DEKA lézerek és IPL

RedTouch bőrtömörítő lézer: hegkezelés, stria feltöltés és ránctalanítás

RedTouch bőrtömörítő lézer: hegkezelés, stria feltöltés és ránctalanítás

Sérülés nélküli bőrmegújítás kollagénspecifikus, 675nm-es vörös lézerrel. Biztonságos kezelés esztétikai rendelők, kozmetikák és hotelek SPA részlegei számára.

A DEKA firenzei kutatólaboratóriumában a lézerek biológiai hatásaiért felelős ismert kromofórák (hemoglobin, melanin, víz) mellett egy új kromofórát fedeztek fel, a kollagént. Igen, a bőr kollagénjének is van jellemző fényelnyelődési görbéje, s e szerkezeti fehérje abszorpciós tulajdonságai alapján választható hozzá ideális hullámhosszúságú lézer.

Elsősorban a bőr non-ablatív fotorejuvenációjára, az arc ráncainak csökkentésére, jóindulatú pigmentált elváltozások halványítására és a bőrszerkezet meggyengülésének enyhítésére fejlesztette ki a DEKA az első olyan lézert, mely 675nm-es hullámhosszon működik. E fényhullámhossz a bőr kollagénjében mutat kiemelt enyelődési képességét, s hatását a bőr szerkezetének kollagénstruktúráján fejti ki, ezért tekintjük a RedTouch készüléket kollagénspecifikus lézernek. 

Az új koncepció különlegesen biztonságos, könnyen elsajátítható kezelési protokollban ölt testet, így esztétikai orvoslással foglalkozó orvosok, hotelek SPA részlegeiben dolgozó szakemberek és kozmetikusok részére kínál minden eddiginél látványosabb eredménnyel járó kezelési lehetőséget. 
 

A RedTouch 675nm-es lézer elsődleges célpontja a kollagén

A siker kulcsai:

1. Kollagén-specifikus hullámhossz (675nm)
A RedTouch az első készülék, melynek fénye elektíven nyelődik el a kollagénben. 

2. Gyógyulási idő nélküli kezelés
A hámot nem sérti meg (ún. non-ablatív eszköz), ez csökkenti a kezelés mellékhatásait és nem igényel felépülési időt.

3. A bőrfiatalítás piaci trendje emelkedőben van
A páciensek ki vannak éhezve az olyan új technológiákra, melyek minimál-invazív vagy non-invazív kategóriába tartoznak. Az egyre szélesebb körben népszerű hialauronsavas arcformázási és feltöltési technikák csak akkor lesznek sikeresek, ha a bőr tartószerkezete egészséges, rugalmas és feszes. 


675nm: egy új, szelektív hullámhossz felfedezése

A RedTouch az első és egyetlen készülék, mely ezt a hullámhosszt használja: korábban nem volt olyan orvosi lézer, amely 675nm-es fényt bocsátott volna ki. A jelenlegi, bőrfiatalításra kínált eszközök elsődleges célpontja a víz, amely a klasszikus targetek (hemoglobin, melanin, víz) egyike, ezzel szemben a RedTouch fénye az irharéteg kollagénjén fejti ki a hatását.        

 

RedTouch szkenner

A RedTouch készülék ergonomikus kezelőfeje valójában egy szkenner: azért terveztük, hogy a kollagén-specifikus lézerfény energiájának hasznosulása a legjobb legyen. A SmartStack™ technológia lehetővé teszi, hogy az energiát ismétlődő csomagok formájában, kisebb teljesítmény mellett juttassuk a bőr mélyére. A RedTouch szkennernek köszönhetően a frakcionált vörös lézerfény a hatását a dermisz kollagénjén fejti ki. A szkenner beállításai révén (teljesítmény, késleltetési idő, DOT-ok közötti távolság, SmartStack™) a kezelést a probléma jellemzői szerint állíthatjuk be és az érintett rétegekhez hangolhatjuk. A szkenner bőrrel érintkező felülete egy 5°C-ra hűtött zafírkristály, mely megóvja a bőr felső rétegeit a hő okozta károsodástól.

 

Hatásmechanizmus

A lézer fénye frakcionált mikrozónákban, kb. 1mm széles oszlopok formájában melegíti fel a bőrt. A termális hatás a kollagénrostok denaturációját okozza, mely azonnali összehúzódással (shrinking) és a neocollagenesis beindításával jár. A bőrrel érintkező felület, az integrált hűtőrendszernek és a 675nm-es hullámhossz szelektivitásának köszönhetően hűvös, így a kezelés során az epidermiszt megóvjuk a túlmelegedéstől. Ez minimalizálja a mellékhatásokat és a gyógyulási időt. 

 

Bizonyított hatékonyság

A szövettani vizsgálatok szerint a kezelt bőr újra a fiatal bőrre jellemző tulajdonságokat veszi fel.

Humán bőr biopszia RedTouch kezelés előtt (A) és után (B), Van Gieson festési technikával. A B képen a kollagén denzitása nőtt, a rostok rendezettebbek, párhuzamosabbak. A rendezettebb szerkezet mellett feltűnő a vörös színtónus növekedése, mely az új kollagénrostok jelenlétét mutatja.      

Humán bőr biopszia RedTouch kezelés előtt (A) és után (B), Weigert Van Gieson festési technikával. A képeken látszik, hogy a kezelés után az elasztikus rostok (sötét színűek) szintén párhuzamosabbak, egyenesebb lefutásúak és tömörebbek. A megváltozott szöveti szerkezet funkcionális szempontból jobb rugalmasságot feltételez.   

Klinikai eredmények


Aknés hegek kezelés előtt és 3 hónappal 3 kezelés után


Aknés hegek kezelés előtt és 3 hónappal 3 kezelés után


Melasma kezelés előtt és 3 hónappal 1 kezelés után


A nyak ráncai kezelés előtt és 3 kezelés után


Öregedési tünetek kezelés előtt és 3 kezelés után


Arc ráncai kezelés előtt és 1 hónappal 3 kezelés után


Fénykárosodott bőr, öregségi pigmentfolt kezelés előtt és 3 hónappal 1 kezelés után


Arc ráncai kezelés előtt és 1 hónappal 4 kezelés után


Pigmentfoltok kezelés előtt és 1 héttel 1 kezelés után


Aknés hegek kezelés előtt és 1 kezelés után


Aknés hegek kezelés előtt és 1 kezelés után

 

Ismerjük a pácienseinket és a piacunkat

Az elmúlt néhány évben az orvos-esztétikai ipar drasztikus fejlődésen ment keresztül, olyan új technológiák bemutatása révén, melyek eltolódást eredményeztek az invazív kezelésektől a non-invazív fotorejuvenáció felé. A bőrmegújító készülékek piacára vonatkozó előrejelzések* szerint az átlag populáció tudatossága növekszik, olyan minimál-invazív beavatkozások felé fordulnak, amelyre enyhébb mellékhatások jellemzők, egyre jobban elfogadva azt, hogy ez orvos-esztétikai berendezések alkalmazása révén érhető el.  

*Forrás: Global Market Insights, Inc. – Photorejuvenation Devices Market Size by Product, Industry Analysis Report, Regional Outlook, Mosality Potential, Competitive Market Share & Forecast, 2019-2025.
 

Vélemények

„A RedTouch kezelés non-invazív és csak minimális mellékhatással jár (kivörösödés, mikro-sérülések), emellett a kivitelezése egyszerű. A hűtött kezelőfelületnek és az átmeneti szöveti oxigénhiányt eredményező nyomó hatásnak köszönhetően a kezelés csak enyhe, vagy semmilyen fájdalommal sem jár.

A RedTouch 1mm széles mikrotermális zónákat (MTZ) hoz létre, mely a bőrhűtésnek és a lézerfény szelektivitásának köszönhetően a hámot nem érinti, csak az irhában hat. Nem jellemző a MEND (mikroszkopikus epidermalis nekrotikus debrisz) vagy a dermo-epidermalis szakadások létrejötte, mely az közeli infravörös (NIR) hullámhosszon dolgozó készülékeknél szokásos jelenség. A pörkök hiánya miatt a kezelt páciensen nem látszik a beavatkozás nyoma, ezért a szociális környezet nem vesz tudomást arról, hogy valami történt.

A RedTouch a kollagénrostok mellett képes hatni a bőr melanintartalmára is, ezért ez a készülék ígéretesnek tűnik a chrono-aging, a photoaging és a pigmentelváltozások kezelésében egyaránt.”

Prof. Dr. Giovanni Cannarozzo
Tor Vergata Egyetem, Róma - Olaszország

 

„Az utóbbi években számos új technológiát vezettek be a piacra, ezek közül néhányat a saját praxisomban is elkezdtem alkalmazni. Saját elképzeléseimhez és a praxisom igényeihez alkalmazkodva olyan minimál-invazív kezelést kerestem, mely csökkent felépülési idővel jár.

A RedTouch ideális eszköz számomra. Kielégítő hatást érek el kevesebb, mint 30 perc alatt, fájdalommentes módon, ezért a pácienseim kitűnően tolerálják a beavatkozást. Ez egy „minden egyben” megoldás a ráncokra, a bőr petyhüdtségére, a hegekre és a pigmentfoltokra, teljesen biztonságos módon.”

 

Dr Claudia Rastelli
Ravenna Hyperbaric Centre  - Olaszország

 

A RedTouch erősségei

A kezelő és a páciens teljes kényelmét szolgáló előnyös tulajdonságok:

  • Egy új, fejlett válasz a bőrmegújítással kapcsolatos kihívásokra
  • Az esztétikai piacon egyedülálló eszköz, kifejezetten a kollagénre hangolva
  • Eredmények mellékhatások nélkül
  • Non-invazív és gyakorlatilag fájdalommentes (anesztézia nem szükséges)
  • Nincs gyógyulási idő
  • Széleskörű alkalmazás – más arcesztétikai kezeléssel jól kombinálható
  • Egyszerű alkalmazás
  • Rövid tanulási ciklus a kezelő számára
  • Gyors megtérülés

 

A RedTouch 675nm-es kollagénspecifikus bőrfiatalító lézer technikai adatai

RedTouch
Lézer típusa   675nm dióda lézer
Teljesítmény 10W (max.)
Szkennelt felület 15mm x 15mm
Szkennelés formája  pont, vonal, háromszög, ellipszis, hatszög, négyzet, kör
Szkennelés módja normál, interlaced, SmartStack
SmartStack  1-5
Tartózkodási idő 50 - 250ms
DOT távolság 0 - 4mm
Vezérlés  pedál
Hűtés integrált hűtőrendszer (5°C)
Méretek és tömeg  magasság: 122cm, szélesség: 42cm, mélység: 54cm, 30kg
Elektromos hálózat  240V, egyfázisú, 50Hz, 600VA

 

LETÖLTHETŐ PROSPEKTUS
 

 

 

Termékek