DEKA lézerek és IPL

SmartXide Dot

SmartXide Dot

Forradalmi áttörés az anti-aging kezelésben

A frakcionált fototermolízis forradalmi áttörést eredményezett az anti-aging kezelések között. A DEKA a világpiacon meghatározó szereplő a CO2 lézerek fejlesztésében és gyártásában. A CO2 lézerek központi részét, a széndioxid gázzal töltött, rádiófrekvenciával gerjesztett üvegcsövet a NASA biztonsági körülményeihez hasonló környezetben, egy műtő tisztaságú laboratóriumban gyártják. Ezen alkatrészek hosszú élettartama a garancia arra, hogy a SmartXide lézerek megbízhatósága egyedülálló. A DOT terápia a frakcionált fototermolízis speciális módja, melyet a DEKA a SmartXide DOT készülékkel valósít meg. 

DOT TERÁPIA

A hagyományos szén-dioxid lézer, melyet sokáig „gold standardnak” tekintettek a ránctalanításban, egy új alkalmazási technikával, a DOT terápiával újult meg. A DOT terápia meggyőző eredményeket produkál a hagyományos CO2 lézerek mellékhatásai (hosszas gyógyulási idő, hegképződés, pigmentációs zavar) nélkül.

A HiScan DOT szkennernek köszönhetően a DEKA CO2 lézere csak bizonyos helyeken hatol a bőrbe, oszlopszerűen, mikroterületek hő általi lyukasztásával fejti ki a hatását. A kezelt mikroterületek között ez a kontrollált hőhatás azonnali szöveti feszesítést (shrinking) is eredményez, s másodlagosan stimulálja a neokollagenezis folyamatát.

A kezelt és a kezeletlen területek között a szöveti megújulás gyorsabb, hiszen a gyógyulás a kezeletlen területekből „táplálkozik”. Ezáltal jelentősen lecsökken a gyógyulási idő és a kezelés utáni bőrvörösség mértéke is.

Számos frakcionált CO2 rendszer elérhető a piacon, melyek hasonló alapelvek szerint működnek. Sok olyan eszköz van, amelyek a költségcsökkentés okán leegyszerűsített technikai megoldásokat alkalmaznak, melyek az alacsonyszintű vagy kevésbé pontos energiabevitel révén kevésbé hatékonyak. Fontos tehát figyelembe venni azt, hogy szignifikáns technikai különbségek vannak, melyek elkerülhetetlenül befolyásolják a klinikai eredményeket. Ezek a következők:

 • a lézerforrás minősége, élettartama
 • a lézer teljesítménye,
 • az energialeadás stabilitása,
 • az impulzusok formája,
 • a fénytovábbító kar minősége, a tükrös rendszer megbízhatósága
 • a szkennelő rendszer precizitása,
 • a szkennelési pontok egymástól való távolsága,
 • a szkennelési pontok sűrűsége, ezek állíthatósága széles határok közt
 • a frakcionált fototermolízis által létrejött csatornák szélessége és mélysége
 • a koaguláció minősége és kiterjedése
 • a kezelés reprodukálhatósága (azonos beállítás mellett mindig azonos működés és szövődmény ráta) – általában a gyenge minőségű készülékeknél ez a legnagyobb probléma

A lézer okozta szövetmegújulás összefügg a frakcionált csatornák szélességével. Bizonyos csatornaszélesség alatt a szövetmegújulás mértéke csekély, a „lyukasztás” nem indít be kellő mértékű regenerációt, így a látszólag sikeresen elvégzett kezelés után a várt eredmény elmarad. Számos távol-keleti készüléken választható a lyukasztott csatorna szélessége, azonban ennek növelésével a behatolási mélység csökken, az energialeadás elégtelensége miatt.

AZ EGYEDÜLLÓAN INNOVATÍV SMARTPULSE IMPULZUSOK

Az egyedi SmartPulse emissziós rendszer képes kontrolláltan roncsolni a szövetet, miközben maximális hatékonysággal dolgozik. A SmartPulse-nak két része van: az első szakasz a nagy teljesítményű és rendkívül rövid idejű impulzus, amely a bőr és a bőr felső rétegének gyors ablációját végzi a környező szövetek megsértése nélkül; a második része egy kis teljesítményű, hosszabb idejű impulzus, amely felmelegíti a bőr mélyebb rétegeit, azonnali általános feszesítést hozva létre és stimulálva az új kollagénrostok képződését.

SmartSTACK impulzusleadás, a Skin Resurfacing-hez kifejlesztve

A SmartStack paraméter beállításával egy vagy több impulzust állíthat be az orvos a gyors, azonos ponton történő intenzívebb behatás érdekében (1-től 5-ig). Továbbá az ablációs mélység és a szöveti stimuláció precízen ellenőrzött, alkalmazkodik a kezelt területhez, bőr speciális sajátosságaihoz és a páciens szükségleteihez (gyógyulási idő tekintetében).

A SmartStack azonos pontra történő többszöri impulzusleadást jelent. Ilyenkor az abláció nem válik szélesebbé, ugyanakkor mélységi behatolása határozottabb lesz. A koagulációs zóna mérsékelt marad, nem veszélyeztetve a környező zónák épségét.

 

A SZKENNELÉS MINTÁZATA és A valódi hámlasztás

A frakcionált DOT szkennelő rendszer speciális algoritmus alapján működik, intelligens szekvenciák szerint, melyek optimalizálják a szkennelési útvonalat, egyre fokozódó hőtermeléssel, miközben a környező szövet védve van. A kapott eredmények pedig természetes és harmonikus kezelés utáni mintát mutatnak.

SmartXide DOT FRAKCIONÁLT CO2 lézerkészülék nagy sebességű DOT szkennerrel van felszerelve, 3-féle kezelési móddal: Normal, Interlaced, SmartTrack. A szkennelés mérete, mélysége és sűrűsége állítható. A 39-féle denzitás (1,7%-tól 100%-ig) igen széles beállítási lehetőséget kínál. A 100%-os beállítás valódi hámlasztást jelent, hiszen a teljes felület elpárologtatásával, egyenletesen távolítjuk el az epidermiszt. Ez lényeges különbség azokhoz a készülékekhez képest, amelyek nem képesek egyenletesen lehámlasztani a bőrt, csupán a koagulációs zóna növelésével, másodlagos nekrózis révén pusztítják el a felső bőrrétegeket. (E készülékeknél a lézer által kiváltott nekrózis alapja nem olyan egyenletes, mint a lézerrel precízen lehámlasztott felszín.)

ALKALMAZÁSI TERÜLETEK:

 • Arc rejuvenáció
 • Kéz és más bőrterületek fiatalítása
 • Szemkörnyék ránctalanítása
 • Vulva fiatalítás
 • Plasztikai & esztétikai sebészet

Termékek