DEKA lézerek és IPL

DEKA Onda testkezelő, alakformáló gép

DEKA Onda testkezelő, alakformáló gép

ONDA Coolwaves™ - a testkontúr alakítás forradalma. Intelligens vezérlésű, továbbfejlesztett mikrohullámmal működő testkezelő, alakformáló gép, amely minden ponton hatékony: lokális zsírbontás (lipolízis), bőrfeszesítés, narancsbőr (cellulit) kezelés

A DEKA ONDA mikrohullám nem csak intelligens. De kellemesen hűs is!

A DEKA egy újabb áttörést jelenő technológiai innovációval állt elő: az ONDA, az egyetlen Coolwaves™  - speciális mikrohullámot alkalmazó - rendszer, amely szelektíven célozza meg a zsírsejteket és biztonságosan, hatékonyan, valamint nem invazív módon csökkenti a helyi zsírlerakódást.

A DEKA K+F részlege kifejlesztett egy intelligens kezelőfejet, amely az elektromágneses mezőt a zsírsejtek felé tereli, azokat szétrombolja, míg közben egy integrált hűtőrendszerrel megkíméli a bőrt, biztonságot és kényelmet biztosítva az alakformáló kezelésre érkezett páciens számára. A mikrohullámok a korábbi alakformáló készülékeknél megismert rádiófrekvenciával (RF) szemben hatékonyabban hasznosulnak a zsírszövetben. 

Az első testkontúr javító, alakformáló rendszer, mely minden ponton hatékony

A DEKA új mikrohullám forrásának kifejlesztésével egy nem invazív rendszer született, amely hatékonyan képes korrigálni a szépséghibákat a testkontúr formálása során:

  • Helyi zsírlerakódás: A Coolwaves™ hullám mélyen behatol a bőrbe, szétrombolja a bőr alatt (subcutan) elhelyezkedő zsírsejteket. A sejtlizátumokat ezután egy fiziológiai metabolikus folyamat tünteti el (makrofág lipolízis). A lebontott zsír tehát természetesen módon távozik a kezelt területről. A kezelőfejbe épített hűtőrendszer miatt a zsírsejteket a bőr szempontjából teljes biztonságban, a páciens számára a komfortérzet megtartásával lehet lebontani.
  • Cellulitisz (narancsbőr): A kisebb kezelőfej hatékonyan célozza meg a kötőszöveti szeptumot, kifejlettebb cellulitisznél a zsírszöveti lebenyek között (a jellemző „narancsbőr” hatás esetében).
  • Bőrfeszesítés: Az ONDA rendszer speciális mikrohullámainak hatására a dermisben a kollagénszálak azonnal összehúzódnak és új kollagén termelésére ösztönzik a fibroblasztokat. Ezzel a szövet kompaktabb és tónusosabb lesz.

Az ONDA testkezelő, alakformáló gép egyedi szolgáltatásai

  • Coolwaves™:  Az ONDA az egyetlen rendszer, amely speciális mikrohullámok alkalmazásával biztonságosan célozza meg a bőr alatt (subcutan) elhelyezkedő zsírsejteket.
  • All-in-one megoldás: Egyetlen, hatékony megoldás a helyi zsírlerakódás, a cellulitisz és a megereszkedett bőr ellen.
  • Intelligens kezelőfejek: A LED visszajelzők révén az intelligens kezelőfejek intuitív módon segítik a kezelőt az eljárás során; ezzel biztosítható, hogy a kezelés egyszerre biztonságos és hatékony is legyen.
  • A bőr hűtése:  Integrált rendszer a bőr hűtésére, mely a kezelés során nem "fárad", hanem permanensen alacsony hőmérsékletet biztosít
  • Egyszerű & felhasználó-barát: A DEKA K+F csapatának fejlesztőmunkájával az ONDA ergonomikus, vonzó külsőt kapott, kompakt felépítésű, modern vonalú eszköz lett; a kezelőt az intuitív szoftver segíti a kezelés alatt és a hűtött, ergonomikus kezelőfej biztosítja, hogy a kezelést megfelelően végezze. Jelzéssel figyelmezteti a kezelést végző szakembert, ha az eljárás bármelyik elemét helytelenül végezné.
  • Kiváló előnyök: A beruházás gyors megtérülése (ROI) és a páciensek maximális elégedettsége már önmagában is növeli a vállalkozása sikereit.

Mély hatású és felületes kezelőfejek: már a tokakezelés sem lehetetlen!

Az ONDA kezelőfej belső mechanikáját úgy tervezték, hogy a Coolwaves™ hullámot ellenőrzötten, az energiát kizárólag a szükséges területre irányítva bocsássa ki (pl. a helyi zsírlerakódás esetében a bőr alatti zsírszöveti lebenykékre), ezzel védve a környező szöveteket. A két kezelőfej által kifejtett hatás mélysége különböző, hisz mindegyiket más testfelületre vagy más szépséghiba korrekciójára tervezték.

Az ONDA testkezelő, alakformáló gép 2. generációja újabb, még ergonomikusabb kezelőfejekkel érkezett. A hajlított tengelyű kézidaraboknak köszönhetően a kezelés még kényelmesebb lett. A kisebb kezelőfejet olyan delikát területek kezelésére is alkalmassá tették, mint a felkar, vagy a toka.

Coolwaves™: egy újfajta energia-felfogás

A mikrohullámok az elektromágneses hullámok nagy családjába tartoznak [1 - 300 GHz frekvencia sáv]. Sok területen használják a mindennapi életben, így a gyógyászatban is, diagnosztika vagy kezelési célokra. De a mikrohullámok nem egyformák. Egyetlen eszköz sem tudja a mikrohullámot úgy kibocsátani, ahogy az ONDA rendszer intelligens kezelőfeje! A mikrohullámot elnyelő molekulák vibrálnak és rezegni kezdenek, ami felmelegíti a molekulákat tartalmazó közeget.

Az ONDA testkezelő, alakformáló rendszer kezelőfeje 2,45 GHz-en gerjeszt mikrohullámokat; ezt a frekvenciát elsősorban a zsírmolekulák nyelik el, nem a vízmolekulák. Mivel az epidermisz és a dermis rengeteg vizet tartalmaz, de zsírt nem, a vezetőképessége sokkal jobb, mint a hipodermiszé. Amikor a Coolwaves™ a bőrbe hatol, úgy megy át a felső rétegeken, hogy azokat nem melegíti fel túlzottan (a mikrohullám energiájának kb. 20%-át használja csak), és hatékonyan a szubkután zsírra koncentrálódik, amely az energia nagyobb részét (kb. 80%) szívja magába. Összevetésképp, a hagyományos rádiófrekvenciás rendszerek (0.1 - 40 MHz frekvencia tartomány) a vízmolekulák nagy abszorpciós képessége miatt csak a felszínen hatnak. Ez azt jelenti, hogy egyrészt nem képesek mélyen behatolni a testbe, hogy a zsírt kezeljék, másrészt még a bőrt is veszélyeztetik.

Coolwaves™ & intelligens kezelőfejek: A biztonság és a hatékonyság garanciája

A még nagyobb biztonság és a páciensek még nagyobb kényelme érdekében a kezelőfejen integrált hűtőrendszer is található, amely egyfajta gátként működik a Coolwaves™ energiaforrása és a bőr között. Egy olyan hő-párnát alakít ki, ami védi az epidermiszt és a dermist, de biztosítja, hogy a hullám a megcélzott zsírsejtre koncentrálva mélyen a bőrbe jusson. A Coolwaves™- ellentétben a rádiófrekvenciás rendszerekben használt elektródákkal - nem idézi elő a bőrön forró foltok (ún. hot spot) kialakulását.

A): Az ONDA intelligens kezelőfejeit úgy alakították ki, hogy azokkal az energiának csak 20% kerül a dermisbe, és minden esetben kiegyenlíti a beépített hűtőrendszer, hogy kivédje a keletkezett hőhatást. Az energia fennmaradó 80%- a behatol a zsírba és aktívan hat a zsírsejtekre. (B): az RF kezelőfejjel egészen más a helyzet. A Coolwaves alkalmazásakor a bőr legkülsőbb rétegének vezetőképessége legalább 3,5-szer magasabb, mint az esztétikai gyógyászatban szokásosan használt RF rendszereknél (C grafikon). Tehát az RF energia legnagyobb része megakad az epidermiszben és a dermisben, és olyan mértékben melegíti fel ezeket a rétegeket, ami már a szöveteket is károsíthatja. Az RF energia a felszín közelben marad, nem hatol le a hipodermiszig, ahol a zsírsejtek találhatók, pedig a kezelés csak akkor hatékony, ha ezeknek a membránjait rombolja szét.

(A) ex-vivo szövet hőkamerás képe, részenként bemutatva, az ONDA kezelőfejes kezelés után. A „forró zóna” egyértelműen a bőr felső rétegei alatt van, de hideg marad és ezért kék. A mellette lévő képen (B) hasonló ex-vivo szövet, bipoláris rádiófrekvenciával való kezelés után. A bőr és az elektróda érintkezési pontján jelentkező hatás láthatóan jelentős hőmérsékletemelkedést okoz a felszínen, míg a mélyebben lévő szövetek hidegek maradnak – ami azt bizonyítja, hogy nem lehet megfelelő kezelési hőmérsékletet elérni a bőrfelszín alatti zsírrétegnél.

Szövettani és klinikai kutatások

H&E (hematoxilin-eozin festés) a humán hasi szövet szövettani képe (A): kontroll (B): A minta ugyanattól a pácienstől, közvetlenül az ONDA Coolwaves™ kezelés után készült. Ha összehasonlítjuk a két képet, látható, hogy a kontrollhoz képest a kezelt mintában az epidermiszen semmilyen elváltozás nincsen. A (B) képen a dermisben a kollagén eozinofil-szerű (rózsaszín) lett: a hő hatására a kollagén összezsugorodik vagy rugalmasabbá válik, még nagyobb eozinofiliát okoz a magasabb kollagén-koncentráció miatt, ami a felhalmozódott kollagén hatására mindig világosabb színű foltokkal jár együtt.

A humán hasi zsír hisztológiai képe (A): kontrol (10x-es nagyításban), (B): a minta ugyanattól a pácienstől, közvetlenül az ONDA Coolwaves™ kezelés után. (20x-os nagyításban). A (B) képen jól látszódnak a szétrombolt zsírsejtek és a vérerek tágulásával a kezdődő hyperaemia.

A Coolwaves™ technológiát minden alkalmazott (orvos, orvosi asszisztencia, ápolónő) gyorsan, könnyen megtanulhatja és azonnal alkalmazhatja.

Cégünk több, mint 25 éve foglalkozik kozmetikai és orvosi eszközök forgalmazásával, üzembe helyezésével, alkatrészellátásával és szervízével. Az értékesített eszközök használatára vonatkozó gyakorlati tudnivalókat és a hatásmechanizmus megértéséhez szükséges elméleti információkat a telepítés helyén, az Ön szalonjában oktatjuk. 

Letölthető prospektus

 

 

 

Az ONDA Coolwaves mikrohullámú alakformáló készülék műszaki adatai

Forrás:  Mikrohullám - Coolwaves™
Frekvencia 2.45 GHz
Teljesítmény 250 W
Okos kezelőfejek
(szabadalmaztatás alatt)
Széles: Ø 6.6 cm – 35 cm2 Lapos: Ø 5.6 cm - 25 cm2
A LED vezérlőpultja intuitív segítséget ad a kezelőnek a teljes eljárás során
Kezelőfej hűtés Integrált bőrhűtés
Kibocsátásvezérlés Kézi kapcsoló
Grafikus felhasználói felület 10,4” színes kijelzős érintőképernyő
Adatbázis  Integrált kézikönyv és kezelési protokoll
Méretek 394 (sz) mm x 1075 (m) mm x 738 (h) mm
Súly < 60 Kg
Szükséges elektromos áram 100-230 Vac; 50-60 Hz; 1500 VA

Termékek