DEKA lézerek és IPL

RedTouch

RedTouch

Sérülés nélküli bőrmegújítás kollagénspecifikus vörös lézerrel

Elsősorban a bőr non-ablatív fotorejuvenációjára, az arc ráncainak csökkentésére, jóindulatú pigmentált elváltozások halványítására és a bőrszerkezet meggyengülésének enyhítésére 

Az elsődleges célpont a kollagén

A siker kulcsai:

1. Kollagén-specifikus hullámhossz (675nm)
A RedTouch az első készülék, melynek fénye elektíven nyelődik el a kollagénben. 

2. Gyógyulási idő nélküli kezelés
A hámot nem sérti meg (ún. non-ablatív eszköz), ez csökkenti a kezelés mellékhatásait és nem igényel felépülési időt.

3. A bőrfiatalítás piaci trendje emelkedőben van
A páciensek ki vannak éhezve az olyan új technológiákra, melyek minimál-invazív vagy non-invazív kategóriába tartoznak.


675nm: egy új, szelektív hullámhossz felfedezése

A RedTouch az első és egyetlen készülék, mely ezt a hullámhosszt használja: korábban nem volt olyan orvosi lézer, amely 675nm-es fényt bocsátott volna ki. A jelenlegi, bőrfiatalításra kínált eszközök elsődleges célpontja a víz, amely a klasszikus targetek (hemoglobin, melanin, víz) egyike, ezzel szemben a RedTouch fénye az irharéteg kollagénjén fejti ki a hatását.        

 

RedTouch szkenner

A RedTouch készülék ergonomikus kezelőfeje valójában egy szkenner: azért terveztük, hogy a kollagén-specifikus lézerfény energiájának hasznosulása a legjobb legyen. A SmartStack™ technológia lehetővé teszi, hogy az energiát ismétlődő csomagok formájában, kisebb teljesítmény mellett juttassuk a bőr mélyére. A RedTouch szkennernek köszönhetően a frakcionált vörös lézerfény a hatását a dermisz kollagénjén fejti ki. A szkenner beállításai révén (teljesítmény, késleltetési idő, DOT-ok közötti távolság, SmartStack™) a kezelést a probléma jellemzői szerint állíthatjuk be és az érintett rétegekhez hangolhatjuk. A szkenner bőrrel érintkező felülete egy 5°C-ra hűtött zafírkristály, mely megóvja a bőr felső rétegeit a hő okozta károsodástól.

 

Hatásmechanizmus

A lézer fénye frakcionált mikrozónákban, kb. 1mm széles oszlopok formájában melegíti fel a bőrt. A termális hatás a kollagénrostok denaturációját okozza, mely azonnali összehúzódással (shrinking) és a neocollagenesis beindításával jár. A bőrrel érintkező felület, az integrált hűtőrendszernek és a 675nm-es hullámhossz szelektivitásának köszönhetően hűvös, így a kezelés során az epidermiszt megóvjuk a túlmelegedéstől. Ez minimalizálja a mellékhatásokat és a gyógyulási időt. 


Bizonyított hatékonyság

A szövettani vizsgálatok szerint a kezelt bőr újra a fiatal bőrre jellemző tulajdonságokat veszi fel.

Humán bőr biopszia RedTouch kezelés előtt (A) és után (B), Van Gieson festési technikával. A B képen a kollagén denzitása nőtt, a rostok rendezettebbek, párhuzamosabbak. A rendezettebb szerkezet mellett feltűnő a vörös színtónus növekedése, mely az új kollagénrostok jelenlétét mutatja.      

Humán bőr biopszia RedTouch kezelés előtt (A) és után (B), Weigert Van Gieson festési technikával. A képeken látszik, hogy a kezelés után az elasztikus rostok (sötét színűek) szintén párhuzamosabbak, egyenesebb lefutásúak és tömörebbek. A megváltozott szöveti szerkezet funkcionális szempontból jobb rugalmasságot feltételez.   

Klinikai eredmények

 

Dr Claudia Rastelli jóvoltából
Ravenna Hyperbaric Centre  - Olaszország

 

Prof. Dr. Giovanni Cannarozzo jóvoltából
Tor Vergata Egyetem, Róma - Olaszország

 

Ismerjük a pácienseinket és a piacunkat


Az elmúlt néhány évben az orvos-esztétikai ipar drasztikus fejlődésen ment keresztül, olyan új technológiák bemutatása révén, melyek eltolódást eredményeztek az invazív kezelésektől a non-invazív fotorejuvenáció felé. A bőrmegújító készülékek piacára vonatkozó előrejelzések* szerint az átlag populáció tudatossága növekszik, olyan minimál-invazív beavatkozások felé fordulnak, amelyre enyhébb mellékhatások jellemzők, egyre jobban elfogadva azt, hogy ez orvos-esztétikai berendezések alkalmazása révén érhető el.  

*Forrás: Global Market Insights, Inc. – Photorejuvenation Devices Market Size by Product, Industry Analysis Report, Regional Outlook, Mosality Potential, Competitive Market Share & Forecast, 2019-2025.
 

Vélemények

„A RedTouch kezelés non-invazív és csak minimális mellékhatással jár (kivörösödés, mikro-sérülések), emellett a kivitelezése egyszerű. A hűtött kezelőfelületnek és az átmeneti szöveti oxigénhiányt eredményező nyomó hatásnak köszönhetően a kezelés csak enyhe, vagy semmilyen fájdalommal sem jár.

A RedTouch 1mm széles mikrotermális zónákat (MTZ) hoz létre, mely a bőrhűtésnek és a lézerfény szelektivitásának köszönhetően a hámot nem érinti, csak az irhában hat. Nem jellemző a MEND (mikroszkopikus epidermalis nekrotikus debrisz) vagy a dermo-epidermalis szakadások létrejötte, mely az közeli infravörös (NIR) hullámhosszon dolgozó készülékeknél szokásos jelenség. A pörkök hiánya miatt a kezelt páciensen nem látszik a beavatkozás nyoma, ezért a szociális környezet nem vesz tudomást arról, hogy valami történt.

A RedTouch a kollagénrostok mellett képes hatni a bőr melanintartalmára is, ezért ez a készülék ígéretesnek tűnik a chrono-aging, a photoaging és a pigmentelváltozások kezelésében egyaránt.”

Prof. Dr. Giovanni Cannarozzo
Tor Vergata Egyetem, Róma - Olaszország

 

„Az utóbbi években számos új technológiát vezettek be a piacra, ezek közül néhányat a saját praxisomban is elkezdtem alkalmazni. Saját elképzeléseimhez és a praxisom igényeihez alkalmazkodva olyan minimál-invazív kezelést kerestem, mely csökkent felépülési idővel jár.

A RedTouch ideális eszköz számomra. Kielégítő hatást érek el kevesebb, mint 30 perc alatt, fájdalommentes módon, ezért a pácienseim kitűnően tolerálják a beavatkozást. Ez egy „minden egyben” megoldás a ráncokra, a bőr petyhüdtségére, a hegekre és a pigmentfoltokra, teljesen biztonságos módon.”

Dr Claudia Rastelli
Ravenna Hyperbaric Centre  - Olaszország

 

 

A RedTouch erősségei

A kezelő és a páciens teljes kényelmét szolgáló előnyös tulajdonságok:

  • Egy új, fejlett válasz a bőrmegújítással kapcsolatos kihívásokra
  • Az esztétikai piacon egyedülálló eszköz, kifejezetten a kollagénre hangolva
  • Eredmények mellékhatások nélkül
  • Non-invazív és gyakorlatilag fájdalommentes (anesztézia nem szükséges)
  • Nincs gyógyulási idő
  • Széleskörű alkalmazás – más arcesztétikai kezeléssel jól kombinálható
  • Egyszerű alkalmazás
  • Rövid tanulási ciklus a kezelő számára
  • Gyors megtérülés

 

Technikai adatok

RedTouch
Lézer típusa   675nm dióda lézer
Teljesítmény 10W (max.)
Szkennelt felület 15mm x 15mm
Szkennelés formája  pont, vonal, háromszög, ellipszis, hatszög, négyzet, kör
Szkennelés módja normál, interlaced, SmartStack
SmartStack  1-5
Tartózkodási idő 50 - 250ms
DOT távolság 0 - 4mm
Vezérlés  pedál
Hűtés integrált hűtőrendszer (5°C)
Méretek és tömeg  magasság: 122cm, szélesség: 42cm, mélység: 54cm, 30kg
Elektromos hálózat  240V, egyfázisú, 50Hz, 600VA

 

 

 

 

Termékek