DEKA lézerek és IPL

DEKA Onda

DEKA Onda

Coolwaves™ a testkontúr alakítás forradalma. Intelligens és továbbfejlesztett mikrohullám, amely minden ponton hatékony: lokális zsírbontás (lipolízis), bőrfeszesítés, narancsbőr (cellulit) kezelés

A DEKA mikrohullám nem csak intelligens. De kellemesen hűs is!

A DEKA egy újabb áttörést jelenő technológiai innovációval állt elő: az ONDA, az egyetlen Coolwaves™, speciális mikrohullámot alkalmazó rendszer, amely szelektíven célozza meg a zsírsejteket és biztonságosan, hatékonyan, valamint nem invazív módon csökkenti a helyi zsírlerakódást.

A DEKA K+F részlege kifejlesztett egy intelligens kezelőfejet, amely az elektromágneses mezőt a zsírsejtek felé tereli, azokat szétrombolja, míg közben egy integrált hűtőrendszerrel megkíméli a bőrt, biztonságot és kényelmet biztosítva a páciens számára. A mikrohullámok a korábbi alakformáló készülékeknél megismert rádiófrekvenciásval (RF) szemben hatékonyabban hasznosulnak a zsírszövetben. 

Az első testkontúr formálási rendszer, mely minden ponton hatékony

A DEKA új mikrohullám forrásának kifejlesztésével egy nem invazív rendszer született, amely mégis hatékonyan képes korrigálni a szépséghibákat a testkontúr formálása során:

  • Helyi zsírlerakódás: A Coolwaves™ hullám mélyen behatol a bőrbe, szétrombolja a bőr alatt (subcutan) elhelyezkedő zsírsejteket. A sejtlizátumokat ezután egy fiziológiai metabolikus folyamat tünteti el (makrofág lipolízis). A lebontott zsír tehát természetesen módon távozik a kezelt területről. A kezelőfejbe épített hűtőrendszer miatt a zsírsejteket a bőr szempontjából teljes biztonságban, a páciens számára a komfortérzet megtartásával lehet lebontani.
  • Cellulitisz: A kisebb kezelőfej hatékonyan célozza meg a kötőszöveti szeptumot kifejlettebb cellulitisznél a zsírszöveti lebenyek között (a jellemző „narancsbőr” hatás esetében).
  • Bőrfeszesítés: Az ONDA rendszer speciális mikrohullámainak hatására a dermisben a kollagénszálak azonnal összehúzódnak és új kollagén termelésére ösztönzik a fibroblasztokat. Ezzel a szövet kompaktabb és tónusosabb lesz.

Onda’s PLUS (az ONDA egyedi szolgáltatásai)

  • Coolwaves™:  Az ONDA az egyetlen rendszer, amely speciális mikrohullámok alkalmazásával biztonságosan célozza meg a bőr alatt (subcutan) elhelyezkedő zsírsejteket.
  • All-in-one megoldás: Egyetlen, hatékony megoldás a helyi zsírlerakódás, a cellulitisz és a megereszkedett bőr ellen.
  • Intelligens kezelőfejek: A LED visszajelzők révén az intelligens kezelőfejek intuitív módon segítik a kezelőt az eljárás során; ezzel biztosítható, hogy a kezelés egyszerre biztonságos és hatékony is legyen.
  • A bőr hűtése:  Integrált rendszer a bőr hűtésére, mely a kezelés során nem "fárad", hanem permanensen alacsony hőmérsékletet biztosít
  • Egyszerű & felhasználó-barát: A DEKA K+F csapatának fejlesztőmunkájával az ONDA ergonomikus, vonzó külsőt kapott, kompakt felépítésű, modern vonalú eszköz lett; a kezelőt az intuitív szoftver segíti a kezelés alatt és a hűtött, ergonomikus kezelőfej biztosítja, hogy a kezelést megfelelően végezze. Jelzéssel figyelmezteti a kezelést végző szakembert, ha az eljárás bármelyik elemét helytelenül végezné.
  • Kiváló előnyök: A beruházás gyors megtérülése (ROI) és a páciensek maximális elégedettsége már önmagában is növeli a vállalkozása sikereit.

Mély hatású és felületes kezelőfejek: már a tokakezelés sem lehetetlen!

Az ONDA kezelőfej belső mechanikáját úgy tervezték, hogy a Coolwaves™ hullámot ellenőrzötten, az energiát kizárólag a szükséges területre irányítva bocsássa ki (pl. a helyi zsírlerakódás esetében a bőr alatti zsírszöveti lebenykékre), ezzel védve a környező szöveteket. A két kezelőfej által kifejtett hatás mélysége különböző, hisz mindegyiket más testfelületre vagy más szépséghiba korrekciójára tervezték.

Az ONDA készülék 2. generációja újabb, még ergonomikusabb kezelőfejekkel érkezett. A hajlított tengelyű kézidaraboknak köszönhetően a kezelés még kényelmesebb lett. A kisebb kezelőfejet olyan delikát területek kezelésére is alaklamssá tették, mint a felkar, vagy a toka.

Coolwaves™: egy újfajta energia-felfogás

A mikrohullámok az elektromágneses hullámok nagy családjába tartoznak [1 - 300 GHz frekvencia sáv]. Sok területen használják a mindennapi életben, így a gyógyászatban is, diagnosztika vagy kezelési célokra. De a mikrohullámok nem egyformák. Egyetlen eszköz sem tudja a mikrohullámot úgy kibocsátani, ahogy az ONDA rendszer intelligens kezelőfeje! A mikrohullámot elnyelő molekulák vibrálnak és rezegni kezdenek, ami felmelegíti a molekulákat tartalmazó közeget.

Az ONDA rendszer kezelőfeje 2,45 GHz-en gerjeszt mikrohullámokat; ezt a frekvenciát elsősorban a zsírmolekulák nyelik el, nem a vízmolekulák. Mivel az epidermisz és a dermis rengeteg vizet tartalmaz, de zsírt nem, a vezetőképessége sokkal jobb, mint a hipodermiszé. Amikor a Coolwaves™ a bőrbe hatol, úgy megy át a felső rétegeken, hogy azokat nem melegíti fel túlzottan (a mikrohullám energiájának kb. 20%-át használja csak), és hatékonyan a szubkután zsírra koncentrálódik, amely az energia nagyobb részét (kb. 80%) szívja magába. Összevetésképp, a hagyományos rádiófrekvenciás rendszerek (0.1 - 40 MHz frekvencia tartomány) a vízmolekulák nagy abszorpciós képessége miatt csak a felszínen hatnak. Ez azt jelenti, hogy egyrészt nem képesek mélyen behatolni a testbe, hogy a zsírt kezeljék, másrészt még a bőrt is veszélyeztetik.

Coolwaves™ & intelligens kezelőfejek: A biztonság és a hatékonyság garanciája

A még nagyobb biztonság és a páciensek még nagyobb kényelme érdekében a kezelőfejen integrált hűtőrendszer is található, amely egyfajta gátként működik a Coolwaves™ energiaforrása és a bőr között. Egy olyan hő-párnát alakít ki, ami védi az epidermiszt és a dermist, de biztosítja, hogy a hullám a megcélzott zsírsejtre koncentrálva mélyen a bőrbe jusson. A Coolwaves™- ellentétben a rádiófrekvenciás rendszerekben használt elektródákkal - nem idézi elő a bőrön forró foltok (ún. hot spot) kialakulását.

A): Az ONDA intelligens kezelőfejeit úgy alakították ki, hogy azokkal az energiának csak 20% kerül a dermisbe, és minden esetben kiegyenlíti a beépített hűtőrendszer, hogy kivédje a keletkezett hőhatást. Az energia fennmaradó 80%- a behatol a zsírba és aktívan hat a zsírsejtekre. (B): az RF kezelőfejjel egészen más a helyzet. A Coolwaves alkalmazásakor a bőr legkülsőbb rétegének vezetőképessége legalább 3,5-szer magasabb, mint az esztétikai gyógyászatban szokásosan használt RF rendszereknél (C grafikon). Tehát az RF energia legnagyobb része megakad az epidermiszben és a dermisben, és olyan mértékben melegíti fel ezeket a rétegeket, ami már a szöveteket is károsíthatja. Az RF energia a felszín közelben marad, nem hatol le a hipodermiszig, ahol a zsírsejtek találhatók, pedig a kezelés csak akkor hatékony, ha ezeknek a membránjait rombolja szét.

(A) ex-vivo szövet hőkamerás képe, részenként bemutatva, az ONDA kezelőfejes kezelés után. A „forró zóna” egyértelműen a bőr felső rétegei alatt van, de hideg marad és ezért kék. A mellette lévő képen (B) hasonló ex-vivo szövet, bipoláris rádiófrekvenciával való kezelés után. A bőr és az elektróda érintkezési pontján jelentkező hatás láthatóan jelentős hőmérsékletemelkedést okoz a felszínen, míg a mélyebben lévő szövetek hidegek maradnak – ami azt bizonyítja, hogy nem lehet megfelelő kezelési hőmérsékletet elérni a bőrfelszín alatti zsírrétegnél.

Szövettani és klinikai kutatások

H&E (hematoxilin-eozin festés) a humán hasi szövet szövettani képe (A): kontroll (B): A minta ugyanattól a pácienstől, közvetlenül az ONDA Coolwaves™ kezelés után készült. Ha összehasonlítjuk a két képet, látható, hogy a kontrollhoz képest a kezelt mintában az epidermiszen semmilyen elváltozás nincsen. A (B) képen a dermisben a kollagén eozinofil-szerű (rózsaszín) lett: a hő hatására a kollagén összezsugorodik vagy rugalmasabbá válik, még nagyobb eozinofiliát okoz a magasabb kollagén-koncentráció miatt, ami a felhalmozódott kollagén hatására mindig világosabb színű foltokkal jár együtt.

A humán hasi zsír hisztológiai képe (A): kontrol (10x-es nagyításban), (B): a minta ugyanattól a pácienstől, közvetlenül az ONDA Coolwaves™ kezelés után. (20x-os nagyításban). A (B) képen jól látszódnak a szétrombolt zsírsejtek és a vérerek tágulásával a kezdődő hyperaemia.

A Coolwaves™ technológiát minden alkalmazott (orvos, orvosi asszisztencia, ápolónő) gyorsan, könnyen megtanulhatja és azonnal alkalmazhatja.

 

Letölthető prospektus

 

 

 

Az ONDA Coolwaves mikrohullámú alakformáló készülék műszaki adatai

Forrás:  Mikrohullám - Coolwaves™
Frekvencia 2.45 GHz
Teljesítmény 250 W
Okos kezelőfejek
(szabadalmaztatás alatt)
Széles: Ø 6.6 cm – 35 cm2 Lapos: Ø 5.6 cm - 25 cm2
A LED vezérlőpultja intuitív segítséget ad a kezelőnek a teljes eljárás során
Kezelőfej hűtés Integrált bőrhűtés
Kibocsátásvezérlés Kézi kapcsoló
Grafikus felhasználói felület 10,4” színes kijelzős érintőképernyő
Adatbázis  Integrált kézikönyv és kezelési protokoll
Méretek 394 (sz) mm x 1075 (m) mm x 738 (h) mm
Súly < 60 Kg
Szükséges elektromos áram 100-230 Vac; 50-60 Hz; 1500 VA

Termékek