DEKA lézerek és IPL

DEKA Motus AX

DEKA Motus AX

Alexandrit lézer minden bőrtípusra

A szőrtelenítő készülékek piaca nagyon összetett. Számos gyártó kínálja a készülékeit a kiélezett versenyben. Minden szépségszalonban és esztétikai klinikán a legjobb ellátást próbálják nyújtani a pácienseknek, de a készülék kiválasztásakor szakmai alapon kell megkülönböztetnünk a szőrtelenítő lézerrendszereket, s nem szabad hinni az egyoldalú tájékoztatásnak, a hangzatos, ugyanakkor gyakran hamis állításoknak.

A különböző DEKA készülékek Európa legnagyobb lézergyártó cégének termékei. Az évtizedekre visszatekintő múlt, a fejlesztési és klinikai tapasztalatok, az európai gyártás (Firenze, Olaszország) és a forgalmazás a világ több mint 60 országában világszerte a legismertebb és legelismertebb lézerek közé emelte a DEKA készülékeket.

DEKA büszkén mutatja be az új Motus AX Alexandrit lézerrendszerét, amely Moveo technológián alapuló innovációval úttörő a lézeres szőrtelenítés területén.

 

 

 

AZ ALEXANDRIT LÉZER ALKALMAZÁSI TERÜLETEI

  • Szőrtelenítés (spot by spot és MOVEO technikával)
  • Jóindulatú pigmentált elváltozások

A Motus AX szőrtelenítő lézer előnyei

755 nm

Ez a hullámhossz a leghatékonyabb a lézeres szőrtelenítési eljárásokban,
ezt tudományos vizsgálatok igazolták. 

Moveo és Moveo PL technológia

A szőreltávolítás forradalma. A kezelőfejet folyamatosan mozgatjuk a bőrfelszínen, a korábban alkalmazott foltról foltra (spot by spot) technika helyett.

A Moveo technológia már a jóindulatú pigmentált elváltozások fájdalommentes és biztonságos kezelésére is elérhetővé vált.

20 mm

Az egyik legnagyobb elérhető kezelőfej átmérő

10

10-féle különböző kezelőfej közül választhat, melyet a beépített felismerő rendszer automatikusan azonosít (az alapáron felül).

Bőrhűtés

A Motus AX készülék beépített kontakt hűtést kínál a Moveo kezelőfejekkel.

200 felett

A Moveo technológiához és a standard kezelőfejekhez válaszható, beépített kezelőprogramok.

16 A

A készülék áramfelvétele korlátozott, ezért egyszerű fali aljzatba is csatlakoztatható a szépségklinikán vagy orvosi rendelőben.

Egyszerű & felhasználóbarát

A Motus AX készülék teljes egészében a DEKA Kutató-Fejlesztő részlege által kifejlesztett, egyszerűen használható rendszer: kompakt méret, intuitív szoftver, könnyű és ergonomikus kezelőfejek, kontakt hűtés, MOVEO.

Kiválóság

A beruházás gyors megtérülése és a páciensek maximális elégedettsége már önmagában képes javítani az üzletmenetét!

 

VÉLEMÉNYEK A MOTUS ALEXANDRIT szőrtelenítő LÉZERRŐL

„Már évek óta használok Alexandrit lézert a klinikámon, és az a tapasztalatom, hogy ez a leghatékonyabb eszköz a szőrtelenítésre, akár a finom és világos szőrzet eltávolítására is. Nincs más rendszer vagy a hullámhosszának megfelelő más készülék, amely a pácienseimnek ugyanezt a szolgáltatás nyújtaná. Nem tagadom, hogy régebben más rendszereket használtam, melyek egyszerűbbek és olcsóbbak voltak, de nem tudták azt az eredményt produkálni, mint ez a készülék. Mióta a DEKA bevezette a MOVEO technológiát, mely a Motus AX termékben található; egy olyan tökéletes készüléket hozott létre, amely eleget tesz minden igénynek: meglepően egyszerű megtanulni a használatát és dolgozni vele. Kiváló a kezelések végeredménye, nincs több probléma a sötétebb bőrtípusok és a világos szőrszálak eltüntetésénél, nincsenek kellemetlen mellékhatások, és ezeknek köszönhetően szinte fájdalommentes a kezelés.”

Prof. Nicola Zerbinati, M.D. 
Insubria Egyetem, Bőrgyógyászati Tanszék - Varese, Olaszország

 

„Mi már több mint 2 éve használjuk a DEKA Motus AX szőrtelenítő lézert. Hatékony, fájdalommentes és gyors, vele a kezelés. Sőt, a Moveo PL kezelőfejjel az egyik leghatékonyabb készülék a pigmentfolt eltávolításban!”

Dr Vágó Áron
Esztétikai Lézercentrum, Kecskemét

 

„A legjobb választás volt. A tudása, hatékonysága és a könnyű kezelhetősége mellett az sem utolsó szempont, hogy nyáron sincs vele leállás. A szakmai és technikai háttértámogatás már „csak” hab a tortán. Nem véletlenül választottunk ezután is DEKA gépeket.

Dr Fercsik-Tóth Beatrix
PortaBellaVita klinika, Pécs

 

AZ ALEXANDRIT LÉZER ÚJ KONCEPCIÓJA

A Motus AX új Alexandrit lézer készülék a DEKA által tervezett MOVEO technológián alapul. A rendszer páratlan, kihasználva az Alexandrit lézer előnyeit. Tény, hogy nincs más típusú lézer, amely képes ilyen hatékonyan egyesíteni a melaninban való tökéletes abszorpciót (755 nm), a magas csúcsteljesítménnyel (több mint 6000 W) és rövid impulzusokkal (2 ms). A MOVEO kezelőfej segítségével el tudja távolítani a nem kívánatos szőrszálakat, mellyel könnyebb, gyorsabb, biztonságosabb és hatékonyabb a kezelés, emellett fájdalommentes és sötétebb bőrtípusra is alkalmazható. Ez az innovatív technológia nem terheli túl a lézerrendszert, csökkenti a karbantartási költségeket és minimalizálja a meghibásodásokat.
 

MOVEO: EGYSZERŰEN NAGYSZERŰ!

A Motus AX alapvetően megváltoztatta az Alexandrit lézerek egész koncepcióját. A DEKA a lézeres szőrtelenítés terén egy rendkívüli technológiával rukkolt elő: a MOVEO nemcsak egy új ötlet, hanem 4 előnyös tulajdonság egyetlen készülékben:


 

Az alexandrit lézer TECHNOLÓGIAI INNOVÁCIÓja

A leggyakrabban használt szőrtelenítő lézerek által kibocsátott fény hullámhossza az infravörös tartományra esik, ilyen a 755nm-es Alexandrit, vagy a 805-810nm-es dióda lézer. Biofizikai vizsgálatok szerint ezt a fénytartományt a bőr nagymértékben visszatükrözi. Az alábbi grafikon a bőr fényvisszaverő képességét mutatja az egyes hullámhosszokon, a melanin tartalom (vagyis a Fitzpatrick féle bőrtípus) függvényében. Megállapítható, hogy a közepes pigmenttartalmú (8%) III.-as bőrtípus esetén a 755 nm-es Alexandrit lézer fényének reflexiója kb. 50%, s ez a dióda lézer esetében sem jobb. A hagyományos technológiával történő kezelés során tehát az energia fele a bőrfelületről történő visszaverődés miatt elveszik.

 

 


A MOVEO kezelőfej e probléma kiküszöbölésére lett tervezve. A DEKA által kifejlesztett MOVEO technológia optimalizálja a lézer-bőr kapcsolatot azáltal, hogy a hűtött zafírüveg felület a bőrrel való közvetlen érintkezése révén lecsökkenti a reflexiós indexet, azaz a visszaverődést, és ezzel az energiaveszteséget minimalizálja. Ilyen módon alacsonyabb energiaszintek alkalmazásával (7-8J/cm2) a MOVEO kezelőfej a bőr mélyére ugyanannyi energiát képes juttatni, mint a hagyományos kezelőfej 16-21 J/cm2 alkalmazása mellett. 

ELŐNYÖK a szőrtelenítésben - HATÁROK NÉLKÜL!

A DEKA az Alexandrit lézerrel való szőrtelenítés területén legyőzte az eddigi akadályokat, ugyanakkor megtartotta a 755nm-es hullámhossz minden előnyét. A MOVEO technológia használata egyszerű, delikát bőrfelületeken is eltávolítja a nem kívánt szőrszálakat, gyorsaságát pedig a 20 mm átmérőjű zafír fejnek és a nagy villanásszámnak köszönheti. A kis területen végzett ismételt mozdulatokkal fokozatosan felmelegíti a szőrtüszőket, amelyek így elpusztulnak, miközben a páciens fájdalommentes, mellékhatás nélküli kezelésben részesül.

Klinikai eredmények deka alexandrit lézerrel

 

Moveo kezelés kivitelezése

A készülékkel végzett eljárás nagyon egyszerű:

  • A MOVEO módban a lézerrendszer a kezelőfejet automatikusan felismeri.
  • Az integrált adatbázis és a könnyen kezelhető szoftver lehetővé teszi, hogy bármely Fitzpatrick-féle bőrtípushoz és szőrszínhez, illetve szőrvastagsághoz alkalmazkodva a bőrfelületet képes legyen gyorsan kezelni.
  • Az LCD kijelző megjeleníti a leadott energiát a kezelés során és egy hangjelzéssel figyelmeztet, ha a kívánt végpontot elérte. Ekkor lehet elkezdeni egy másik bőrfelület kezelését.
  • A kezelési időt az energiasűrűség, a villanások frekvenciája és a leadott energia határozza meg, egy 10 cm x 10 cm-es terület kezelése körülbelül 30-60 másodperc!

A Moveo technológia könnyen és gyorsan tanulható, azonnal alkalmazható és nemcsak orvosok, hanem asszisztensek és kozmetikusok is dolgozhatnak ezzel a módszerrel.

 

Letölthető prospektus

 

 

Specifikáció

Motus AX

 

Lézerrendszer típusa

Alexandrite

Hullámhossz

755 nm

Pulzusonkénti energia mennyiség

31 J (Max.)

Lézer erősség

62 W (Max.)

Pulzálás száma

1 vagy 2

Pulzálás időtartama

2-50 ms (egyszeri pulzálás) 4-80 ms (dupla pulzálás)

Teljes pulzus hossz

2-300 ms

Ismétlési frekvencia

1-10 Hz

Kezelőfej mérete (opcionális)

5 mm, 7 mm, 10 mm, 12 mm, 14 mm, 15 mm, 16 mm, 18 mm, 20 mm (Moveo kezelőfejek)

Energiasűrűség

Legfeljebb 160 J/cm²

Jelzőfény

Zöld Dióda Lézer @ 532 nm < 4 mW

Emissziós kontroll

Kézi- vagy lábkapcsoló

Hűtőrendszer

Integrált Bőrhűtő Rendszer

Méretek

95 cm (H) x 51 cm (W) x 83 cm (D)

Tömeg

90 kg

Elektromos igény

230 Vac- egy fázisos- 50-60 Hz- 16 A

Termékek