrit lézer hullámhosszára optimalizált villanófényes IPL kezelőfej. A moving (mozgatásos) technikával történő kezelés a fényenergia kíméletes bevitelét teszi lehetővé, a kezelés eredménye pedig egyenletesen szőrtelen bőrfelszín lesz. A GENUS AX ideális kezelési lehetőség azoknak a klinikáknak, ahol nem a szőrtelenítés a kólegkeresettebb kezelés, ezért nem kívánnak egy szőrtelenítő lézerbe invesztálni.  

Indikáció: Tartós szőrtelenítés (moving technikával)
Fényforrás: optimalizált 755nm-es Xe
Kezelő felület: 48mm x 17mm
Fénykibocsátás módja: Standard, Motion
Ismétlési frekvencia: max. 10Hz
Bőrhűtés: integrált zafír kontakt hűtés, 15-25°C

RUBER (IPL villanófény)

Világosabb bőr szőrtelenítése spot-by-spot vagy motion technikával, valamint vaszkuláris léziók kezelése. 

Indikáció: Tartós szőrtelenítés és bőrvörösség kezelése 
Fényforrás: 550 – 1200nm Xe
Kezelő felület: 48mm x 17mm
Fénykibocsátás módja: Standard, Motion
Ismétlési frekvencia: max. 10Hz
Bőrhűtés: integrált zafír kontakt hűtés, 15-25°C

Lézer kezelőfejek: kis méret, nagy teljesítmény

SPARKS 1064nm-es Nd:YAG lézer
A Neodymium:YAG szilárdtesttel előállított 1064nm-es infravörös fény az érkezelésekben legszélesebb körben alkalmazott hullámhossz. Nagy energiája alkalmassá teszi a vaszkuláris kezelésekre (pókangioma, tűzfolt, látható értágulatok, hemangioma, seprűvénák), melyhez a megfelelő pulzulsidő (vékony erek: 6ms, közepes erek: 30ms, vastagabb erek: 45ms sorozat) társítható. A választható pulzusidő nagy versenyelőnyt jelent az egyetlen pulzusidővel működő Nd:YAG lézer fejekkel szemben, hiszen a különböző átmérőjű erek Nd:YAG lézeres kezelése akkor lehet hatásos, ugyanakkor kíméletes, ha a megfelelő pulzusidőt alkalmazzuk. A rendelkezésre álló maximális energiasűrűség 800J/cm2, mely meghaladja számos szabadonálló, magasabb befektetést igénylő Nd:YAG lézer készülék teljesítményét is. A négyféle szpotméret (2,5; 4; 6 és 10mm) változatos kezelési lehetőségeket kínál, biztonságos kontakt bőrhűtés mellett. A jól látható értágulatokra a 2,5 és 4mm-es, a finom, diffúz érhálózatra, rozáceára 6mm-es, míg non-ablatív bőrfiatalításra és kisebb területek lézeres szőrtelenítésére a 10mm-es szpotátmérőt javasoljuk a Luxea Nd:YAG lézeres kezelés során.  

Alkalmazási terület:

 • vaszkuláris malformációk (tűzfolt, hemangioma)
 • telangiektázia
 • seprűvénák (vörös és kékeslila)
 • körömgomba
 • non-ablatív bőrfiatalítás

Hullámhossz: 1064nm
Energiasűrűség: max. 800J/cm2
Szpotméret: 2.5, 4, 6, 10mm 

INSIGHT 1340nm-es frakcionált Nd:YAP lézer
Új fejlesztés a non-ablatív lézerek csoportjában az 1340nm-es Nd:YAP lézer. A sérülés nélkül történő bőrfiatalításra kifejlesztett kezelőfej 400 DOT/ cm2 pontsűrűséggel, oszlopszerűen forrósítja fel a kezelt terület sejtjeit, létrehozva a bőrmegújulás első lépéseként a mikroszkópikus epidermális nekrotikus debriszt (MEND). A frakcionált 1340nm-es Nd:YAP lézer által oszlopszerűen károsított sejttörmeléket a bőr immunrendszere idegen anyagként ismeri fel, ezért eltávolítja, s a helyét friss sejtek és megújult sejtközötti állomány foglalja el. A sorozatos frakcionált Nd:YAP lézeres kezelések eredményeként a felületes ráncok és hegek elsímulnak, a tág pórusok összehúzódnak, a mélyebb szerkezeti rendellenességek enyhülnek. Az 1340nm-es Nd:YAP lézer által okozott hőhatás - kollagénindukció révén - új szerkezeti elemek felépülését generálja: a kollagénhálózat megerősödik, a bőr alátámasztása javul. 

Alkalmazási terület:

 • ráncok, redők
 • bőrfiatalítás
 • hegek
 • striák (terhességi és fogyási csíkok)

Hullámhossz: 1340nm
Energiasűrűség: max. 18J/cm2
Szpotméret: 7mm

PRISMA 532 & 1064nm-es Q-kapcsolt Nd:YAG lézer
A klasszikus és multikolor tetoválások sötét színeit (1064nm-es Q-kapcsolt Nd:YAG) és a vörös árnyalatokat (532nm-es Q-kapcsolt Nd:YAG) egyaránt eltávolítani képes, két hullámhosszúságú valódi Q-kapcsolt lézer a Luxea platform egyik erőssége. A garantáltan 6ns hosszúságú Q-kapcsolt lézerimpulzusok az eltávolítandó tetováló festéket, vagy természetes pigmentet fotoakusztikus hatás révén távolítják el, így elkerülhetővé válik az olcsó készülékek hosszabb impulzusa által okozott felmelegítés és következményes barnás bőrelszíneződés. A Q-kapcsolt lézeres kezelés során bőrsérülés nem történik, a feltört festékszemcséket a nyirokrendszer távolítja el a kezelt területről. A PRISMA Q-kapcsolt 532nm / 1064nm lézerfej alpáron széles szpotméret választékot kínál: a 2x2, 2,5x2,5 mm-es négyzetes profil alkalmassá teszi a legfinomabb területeken (szemöldök, szemhéjszél, ajakkontúr) elhelyezkedő tetoválások és a pigmentfoltok kezelésére, a 3x3, 4x4 és 5x5mm-es szpot pedig a nagyobb felületű tetoválások gyors eltávolítására. A Luxea rendszer megvásárolható egyetlen Q-kapcsolt lézer kezelőfejjel, vagy több lézeres, illetve IPL fej kombinációjával. A DEKA magasszintű technológiai háttere a PRISMA Q-kapcsolt lézer kezelőfejet kiemeli a számos (elsősorban távol-keleti) tetoválás eltávolító konkurens eszköz közül.

Alkalmazási terület:

 • felületes pigmentfoltok (solaris lentigok)
 • dermalis pigmentáció (chloasma, melasma, májfolt)
 • tetoválás (piros, narancs)
 • tetoválás (indigó, kék, szürke, fekete)

Hullámhossz: 1064nm / 532 + 1064nm
Energiasűrűség: max. 20J/cm2
Szpotméret: 2x2mm, 2,5x2,5mm, 3x3mm, 4x4mm, 5x5mm 

VIVID 810nm-es dióda szőrtelenítő lézer
Motion technikával történő szőrtelenítésre kifejlesztett diódalézer. A Luxea rendszer diódalézer kezelőfeje a 810nm-es hullámhossznak köszönhetően világosabb és árnyaltabb (sötétebb) bőrtípus szőrtelenítésére is használható. A diódalézer - másodpercenként 10 villanással - a szőrtelenítéshez szükséges energia gyors bevitelét teszi lehetővé, az ún. motion (a diódalézer kezelőfej folyamatos mozgatásával történő) üzemmódban. A VIVID 810nm-es diódalézer sztatikus (spot by spot) technikával is használható, ilyenkor minden szomszédos területet egyetlen villanásban részesítünk. A rendelkezésre álló maximális energiasűrűség számos szabadonálló diódalézer készülék komoly versenytársává emeli a Luxea rendszert. A DEKA csúcstechnológiájú bővíthető esztétikai rendszere, a Luxea platform megvásárolható egyetlen 810nm-es diódalézeres szőrtelenítő kezelőfejjel, vagy akár több lézer és IPL fejjel már a kezdetektől. A további bővítés egyetlen mozdulattal elvégezhető, hiszen a Luxea lézer és IPL rendszer mind a 12 kezelőfej fogadására elő van készítve.

Alkalmazási terület:

 • szőrtelenítés

Hullámhossz: 810nm
Energiasűrűség: max. 40J/cm2
Szpotméret: 10x12mm

 

ERISE 2940nm-es Er:YAG ablatív lézer
Hámlasztó és frakcionált ablatív kezelésre is használható 2940nm-es Erbium:YAG lézer. A széles impulzushossz tartománynak köszönhetően (80 -700µsec) ablatív és non-ablatív hatás a kezelési igény szerint hangolható. Szpotméret: 2; 4; 9mm-es, a frakcionált kezelés pedig egy 9mm-es frakcionált szpottal (40 DOT/ cm2) valósítható meg.
Alkalmazási terület:

 • felületes lézeres hámlasztás
 • növedékek vaporizálása
 • frakcionált ablatív kezelés valódi sérülésekkel
 • bőrfiatalítás
 • hegkezelés
 • striakezelés

Hullámhossz: 2940nm
Energiasűrűség: max. 28J/cm2
Szpotméret: 2, 4, 9mm, frakc.: 9mm

SETIS rádiófrekvenciás kezelőfejek
1 MHz-es rádiófrekvenciás kezelőfej hexapoláris és tripoláris elektródákkal, bőrfeszesítésre, anti-aging és cellulit kezelésekhez. 

FLASH 532nm-es KTP (kettőzött Nd:YAG) lézer 

Az 532nm-es KTP lézer alkalmazási területe a napfény okozta bőrkárosodások (photoaging) lézeres kezelése. A Nd:YAG szilárdtest állítja elő az 532nm-es hullámhosszt (ún. kettőzött Nd:YAG), mely a hemoglobin elnyelődési görbéjének egyik maximumára esik, így kitűnő a felületes éreredetű elváltozások kezelésére (látható kapilláris tágulatok, pókangioma, rozácea, couperosis). Emellett a KTP lézer 532nm-es fénye jó elnyelődést mutat a melaninban, ezért a szeplők, napfény okozta és öregségi foltok eltávolítására is alkalmas. A LUXEA esztétikai lézer és IPL platform megvásárolható egyetlen FLASH  kezelőfejjel, vagy IPL villanófényes kezelőfejjel kombináltan, amennyiben a praxis elsődleges igénye a bőr öregedési tüneteinek elhalványítása. A LUXEA rendszer összesen 12-féle különböző lézeres, IPL és rádiófrekvenciás fejjel bővíthető.

Alkalmazási terület:

 • felületes seprűvénák (vörös)
 • arci értágulatok, telangiektázia
 • pókangioma, rubin névusz
 • rozácea
 • felületes pigmentfoltok

Hullámhossz: 532nm
Energiasűrűség: max. 20J/cm2
Szpotméret: 2.5, 4, 6, 10mm

 

DR PAOLO BONAN, NEMZETKÖZI LÉZER TRÉNER VÉLEMÉNYE

„A Luxea készülék ideális azoknak a kollégáknak, akik a kezelések kínálatát fokozatosan kívánják bővíteni. Kezdeti beruházásként javaslom pld. az alapkészüléket a legújabb generációt képviselő hűtött IPL fejek valamelyikével megvásárolni, majd a későbbiekben a divatos „moving” technikájú szőrtelenítő diódalézer kezelőfejjel, a felületes értágulatokra és pigmentelváltozásokra hatásos 532nm-es Nd:YAG fejjel, vagy a sötét és vörös színű tetoválások eltávolítására egyaránt alkalmas Q-kapcsolt lézer fejjel fejleszteni tovább. Amennyiben a rendelő hialuronsavas feltöltést és botox kezeléseket már végez, ígéretes kombináció lehet a sérülés nélküli frakcionált Nd:YAP kezelőfej a bőrfiatalításhoz, vagy az Er:YAG fej a sérüléssel járó (ablatív) kezelésekhez. Adott páciensen a különböző kezelések kombinációja mindig látványosabb eredményt és magasabb szintű elégedettséget eredményez, s ez visszaigazolja, hogy a kezelőorvos döntése a Luxea platform mellett helyes volt.”
 


Paolo Bonan, M.D.
Head of Laser Dermatology & Plastic Surgery Unit
Villa Donatello Clinic – Florence, Italy

 

Letölthető prospektus
 

Termékek