DEKA lézerek és IPL

Smartxide Punto frakcionált CO2 lézer: CoolPeel hámlasztás, DOT frakcionált kezelés

Smartxide Punto frakcionált CO2 lézer: CoolPeel hámlasztás, DOT frakcionált kezelés

Frakcionált széndioxid lézer a technológia kifejlesztőjétől: tapasztalat és innováció

Frakcionált CO2  lézereinek köszönhetően a DEKA, Európa legnagyobb lézergyártója úttörővé vált a bőr fotorejuvenációja terén. 2004-ben a DEKA kifejlesztette az első szkennert a CO2 lézeres kezeléshez, s azt ezt alkalmazó SmartXide DOT készülék a DOT frakcionált terápiával a CO2 lézerek új generációjának nyitott utat, óriási sikert aratva az Amerikai Egyesült Államokban, Ázsiában és Európában.

A DEKA most bemutatja az eredeti berendezés legújabb,  továbbfejlesztett  változatát,  melyben  összekapcsolja a legmagasabb szintű technikai megoldásokat a legfejlettebb RF-CO2 rádiófrekvenciás széndioxid lézerforrással. Az új fényforrás nem igényel kV-os magasfeszültséget a lézerfény előállításához, így az élettartama nagyságrendekkel meghosszabbodik, ugyananakkor a fényimpulzus precizitása minden eddiginél kiválóbb lesz.

A DEKA létrehozta a SmartXide Punto rendszert: az esztétikai gyógyászatra és a bőrsebészetre tervezett új lézer konfigurációt. A SPRAY üzemmódú lézersugár adagolás és a SmartStack impulzusismétlés mély behatolást és hatásos kezelést ígér, bőrfelületen maradó nyomok nélkül. A CoolPeel pedig egy "lunchtime" kezelés, gyógyulási időt nem igénylő kíméletes rejuvenáció.

PSD® technológia: Pulse Shape Design – tervezhető lézerimpulzusok

A DEKA, fejlett orvosi lézer rendszerek világszinten vezető képviselője, most kifejlesztette a kivételes PSD® technológiával (impulzus görbe design) ellátott RF-CO2 lézerforrást, amivel eddig el nem érhető felhasználási szintet tud biztosítani a bőrgyógyászati alkalmazásokhoz. Az egyes impulzusok időtartamának, energiájának és a teljesítménygörbe lefutásának teljes mértékű ellenőrzése a SmartPulse (SP), DekaPulse (DP) és a HighPulse (HP) meghatározásával a legjobb megoldást kínálja a bőr rejuvenációhoz és a sebészeti kezelésekhez. A PSD® technológia hangolni tudja az abláció (sérülés) és a koaguláció (hőhatás) mértékét, akár szabad kézi, akár frakcionált szkennelési módozatban.

CO2 lézeres abláció: A teljesítménygörbe első részében a magas csúcsteljesítményt rendkívül gyorsan bocsátja ki, így a vízben kevésbé gazdag epidermisz és legfelső bőrrétegek azonnali ablációját okozza.

CO2 lézer okozta termális hatás: A gyors vaporizációt követően a CO2 lézer energiáját kisebb teljesítménnyel, időben elnyújtva jut a bőrbe, mely hővé alakul és mélyen behatol a vízben gazdag dermiszbe. Ennek azonnali hatása a szövetek összezsugorodása (shrinking) és a direkt sejtstimuláció az új kollagén termelésének megindítására. Ez, a frakcionált CO2 lézer által kiváltott terápiás hatás eléri a felszíni rétegeket és a mélyebb szöveteket, az alkalmazás teljes ellenőrzése mellett, minimális hőkárosodással és a beteg számára rendkívül kedvező gyors felépüléssel.

DEKA frakcionált CO2 lézer: egyértelmű előnyök az orvos és a páciens számára

A teljesítménygörbe meghatározásával a beteg igényei szerint igazítható a DOT frakcionált CO2 lézeres kezelést követő gyógyulási idő, hiszen az abláció és a hő okozta denaturáció hangolható. A meghatározott impulzus-görbék (SP, DP, HP) ismert tulajdonságai révén számos kezelést minimálisan invazív módon, gyorsabb felépülési idővel és kiváló eredményeket garantálva tudunk kínálni.

SmartXide Punto PLUS

  • HiScan DOT: szkenner rendszer DOT frakcionált CO2 terápiához, sterilizálható távtartóval.
  • PSD® Technológia: RF-CO2 lézer rendszer az egyedi Pulse Shape Design technológiával. A teljesítménygörbe jellege maximális rugalmassággal változtatható. Az S-pulzus, D-pulzus, H-pulzus és a CW módozat jelentősen megnöveli a SmartXide Punto készülék sebészeti képességeit.
  • SmartStack: 5 fokozatú vaporizációs mélység kontrollált hőhatás mellett, az egy pontra leadott impulzusok számának megadásával. Az ismételt lézerimpulzusok egyre nagyobb hatásmélységet biztosítanak anélkül, hogy a bőrfelületen a behatolási kapu kiszélesedne. Így a lézer még erőteljes energia alkalmazása esetén sem hagy nyomot a bőrfelszínen. 
  • SPRAY (permetezés) módozat: Pszeudorandom szkennelési módozat biztosítja a „természetesebb” hatást, vonalas vagy raszteres mintázat hátrahagyása nélkül.
  • 7-féle szkennelési forma: négyzet, vonal, háromszögletű, téglalap, hatszög ellipszis és kör alakú. A kiválasztott forma mérete és oldalaránya is állítható.
  • Adatbázis: integrált protokollok az esztétikai kezelésekre kidolgozva - az indikációs terület és a bőr jellemzői alapján standard kezelési paramétereket kínál a készülék, melyek biztonsággal alkalmazhatók.

Az orvos lehetőségei bővülnek, a páciens életminősége javul

A DOT frakcionált CO2 lézeres kezelés során a teljesítmény, az impulzus formája, a DOT-ok közötti távolság, a tartózkodási idő (dwell time), a SmartStack szintje, a szkennelési módozatok, a kezelt terület alakja és mérete: e paramétereket lehet egyénileg személyre szabni a beteg igényei és a tervezett gyógyulási idő alapján.

SmartStack funkció: a vaporáziós mélység és a hőhatás maximális precizitású ellenőrzése

A kezelőorvos a lézer energiáját egyetlen impulzussal, vagy több egymást követő (1-5) felosztott - mindig ugyanarra a pontra irányított - impulzussal juttathatja a bőrbe. A SmartStack sorozatimpulzus csökkenti a bőrön ütött lyuk (DOT) kiszélesedését, amit egyetlen nagyenergiájú impulzus okozna. Emiatt a SmartXide Punto biztonságosabb és hatásosabb, mint más, sorozatimpulzus leadására nem alkalmas ablatív hatású lézerek. Az eredmény: rövidebb gyógyulási idő és jobb komfortérzet.

A hőhatás ellenőrzése: A SmartStack szintjének emelése lehetővé teszi, hogy a felosztott impulzusok között lehűljenek a szövetek, így csökken a hő okozta károsodás és a nemkívánatos mellékhatások kockázata, különösen az érzékeny területeken és a sötétebb vagy az ázsiai fototípusba tartozó páciensek esetében.


A vaporizáció mélységének pontos beállítása: A SmartXide Punto nagyobb ablációs mélység beállítása esetén is képes megakadályozni a bőr erős vérzését és az ebből adódó hosszú felépülési időt, pld. a hegek kezelésénél.

A SmartXide Puntoval a legösszetettebb problémák is kezelhetők, mint a hegesedés, a felületi pigmentáció vagy a mély ráncok. Az érzékeny területeket (nyakat, szemhéjat) vagy akár a nagy PIH (posztinflammációs hiperpigmentáció) kockázatú bőrt – amit jelenleg nem tartanak megoldhatónak – is sikeresebben és biztonságosabban lehet kezelni a frakcionált CO2 lézer különböző módozataival.

  • 7 különböző szkennelési forma a nagyobb kezelési pontosság és a sokoldalúság érdekében (négyzetes, vonalszerű, háromszögletű, téglalap, hatszög, ellipszis és kör alakú), melyek egyszerűen választhatók a HiScan DOT szkenner gombjaival.
  • Az új SPRAY (permetezéses) módozattal a kezelendő terület pszeudo-random lefedése végezhető. Ezzel egységes, homogén bőr stimuláció érhető el, a bőr textúrájának természetesebb esztétikai eredményével.
  • A SmartTrack algoritmust a kezelés utáni felépülés gyorsítása céljából fejlesztették ki, optimalizálva a terület szkennelését, minimálisra csökkentve helyi hőmérséklet-emelkedést.

Frakcionált CO2 lézer: egyszerű megoldás az esztétikai gyógyászat és a bőrsebészet számára

A SmartXide Punto frakcionált CO2 lézer rendszer lehetőséget nyújt minden működési paraméter pontos megválasztására, ezért az esztétikai és bőrsebészeti kezelések széles körét a leghatékonyabb módon lehet vele elvégezni, egyúttal felgyorsítva a páciens beavatkozást követő felépülését is. A SmartXide Punto frakcionált CO2 lézer ideális az érzékeny területek kezelésére, mint a nyak és dekoltázs, és különösen alkalmas a minimálisan invazív szemkörnyéki liftinghez. A DEKA a CO2 lézerekkel megjelenésük óta foglalkozik, így szerzett többévtizedes tapasztalata kiváló eredményeket garantál.

Az új HiScan DOT frakcionált lézer szkenner egységen három gomb található, amellyel a kezelendő terület alakjához és méretéhez igazítható a szkennelés. A páciens bőrével közvetlenül érintkező két távtartó sterilizálható, ez a maximális biztonságot garantálja a különböző pácienseken végzett kezelések során.

CoolPeel kezelés

A SmartXide Punto a DEKA első frakcionált CO2 lézer készüléke, mellyel megvalósítható az ún. CoolPeel kezelés, egy igazi lunchtime laser peel. A kezelésről bővebben az alábbi két videóból tájékozódhat:

Dr. Nazanin Saedi
Dr. Christine Petti

Cégünk több, mint 25 éve foglalkozik kozmetikai és orvosi eszközök forgalmazásával, üzembe helyezésével, alkatrészellátásával és szervízével. Az értékesített eszközök használatára vonatkozó gyakorlati tudnivalókat és a hatásmechanizmus megértéséhez szükséges elméleti információkat a telepítés helyén, az Ön szalonjában oktatjuk. 

Smartide Punto frakcionált CO2 lézer letölthető prospektusa

 

 


Smartxide Punto frakcionált CO2 lézer műszaki adatai

SMARTXIDE PUNTO                                                                                    30W modell                                             50 W modell

Lézer típus:

CO  RF ­ PSD® 2

Hullámhossz:

10.6 µm

Kibocsátási sugár:

TEM00

Kibocsátási mód:

CW ­ SP ­ DP ­ HP

CW Teljesítmény:

0.5 - ­től

30 W-­ig

50 W­-ig

SP Teljesítmény:

0.1 - től

12 W-­ig

15 W-­ig

DP Teljesítmény:

0.2 - től

12 W-­ig

15 W-ig

HP Teljesítmény:

0.1 - ­től

4 W-­ig

8 W-­ig

Lézersugár továbbítása:

7 tükrös csuklós kar (titánium)

Célzó sugár:

Lézer dióda @ 635 nm ­ 1 mW ­ Állítható intenzitás 1% és 100% között ­ Diode OFF (dióda kikapcsolva) a lézerezés alatt (DOWL beállítás).

Belső adatbázis:

Gyárilag tárolt protokoll, USB-­vel frissíthető. Egyéni felhasználói protokoll mentésének lehetősége.

Kontroll Panel:

Széles színes LCD érintőképernyő (8.4”)

Kiegészítők:

HiScan DOT szkenner rendszer. Többféle kezelőfej (opcionális)

Szükséges elektromos áram:

 100 - 230 V (automatikus kiválasztás) 1,200 VA ­ 50/60 Hz

Méretek és súly:

122 (H) x 42 (W) x 54 (D) cm ­ 62 kg

 

 

Termékek