DEKA lézerek és IPL

DenaVe - Új vaszkuláris lézer a horizonton

DenaVe - Új vaszkuláris lézer a horizonton

A DenaVe készülék új mércét állít a vaszkuláris lézerek területén. A DenaVe az egyetlen diódalézer, mely a hemoglobin elnyelődési maximumán, az ismert 585nm-es hullámhosszon működik, és fényét üvegszáloptika, valamint nagysebességű szkenner juttatja a bőrfelszínre. Ez az összetett technológia egy olyan kompakt (hordozható) készülékben ölt testet, mely a pulzáló festéklézer – vaszkuláris kezelésekhez ideális – hullámhosszán, purpuramentesen dolgozik. A felhasználónak a pulzáló festéklézer szokásos terheivel sem kell számolni, hiszen a DenaVe nem használ fogyóanyagot és nincs nagy áramforrás igénye sem (egyszerű fali konnektorból működtethető).

Alkalmazási terület:

 • vaszkuláris léziók (éreredetű elváltozások)
 • rozácea
 • diffúz telangiektázia
 • szuperficiális névusz flammeus (tűzfolt)
 • felületes pigmentált elváltozások, lentigók

   

EliteScan™ precizitás

A DenaVe diódalézer egy kezelőfejbe integrált szkennerrel rendelkezik, mely a lézer fényének bőrfelületre juttatásáért felel.  A szkenner érintőképernyőjén a kitöltöttségi tényezőt, a szkennelés alakját, méretét a kezelendő elváltozáshoz illeszkedve, individuálisan lehet beállítani. A szkenner alatti bőrfelület kezelés közben folyamatosan figyelemmel kísérhető, a célzást látható vörös vezetőfény segíti – ezzel elkerülhető a nem érintett területek felesleges kezelése. 

 

Mellékhatások minimalizálása

A purpura és a diszkomfort elkerülése érdekében a DenaVe-t hideglevegős bőrhűtés mellett használjuk. A bőrfelületre áramoltatott 0 Celsius fok körüli hideg levegő védi az epidermiszt a hőkárosodástól, s egyúttal növeli a páciens komfortját a kezelés közben. A hűtés csökkenti a purpurakészséget is, mely az erek szelektív fototermolízisének gyakori kísérő jelensége. Az EliteScan™ szkenner precízen beállítható kezelési területe pontosan körülhatárolja a kezelendő léziót, így a problémával nem érintett területeket elkerüljük, ezzel is csökkentve a nemkívánt mellékhatások előfordulását.

Kedvező üzleti modell

A DenaVe szakít a magas üzemelési és szerviz költségekkel, hiszen az éreredetű elváltozások és a felületes pigmentfoltok eltávolításához diódalézer fényforrást használ, melynek minimális a gondozási igénye. Nincs szükség a festékkészlet és a vízszűrők rendszeres cseréjére, vagy más költséges javításra, hiszen ez a technológia gyakorlatilag gondozásmentes. A felhasználó számára az egyedüli költség a rendszeres lízingdíj, vagy a bérleti díj tartós bérlet esetén, mely a vállalkozás költségeként teljes egészében elszámolható. A széles indikációs kör nagyobb páciens szegmenst céloz meg, ezzel növelhető a készülék kihasználtsága és a DenaVe alkalmazásából származó bevétel. A hordozhatóság (kis méret és tömeg) több rendelőben való felhasználást is lehetővé tesz, amennyiben a kezelőorvos különböző helyeken történő rendelésére a készüléket magával viszi. A több felhasználóhelyen való költségtakarékos alkalmazásnak egyetlen feltétele van: mindenütt rendelkezésre kell állnia – a készülék árához képest kis befektetést igénylő – hideglevegős bőrhűtő készüléknek.

Kezelési eredmények

 

Kinek ajánlott a DenaVe 585nm-es diódalézer?

 • akinek a praxisában jelenleg nincs megoldás olyan gyakran előforduló esztétikai problémák kezelésére, mint a finom telangiektázia, a rozácea, a tűzfolt, vagy a napfénykárosodás okozta foltok, lentigók
 • aki korábbi KTP lézerét szeretné hasonló indikációs spektrumú, de korszerűbb készülékre cserélni
 • akinek fontos az alacsony üzemelési költség
 • aki több rendelőben szeretné ugyanazt a lézeres szolgáltatást nyújtani, egyetlen készülék megvásárlásával
 • aki kis méretű, hordozható készüléket szeretne

 

A DenaVe diódalézer műszaki adatai

DenaVe 
Hullámhossz 580 +/- 6nm dióda
Teljesítmény 5 W (max.)
Működési módozat CW, Pulsed, Burst
Pulzushossz

0,25 – 8000 ms
Szkennerrel: 1 – 100 ms

Ismétlési frekvencia 0,095 – 2000 Hz
Jelzőfény 650 nm diódalézer
Szpotméret 0,5; 1,0; 1,5; 3 mm
Méretek 314 (magasság) x 336 (szélesség) x 366 (mélység)
Tömeg 9 kg
Elektromos igény 230 V, 50 Hz, 350 VA

Termékek