DEKA lézerek és IPL

DEKA Motus AX

DEKA Motus AX

A szőrtelenítés új korszaka

A szőrtelenítő készülékek piaca nagyon összetett. Számos gyártó kínálja a készülékeit a kiélezett versenyben. Minden klinikán a legjobb ellátást próbálják nyújtani a pácienseknek, de tudnunk kell megkülönböztetni a szőrtelenítő lézerrendszerek közötti különbséget.

A különböző DEKA készülékek Európa legnagyobb lézergyártó cégének termékei. Az évtizedekre visszatekintő múlt, a fejlesztési és klinikai tapasztalatok, az európai gyártás (Firenze, Olaszország) és a forgalmazás a világ több mint 60 országában világszerte a legismertebb és legelismertebb lézerek közé emelte a DEKA készülékeket.

DEKA büszkén mutatja be az új Motus AX Alexandrit lézerrendszerét, amely Moveo technológián alapuló innovációval úttörő a lézeres szőrtelenítés területén.

Alkalmazási területek

  • Szőrtelenítés
  • Jóindulatú pigmentált elváltozások

PLUS

755 nm

Ez a hullámhossz a leghatékonyabb a lézeres szőrtelenítési eljárásokban.

Moveo Technológia

Új módszer a szőrtelenítésben. A kezelőfejet nem szpotról szpotra kell helyezgetni a kezelendő területen, hanem egy kijelölt terület felett folyamatosan kell mozgatni, miközben folyamatosan adja le a fényenergiát.

20 mm

A legnagyobb átmérőjű kezelőfej.

10

Opcionálisan több, mint 10 választható kezelőfej, melyet a lézerrendszer automatikusan felismer.

Hűtés

Integrált, kontakt bőrhűtés. Nem kell a bőr hűtéséről külön gondoskodnia.

200 felett

Integrált protokoll a Moveo Technológia alapján és standard kezelőfejekkel.

16 A

A Motus AX elektronikai igénye 16 A. A rendszer csatlakoztatható bármilyen konnektorba a klinikán vagy egy orvosi rendelőben.

Egyszerű & felhasználóbarát

A Motus AX készüléket a DEKA K+F csoportja fejlesztette ki, amelyet egyszerűség és könnyen kezelhetőség jellemez: kompakt méret, intuitív szoftver, könnyű és ergonómikus kezelőfej, kontakt bőrhűtés, mint az egész MOVEO módszer maga.

Előnyök

A befektetése gyorsan megtérül, mert páciensei elégedettsége növelni fogja bevételeit!

 

„Már évek óta használok Alexandrit lézert a klinikámon, és az a tapasztalatom, hogy ez a leghatékonyabb eszköz a szőrtelenítésre, akár a finom és világos szőrzet eltávolítására is. Nincs más rendszer vagy a hullámhosszának megfelelő más készülék, amely a pácienseimnek ugyanezt a szolgáltatás nyújtaná. Nem tagadom, hogy régebben más rendszereket használtam, melyek egyszerűbbek és olcsóbbak voltak, de nem tudták azt az eredményt produkálni, mint ez a készülék. Mióta a DEKA bevezette a MOVEO technológiát, mely a Motus AX termékben található; egy olyan tökéletes készüléket hozott létre, amely eleget tesz minden igénynek: meglepően egyszerű megtanulni a használatát és dolgozni vele. Kiváló a kezelések végeredménye, nincs több probléma a sötétebb bőrtípusok és a világos szőrszálak eltüntetésénél, nincsenek kellemetlen mellékhatások, és ezeknek köszönhetően szinte fájdalommentes a kezelés.”

Prof. Nicola Zerbinati, M.D. 
Insubria Egyetem, Bőrgyógyászati Tanszék - Varese, Olaszország

Az Alexandrit lézer új koncepciója

A Motus AX új rendszere a DEKA által tervezett MOVEO technológián alapul. A rendszer páratlan, kihasználva az Alexandrit lézer előnyeit:

Az a hullámhossz, amellyel a világos szőrzetet is lehet kezelni. Tény, hogy nincs más típusú lézer, amely képes hatékonyan egyesíteni a melaninban való tökéletes abszorpciót (755 nm), a magas csúcsteljesítménnyel (több mint 6000 W) és rövid impulzusokkal (2 ms).
A MOVEO kezelőfej segítségével el tudja távolítani a nem kívánatos szőrszálakat egy új módszerrel, mely könnyebb, gyorsabb, biztonságosabb és hatékonyabb (fájdalommentes kezelés, sötétebb bőrtípusra is alkalmazható).
Ez az innovatív technológia nem terheli túl a lézerrendszert, csökkenti a költségeket és a karbantartási problémákat is.
Kompakt és hordozható.
Ár-érték arányban meglepően jó!

A Motus AX alapvetően megváltoztatta az Alexandrit lézerek egész koncepcióját.

Moveo Technológia: Egyszerűen nagyszerű!

A DEKA a lézeres szőrtelenítés terén egy rendkívüli technológiával rukkolt elő. A MOVEO nemcsak egy új termék, hanem egy új ötlet alapján 4 előnyös tulajdonságot hordoz egy készülékben: hatékonyság, gyorsaság, biztonság és egyszerűség.

A technológiai innováció hatékonysága

A lézer által kibocsátott energia hullámhossza a látható és az infravörös tartományokhoz közel esik, amelyet a bőr nagymértékben visszatükröz (ez teljesül más hullámhosszon is, pld. dióda lézer). Az alábbi grafikon a bőr fényvisszaverő képességét és melanin tartalmát mutatja különböző hullámhosszakon. Például a III.-as bőrtípus esetén a 755 nm-es Alexandrit lézer hullámhosszán a reflexió több mint 50%. A hagyományos technológiával történő kezelés során az energia nagy része tehát a bőrfelületen elveszik, amely nem használható terápiás célokra. (Ez annak köszönhető, hogy nagy a különbség a bőr és a levegő reflexiós értékei között, s a határrétegen a fény nagy része visszaverődik).

A MOVEO kezelőfej e probléma kiküszöbölésére lett tervezve. A DEKA által kifejlesztett technológia optimalizálja a lézer-bőr kapcsolatot azáltal, hogy a zafír fej a bőrrel való közvetlen érintkezéskor lecsökkenti a reflexiós indexet és a az energiaveszteséget minimalizálja.

Előnyök határok nélkül!

A DEKA az Alexandrit lézerrel való szőrtelenítésben legyőzte az akadályokat és a nehézségeket, valamennyi előnyét megtartva. A MOVEO technológia használata egyszerű, speciális bőrfelületeken is eltávolítja a nem kívánt szőrszálakat, gyorsaságát pedig a 20 mm átmérőjű zafír fejnek köszönheti. A kis területen végzett ismételt mozdulatokkal fokozatosan felmelegíti a szőrtüszőket, amelyek így elpusztulnak és a páciens egy fájdalommentes és mellékhatás nélküli kezelést kap.

Multifunkciós módszer

A készülékkel végzett eljárás nagyon egyszerű:

  • A MOVEO módban a lézerrendszer a kezelőfejet automatikusan felismeri.
  • Az integrált adatbázis és a könnyen kezelhető szoftver lehetővé teszi, hogy bármely bőrtípushoz és szőrszínhez alkalmazkodva a bőrfelületet képes legyen gyorsan kezelni.
  • Az LCD kijelző megjeleníti a leadott energiát a kezelés alatt, és egy hangjelzéssel figyelmeztet, ha a kívánt végpontot elérte. Ezen a ponton lehet elkezdeni egy másik bőrfelület kezelését.
  • A kezelési időt az energiasűrűség, a villanások frekvenciája és a leadott energia határozza meg, például: egy 10 cm x 10 cm-es terület kezelése körülbelül 25 másodperc!

A Moveo technológia könnyen és gyorsan tanulható, azonnal alkalmazható és nemcsak orvosok, hanem orvosi asszisztensek és nővérek is dolgozhatnak ezzel a módszerrel.

Specifikáció

Motus AX

 

Lézerrendszer típusa

Alexandrite

Hullámhossz

755 nm

Pulzusonkénti energia mennyiség

31 J (Max.)

Lézer erősség

62 W (Max.)

Pulzálás száma

1 vagy 2

Pulzálás időtartama

2-50 ms (egyszeri pulzálás) 4-80 ms (dupla pulzálás)

Teljes pulzus hossz

2-300 ms

Ismétlési frekvencia

1-10 Hz

Kezelőfej mérete (opcionális)

5 mm, 7 mm, 10 mm, 12 mm, 14 mm, 15 mm, 16 mm, 18 mm, 20 mm (Moveo kezelőfejek)

Energiasűrűség

Legfeljebb 160 J/cm²

Jelzőfény

Zöld Dióda Lézer @ 532 nm < 4 mW

Emissziós kontroll

Kézi- vagy lábkapcsoló

Hűtőrendszer

Integrált Bőrhűtő Rendszer

Méretek

95 cm (H) x 51 cm (W) x 83 cm (D)

Tömeg

90 kg

Elektromos igény

230 Vac- egy fázisos- 50-60 Hz- 16 A

Termékek