DEKA lézerek és IPL

SmartPico

SmartPico

SMARTPICO tetoválás eltávolítás, pigmentfolt halványítás és bőrfiatalítás 2 Gigawatt teljesítménnyel

A SmartPico az esztétikai medicina és a bőrgyógyászat kiemelkedő készüléke, hiszen 2 hullámhosszon (1064 & 532nm) pikoszekundumos, Q-kapcsolt (nanoszekundumos) és mikroszekundumos impulzusokkal, normál és frakcionált módon is képes működni. Kiemelkedő csúcsteljesítménye (2 Gigawatt) felülmúlja a világpiac lézergyártói által előállított készülékek képességeit.

A SMARTPICO alkalmazása:

 • Fotorejuvenáció             
 • Bőrtonizálás
 • Benignus pigmentált elváltozások           
 • Carbon Peel
 • Tetoválás eltávolítás      
 • Hegkezelés 


Fő elvek

A DEKA új lézere, a SmartPICO két fényhullámhosszon: 532 és 1064nm-en kínál pikoszekundumos és nanoszekundumos emissziót. Az energiát OptiPulse (kettőzött) és PhotoThermal (rövid pulzusú) üzemmódban is képes leadni.

A 13 különböző formájú és méretű kezelőfejjel (ezek egy része opcionális) és a különböző módozatokkal a SmartPICO flexibilitása megkérdőjelezhetetlen: az öregedés okozta bőrelváltozások kezelésében - mint a dyschromia, a pigmentált léziók, a melasma, a posztinflammatórikus hyperpigmentáció (PIH) és a tetoválások - sokoldalú megoldást kínál, minimális kontraindikáció mellett.

Miért válaszd a SMARTPICO-t?

Maximális flexibilitás a kezelések során, a különböző alakú és méretű szpotoknak, a sokoldalú kibocsátási karakterisztikának köszönhetően.

Minimalizált gyógyulási idő és szövődmény

Nagy hatékonyság a magas energiaszintnek köszönhetően (2 GigaWatt teljesítmény)

Kompromisszum nélküli változatosság

A SmartPico a lézerfényt különböző profilú és méretű kezelőfejeken keresztül továbbítja a bőrre. Létezik hagyományos (kerek), egymáshoz könnyedén illeszthető négyzetes, illetve frakcionált kezelőfej is, tökéletesen alkalmazkodva a kezelendő problémához.

A kerek szpotot biztosító fejek használhatók a körülírt pigmentált léziókra (szeplők, öregségi foltok), valamint a diffúz pigmentációt csökkentő arckezelésekhez (májfoltok esetén). A négyzetes szpot a tetoválás eltávolításhoz ideális. A kerek és a négyzetes szpot mellett is megvalósul a cilinderszerű (flat top) energiaeloszlás, amely az egyenletes, „hot spot” nélküli, biztonságos kezelések záloga.

FLAT TOP lézersugár

A kezelőfej méretétől és formájától függetlenül, a SmartPICO innovatív optikai rendszere teljes energia homogenitást biztosít. A homogén pulzus karakterisztika az egész kontakt területen, szpotról szpotra egyenletes energialeadást eredményez, így elkerülhető a kezelt pigmentált lézió foltos feltisztulása vagy hegesedése. 

A négyzetes kezelőfej a legmegfelelőbb a tetoválás eltávolításhoz, mert a felesleges átfedés elkerülhető.

A kör alakú szpot kisebb pigmentfoltokra és arckezeléshez ideális.

 

DEKA Peel

A DEKA új, egyedileg tervezett peeling kezelőfeje lehetőséget ad a carbon peel bőrtisztító és bőrfiatalító kezelésekre, melyek ma a legkeresettebb kozmetikai kezelések közé tartoznak. A DEKA Peel kombinálható a SmartPICO rövid pulzusú Nd:YAG kollagénindukciós kezeléssel, a még teljesebb non-ablatív bőrmegújító hatás érdekében.  

Smart rejuvenáció

A frakcionált kezelőfejek (8 és 9mm-es szpotátmérővel) használhatók 1064 és 532nm-es hullámhosszon egyaránt, akár pikoszekundumos, akár nanoszakundumos (Q-kapcsolt) üzemmódban, nagy teljesítménnyel és számos beállítási lehetőség mellett, az aknés hegek és finom ráncok kezelésére.

A SmartPICO lézerimpulzusai tiszta fotoakusztikus hatást generálnak, melyek a bőrt a megfelelő mélységben elérve, szimultán módon stimulálják a kollagént és a környező intakt szöveteket.

A SmartPICO kisebb hőterhelést jelent, így nemcsak csökkenti a posztinflammatórikus hyperpigmentáció (PIH) veszélyét, hanem képes kezelni is a korábbi gyulladások, vagy más lézeres kezelések szövődményeként létrejött PIH-t.

Smart tetoválás eltávolítás     

A nanoszekundum és a pikoszekundum hosszúságú lézerimpulzusok kombinálása különösen eredményesnek bizonyul a tetoválás eltávolítás során, többlépcsős kezelésként, a tetoválás típusa és a bőr kondíciója szerint. Először a durva eltávolítás történik nanoszekundumos pulzusokkal, mely segít „szétrobbantani” a nagyobb pigmentszemcséket, majd amikor a pigment kisebb partikulumokra tört szét, a pikoszekundumos pulzus porrá alakítja azokat, s a fagocitózis folyamata könnyebben végbemegy. A SmartPICO különösen hatásos az elhalványult, terápiarezisztensnek tűnő tetoválásokra, és a mélybe penetrált szemcsék okozta szellemképszerű, GHOST tatura.

Klinikai eredmények

A.M Aste, M.D., (Olaszország) jóvoltából
P. Campione, M.D. (Olaszország) jóvoltából
P. Campione, M.D. (Olaszország) jóvoltából
DEKA klinikai fotógyűjtemény

Vannak még további képek a 4 oldalas magyar nyelvű anyagban, ha esetleg abból ki tudnál még venni valami használhatót, jó lenne!


SmartPICO a praxisban

„A SmartPICO a pikoszekundumos és nanoszekundumos technológiák és a kezelőfejek széles választéka révén képes maximalizálni a tetoválás eltávolítás, a bőrfiatalítás, az aknés hegek és a pigmentfoltok terén elérhető eredményeket. Az extrém flexibilitás segít a mellékhatások elkerülésében, így megvalósul a gyógyulási idő nélküli kezelés. Az ultrarövid impulzusok extrém nagy energiával párosulnak, így a termális hatás csökken, így minimálisra csökkent a viszketés, a vörösség, a duzzanat, vagy a környező szövetek károsodása. A SmartPICO rejuvenáció után a bőr egyenletesebb és revitalizált lesz, megújul.”

Prof. Dr. Paolo Bonan, bőrgyógyász
Firenze, Olaszország

A SMARTPICO erősségei   

 • Maximális rugalmasság az alkalmazhatóságban
 • Kezelőfejek széles választéka (szpotméret és forma)
 • Holografikus lencsék (kerek kezelőfejnél)
 • Flat Top technológia Optibeam kezelőfejekkel
 • 4-féle pulzus módozat (ns, ps, termális, dupla pulzus)
 • Tiszta fotoakusztikus hatás
 • Négyzetes, kerek és frakcionált szpot
 • Nincs felmelegedés

Letölthető prospektus

 

Műszaki adatok

Lézer hullámhossz  Nd:YAG 1064 nm  Kettőzött Nd:YAG 532 nm
PICO üzemmód
Pulzusidő
Energia (max.)
450 ps
800 mJ
370 ps
300 mJ
Q-kapcsolt üzemmód
Pulzusidő
Energia (max.)
6 ns
800 mJ
6 ns
400 mJ
Opti-Pulse (PTP) üzemmód
Pulzusidő
Energia (max.)
6 ns + 6 ns
1200 mJ
6 ns + 6 ns
450 mJ
Fototermális üzemmód
Pulzusidő
Energia (max.)
300 μs (0,3 ms)
2 J
Ismétlési frekvencia 10 Hz-ig
Lézerfény vezetése  csuklós kar, cserélhető kezelőfejekkel
Kezelőfej választék Négyzetes: 2x2; 3x3; 4x4; 5x5 mm, Kerek: 3; 4,5; 6; 7,5; 9 10,5mm,
Frakcionált: 8mm és 9mm-es nagy sűrűségű.
További kezelőfej DekaPeel kezeléshez.
Áramellátás 3,7kVA, 200-240 Vac, 50/60HZ
Méretek 548 mm (szélesség), 1118 mm (hosszúság), 1230 mm (magasság
kar nélkül), 1887 mm (magasság optikai karral együtt)
Tömeg 150 kg

 

Termékek