DEKA lézerek és IPL

MOTUS AY

MOTUS AY

Alexandrite 755nm & Nd: YAG 1064nm

Az esztétikai orvoslás és a bőrgyógyászat számára

Az FDA engedélyével rendelkező DEKA  „fájdalommentes” lézer:

A hatékonyságra figyelő szakember számára... és a „fájdalommentest” választó ügyfél számára. A Motus AX rendszer alapján sikerült egy új, még teljesebb terméket készíteni, amely radikálisan átalakítja a lézeres szőrtelenítés világát. A Motus AY egy Nd:YAG lézerforrással egészíti ki elődjének technológiai újítását és kiszélesíti a lehetséges kezelések spektrumát. Nem csak a lézeres szőrtelenítés és a pigmentált elváltozások, de az erek kezelésével is kielégíthetők a páciensek egyre magasabb igényei. Egyedülálló rendszer – kompakt, hatékony és biztonságos – semmihez sem fogható minőség és ár aránnyal.

Egy teljesen új lézeres koncepció

A Motus AY a DEKA új rendszere, a Motus AX Alexandrite lézer továbbfejlesztése. A rendszer semmihez sem hasonlítható: rendelkezik minden szükséges tulajdonsággal, hiszen ezt már a Nd:YAG lézer forrással is felszerelték.

 • A finom és vékony szőrszálak kezelésére az Alex hullámhossz a leghatékonyabb. Semmilyen más típusú lézer nem képes összekapcsolni a hatékony melanin abszorpciót (755 nm-en), a magas csúcsteljesítményt (több mint 6 000 W-ot) és a rövid impulzushossz kiválasztásának lehetőségét (2 ms-ig).
 • A 1,064 nm-es Nd:YAG forrás teszi teljessé a rendszert egy olyan hullámhosszal, amely mélyen behatol a bőrbe és hatékony érkezelést tesz lehetővé, nem csak az arcon, hanem a lábszáron is, ahol az erek nehezebben érhetők el.
 • A Moveo kezelőfej (mind az Alexhez, mind a Nd:YAG-hoz rendelkezésre áll) új módszerének segítségével könnyebben, gyorsabban, biztonságosabban, fájdalom nélkül távolítható el a nem-kívánatos szőrzet.
 • Az innovatív technológia megkíméli a lézerrendszer szívét, csökkenti a költségeket és a karbantartási problémákat.
 • Kompakt, hordozható rendszer meglepően alacsony költségekkel!

Motus AY’s PLUS

 • 755 nm: A szőr eltávolítására az egységesen elismert leghatékonyabb hullámhossz.
 • 1064 nm: Az Nd:YAG az egytelen hullámhossz, amely sikeresen tudja kezelni a nagy és mély ereket is, mint pl. a lábon lévő hajszálértágulatokat; mindezt azzal éri el, hogy összekapcsolja az alacsony melanin abszorpciót a hatékony hemoglobin abszorpcióval, valamint, a magas csúcsteljesítmény mellett képes az impulzus-hosszt a kezelés igénye szerint modulálni.
 • Moveo Technológia: A szőreltávolítás új korszaka
 • 11: Egy automata felismerő rendszerrel a lézerforráshoz akár tizenegy kezelőfej közül választhat (személyre szabott választás).
 • Hűtés: Integrált bőrhűtő rendszer
 • 200 fölött:Integrált protokollok a Moveo technológiához és a szabványos kezelőfejekhez kidolgozva.
 • 16 A: A Motus AY áramellátását 16 A-ben korlátozták. A rendszert a klinikán vagy az orvosi helységben bármely szokásos csatlakozóaljzatba csatlakoztathatja.
 • Egyszerű & felhasználóbarát: A Motus AY teljes mértékben a DEKA K&F csapatának a tervezése; egyszerű és irányítható, kompakt méretű, intuitív szoftver, kontakt-hűtéssel, könnyű és ergonomikus kezelőfejjel ellátott és a teljes Moveo módszert biztosítja.
 • Kiváló előnyök: A beruházás gyors megtérülése (ROI) és a páciensek maximális elégedettsége már önmagában is javítja üzletmenetét!

Moveo Technológia: Egyszerűen nagyszerű!

A zafír kezelővéggel ellátott Moveo kezelőfej a DEKA K+F csapatának a tervezése és az orvosi lézeres szőrtelenítés legforradalmibb alkalmazása. Az ötlet négy alapvető elképzelésre épül:

 • hatékonyság
 • gyorsaság
 • biztonság
 • egyszerűség


A technológiai innováció hatékonysága

A Moveo kezelőfej mind az Alexhez, mind a Nd:YAG-hoz rendelkezésre áll, de a 755 nm jelzi rendkívüli innovációs értékét. A lézerek által kibocsátott energia a látható és közeli infravörös tartományban visszaverődik a bőrön. Az oldalsó grafikon a bőr visszaverődését mutatja különböző hullámhossz és eltérő melanin tartalom mellett. Látható, hogy a 755 nm Alexandrin lézer hullámhossz visszaverődése alacsony (8%) melanin tartalomnál (III. fototípus) 50% fölötti. Ez azt jelenti, hogy a kezelés során jelentős mennyiségben vész el a terápiás célokra használt energia. Az ok az, hogy jelentős eltérés van a bőr és a környező levegő visszaverődési képessége között. A Moveo kezelőfejet e probléma feloldására tervezték. A DEKA által kifejlesztett technológia zafír kezelővéget alkalmaz, amely eddig soha nem látott hatékonysággal drasztikus mértékben képes lecsökkenteni a bőrön visszaverődő energia mennyiségét.

Csak előnyök – korlátlanul!

A DEKA feloldotta a szőreltávolítás terén a hagyományos Alexandrit korlátait és nehézségeit, de megtartotta minden előnyös tulajdonságát. A Moveo technológia egyszerű, sima mozdulatokat tesz lehetővé. A 20 mm zafír kezelőfej-vég mérete miatt még speciális területeken is képes eltüntetni a nemkívánatos szőrszálakat. A kis területeken megismételt mozdulatokra a szőrszál létfontosságú részei fokozatosan felmelegednek, majd elpusztulnak, a páciens számára mindez teljesen fájdalommentesen és mellékhatások, égető érzés vagy elszíneződés nélkül történik.

 

Letölthető prospektus

 

 

 

Műszaki adatok

Lézer Típusa    Alexandrit   Nd:YAG
Hullámhossz   755 nm 1064 nm
Energia/impulzus  31 J (max.) 63 J (max.)
Lézer energia 62 W (max.) 94 W (max.)
Impulzusszám  1,2 1,2, 3
Teljes impulzus hossz: 2 - 300 ms között 0,2 - 300 ms között
Ismétlési Frekvencia  1 - 10 Hz között 0,3 - 10 Hz között
Spot Méret (választható)

2,5 mm, 5 mm, 7 mm, 10 mm, 12 mm, 14 mm, 15 mm, 16 mm, 18 mm, 20 mm;
Moveo kezelőfej

Energiasűrűség  200 J/cm2 -ig 600 J/cm2 -ig
Célzó sugár Zöld dióda lézer @ 532 nm - <4 mW
Kibocsátásvezérlés  Kézi vagy lábkapcsoló
Lézer kezelőfej hűtés Integrált bőrhűtés
Méretek és súly  90 (M) cm x 51 (Sz) cm x 83 (H) cm; 90 Kg
Szükséges elektromos áram 230 Vac - egyfázisú - 50/60 Hz - 16 A

 

 

Termékek