DEKA lézerek és IPL

SmartXide Touch CO2 - MonaLisa Touch intim lézer, DOT FRAKCIONÁLT BŐRFIATALÍTÁS OPCIÓVAL

SmartXide Touch CO2 - MonaLisa Touch intim lézer, DOT FRAKCIONÁLT BŐRFIATALÍTÁS OPCIÓVAL

MonaLisa Touch vagina rejuvenáció és lézeres inkontinencia kezelés, a női külső nemi szervek halványítása és intim fiatalítás egyetlen multifunkciós készülékkel. Kiegészítő HiScan DOT-RF szkennerrel: rádiófrekvenciával kombinált frakcionált széndioxid lézeres kezelés az arc, a nyak és a dekoltázs területére, bőrfiatalítás céljára, hegekre és striákra.

A SmartXide Touch™ számos területen innovatív technológiát és egyedülálló fejlesztéseket kínál.  A SmartXide TouchTM lézerkészülék lelke egy számítógép vezérelt, rádiófrekvenciával gerjesztett CO2 lézer fényforrás, melyet a DEKA firenzei laboratóriumában fejlesztettek ki és magas minőségi standardoknak megfelelve gyártanak. A felismerés, hogy a frakcionált CO2 lézer a kollagén­képződés serkentése által regenerálja az idő múlásával meggyengült rostokat, valamint felfrissíti a kezelt rétegekben a sejtállományt, széleskörű elismertséget hozott a technológiának. Az egyik legfejlettebb fotorejuvenációs módszer, a DOT™ frakcionált kezelés kiemelkedő a biztonságosságú és hatékonyságú, a DEKA cég számos újításának köszönhetően. A DEKA fejlesztette ki a világon az első CO2 lézer szkennert, valamint számos, a lézersugár karakterisztikáját befolyásoló új technológiát, mint a SmartPulse, a SmartStack, a PulseShapeDesign. 
A MonaLisa Touch™ a világon el­sőként kifejlesztett lézer alapú vulvo-vaginális eszköz, amely Európán kívül az Amerikai Egyesült Államokat is meg­hódította, ahol jelenleg több mint 850 klinikán használják. Eddig 2500 ilyen készüléket helyeztek üzembe a világon, így naponta több mint tízezer MonaLisa Touch kezelést végeznek világszerte. A MonaLisa Touch kezelés minden paramétere a hüvelyfal biztonságos és hatásos kezelésére van optimalizálva, hiszen a készülék fejlesztése során egyetemi anatómiai intézettel és nőgyógyászati klinikák menopausa ambuláciáival működtek együtt. A MonaLisa Touch a tudományos folyóiratokban a legjobban publikált lézeres  vaginakezelés, melyről bizonyított, hogy a hüvelyhámon ejtett gyorsan gyógyuló finom sérülések a vaginafal valódi megújulását, a hám kiszélesedését, a sejtek glikogéntartalmának növekedését, ezáltal a lactobacillus flóra helyreállását eredményezi. Mindezek a hatások a menopausa során kialakuló ösztrogénhiányos szindróma kellemetlen tüneteit, mint a hüvelyszárazság, viszkető érzés, dyspareunia, gyakori fertőzések képes orvosolni.   

Az idő múlása a nők intim életére is hatással van

Az idő lassú, könyörtelen múlása működési és szerkezeti vál­tozásokat okoz az egész szervezetünkön, így a nemiszervekre is hatással van. A genitáliák szöveteiben a feszesség és hidratáltság elvesz­tése a hüvely nedvességtartalmának csökkenését okozza, mely kellemetlen közérzetet, viszketést, szárazságot, levert­séget, továbbá fájdalmat eredményez az együttlét során. A genitáliák atrófiája és a kollagénrostok fokozatos csök­kenése a vagina rugalmasságának elvesztéséhez vezet, és a nyálkahártya, mely dehidratált és kevésbé erezett lesz, vékonyabbá és megereszkedetté válik. A menopauzához közeledve a nők ösztrogén szintjének megváltozása rossz komfortérzetet eredményez és általá­nos hangulatukra, valamint párkapcsolatukra is negatív ha­tással van.

Korábban a hüvely helyreállítása csak súlyosabb betegségek esetén, műtéti úton volt elképzelhető, mára azonban egyre több nő fordul orvosához, hogy a genitáliák feszességének és működésének helyreállításával javítsák az életminőséget.

Ez a lézeres minimál invazív kezelés természetes és fájda­lommentes megoldást kínál a vagina megereszke­désére és a következményes jelenségekre, az öre­gedés lelassítására és bőrfiatalításra alkalmazott arckezelésekhez hasonló módszerrel. Azok a nők, akik úgy döntenek, hogy javítani sze­retnék vaginájuk állapotát, a MonaLisa Touch™ hatására rövid időn belül visszaszerzik magabiz­tosságukat és nőiességüket, s teljesen elfelejthetik a korábban zavaró kellemetlenségeket a mindenna­pi és párkapcsolati életükben.

A MonaLisa Touch™ az első természetes hatású minimál-invazív megoldás az öregedés megfékezésére a nőgyógyá­szat területén. Ez az innovatív és fájdalommentes technológia visszaadja a vagina feszességét és hidratáltságát a hagyományos mű­tétek mellékhatásai nélkül.
 

;

Alkalmazási területek

MonaLisa Touch® az alábbi panaszokra nyújt megoldást:

 • a hüvely nyálkahártyájának atrófiája, lazasága
 • a hüvely nyálkahártyájának szárazsága, viszketése
 • stressz inkontinencia

A női genitáliák minimál invazív kezelésének klinikai vizsgálata:

Az „A” grafikon azt mutatja be, hogy a vaginális atrófia fő tünetei (égő érzés, viszketés, szárazság, közösülés alatti fájdalom, lazaság) az első, második és harmadik kezelés után. A hüvely szárazsága az első kezelés után a páciensek 48%-ánál, a harmadik után 76%-uknál szűnik meg. A hüvely lazasága a páciensek 90%-a szerint javult a harmadik kezelése után.

A „B” grafikon azt mutatja be, hogy a stressz inkontinencia egyes tünetei milyen mértékben csökkennek a harmadik MonaLisa Touch kezelés után. A sürgős vizelési inger a páciensek közel 70%-ánál szűnik meg, a stressz inkontinencia kezelt nők csaknem 60%-ánál csökken.

A vizsgálatot a San Raffaele kórház Nőgyógyászati osztályán végezték uro-genitális atrófiás pácienseknél. [Courtesy of S. Salvatore, M.D. - IRCCS San Raffaele Hospital. Milan, Italy]
 

A MONALISA TOUCH TÖRTÉNETE

2009

A DEKA bemutatja az első V2LR készüléket, mely az arcfiatalításra kifejlesztett DOT terápiát alkalmazza a vulvovaginális kezelésekhez.

2012

A DEKA együttműködik jelentős olaszországi kórházakkal, majd bemutatja a klinikai és szövettani eredményeket, melyeket a MonaLisa Touch kezelésekkel sikerült elérnie. Világelsőként klinikai vizsgálatokkal igazolja a vulvoviginális lézeres kezelés létjogosultságát.

HiScan V2LR

Elkészült a DEKA új szkennelő rendszere, melyet kifejezetten a vagina 360 fokos kezelésére lett kifejlesztve. Ezáltal lerövidül a kezelési idő.

PSD® Technológia

Az első RF gerjesztett CO2 lézerrendszer exkluzív Pulsed Shape Design technológiával. Ez maximális rugalmasságot tesz lehetővé az impulzus alakja szerint: S-impulzus, D-impulzus, H-impulzus, U-impulzus, CW üzemmód. Jelentősen bővülnek a sebészi lehetőségek a SmartXide2 készülékkel, mely az egyik leghatékonyabb, legsokoldalúbb és legnagyobb teljesítményű rendszer.

D-Impulzus

Az impulzus alakja speciálisan a hüvely nyálkahártyájának kezelésére lett kifejlesztve. Egyedülállóan hatékony behatolási képesség más CO2 és Er:YAG lézerekhez képest.

Adatbázis

Ajánlott protokollok esztétikai bőrgyógyászati és más alkalmazásokra (dermatológia, plasztikai sebészet).

Multimédia

Szemléltető képek és oktató videó is rendelkezésre áll.


A kezelés igénybe vehető itt: 
https://www.drderm.hu/portfolio-view/monalisa-touch-vagina-rejuvenacio-huvelyszukites/

DOT FRAKCIONÁLT KEZELÉS

A hagyományos szén-dioxid lézer, melyet sokáig „gold standardnak” tekintettek a ránctalanításban, egy új alkalmazási technikával, a DOT frakcionált kezeléssel újult meg. A DOT terápia meggyőző eredményeket produkál a hagyományos CO2 lézerek mellékhatásai (hosszas gyógyulási idő, hegképződés, pigmentációs zavar) nélkül.

A HiScan DOT szkennernek köszönhetően a DEKA CO2 lézere csak bizonyos helyeken hatol a bőrbe, oszlopszerűen, mikroterületek hő általi lyukasztásával fejti ki a hatását. A kezelt mikroterületek között ez a kontrollált hőhatás azonnali szöveti feszesítést (shrinking) is eredményez, s másodlagosan stimulálja a neokollagenezis folyamatát.

A kezelt és a kezeletlen területek között a szöveti megújulás gyorsabb, hiszen a gyógyulás a kezeletlen területekből „táplálkozik”. Ezáltal jelentősen lecsökken a gyógyulási idő és a kezelés utáni bőrvörösség mértéke is.

Számos frakcionált CO2 rendszer elérhető a piacon, melyek hasonló alapelvek szerint működnek. Sok olyan eszköz van, amelyek a költségcsökkentés okán leegyszerűsített technikai megoldásokat alkalmaznak, melyek az alacsonyszintű vagy kevésbé pontos energiabevitel révén kevésbé hatékonyak. Fontos tehát figyelembe venni azt, hogy szignifikáns technikai különbségek vannak, melyek elkerülhetetlenül befolyásolják a klinikai eredményeket. Ezek a következők:

 • a lézerforrás minősége, élettartama
 • a lézer teljesítménye,
 • az energialeadás stabilitása,
 • az impulzusok formája,
 • a fénytovábbító kar minősége, a tükrös rendszer megbízhatósága
 • a szkennelő rendszer precizitása,
 • a szkennelési pontok egymástól való távolsága,
 • a szkennelési pontok sűrűsége, ezek állíthatósága széles határok közt
 • a frakcionált fototermolízis által létrejött csatornák szélessége és mélysége
 • a koaguláció minősége és kiterjedése
 • a kezelés reprodukálhatósága (azonos beállítás mellett mindig azonos működés és szövődmény ráta) – általában a gyenge minőségű készülékeknél ez a legnagyobb probléma

A lézer okozta szövetmegújulás összefügg a frakcionált csatornák szélességével. Bizonyos csatornaszélesség alatt a szövetmegújulás mértéke csekély, a „lyukasztás” nem indít be kellő mértékű regenerációt, így a látszólag sikeresen elvégzett kezelés után a várt eredmény elmarad. Számos távol-keleti készüléken választható a lyukasztott csatorna szélessége, azonban ennek növelésével a behatolási mélység csökken, az energialeadás elégtelensége miatt.

AZ EGYEDÜLLÓAN INNOVATÍV SMARTPULSE IMPULZUSOK

Az egyedi SmartPulse emissziós rendszer képes kontrolláltan roncsolni a szövetet, miközben maximális hatékonysággal dolgozik. A SmartPulse-nak két része van: az első szakasz a nagy teljesítményű és rendkívül rövid idejű impulzus, amely a bőr és a bőr felső rétegének gyors ablációját végzi a környező szövetek megsértése nélkül; a második része egy kis teljesítményű, hosszabb idejű impulzus, amely felmelegíti a bőr mélyebb rétegeit, azonnali általános feszesítést hozva létre és stimulálva az új kollagénrostok képződését.

SmartSTACK impulzusleadás, a Skin Resurfacing-hez kifejlesztve

A SmartStack paraméter beállításával egy vagy több impulzust állíthat be az orvos a gyors, azonos ponton történő intenzívebb behatás érdekében (1-től 5-ig). Továbbá az ablációs mélység és a szöveti stimuláció precízen ellenőrzött, alkalmazkodik a kezelt területhez, bőr speciális sajátosságaihoz és a páciens szükségleteihez (gyógyulási idő tekintetében).

A SmartStack azonos pontra történő többszöri impulzusleadást jelent. Ilyenkor az abláció nem feltétlenül válik szélesebbé, ugyanakkor mélységi behatolása határozottabb lesz. A koagulációs zóna mérsékelt marad, nem veszélyeztetve a környező zónák épségét.

A SZKENNELÉS MINTÁZATA és a valódi hámlasztás

A DOT frakcionált szkennelő rendszer speciális algoritmus alapján működik, intelligens szekvenciák szerint, melyek optimalizálják a szkennelési útvonalat, egyre fokozódó hőtermeléssel, miközben a környező szövet védve van. A kapott eredmények pedig természetes és harmonikus kezelés utáni mintát mutatnak.

SmartXide Touch frakcionált CO2 lézerkészülék nagy sebességű HiScan DOT szkennerrel van felszerelve, 3-féle kezelési móddal: Normal, Interlaced, SmartTrack. A szkennelés mérete, mélysége és sűrűsége állítható. A 39-féle denzitás (1,7%-tól 100%-ig) igen széles beállítási lehetőséget kínál. A 100%-os beállítás valódi hámlasztást jelent, hiszen a teljes felület elpárologtatásával, egyenletesen távolítjuk el az epidermiszt. Ez lényeges különbség azokhoz a készülékekhez képest, amelyek nem képesek egyenletesen lehámlasztani a bőrt, csupán a koagulációs zóna növelésével, másodlagos nekrózis révén pusztítják el a felső bőrrétegeket. (E készülékeknél a lézer által kiváltott nekrózis alapja nem olyan egyenletes, mint a lézerrel precízen lehámlasztott felszín.)

A SMARTXIDE TOUCH CO2 LÉZER ALKALMAZÁSI TERÜLETEI:

HiScan DOT lézer szkennerrel

 • Arc, nyak, dekoltázs rejuvenáció
 • Kéz, kar és más bőrterületek fiatalítása
 • Műtéti és aknés hegek kezelése
 • Szemkörnyék ránctalanítása és feszesítése (fém szemvédővel)

V2LR szkennerrel

 • MonaLisa Touch vagina rejuvenáció
 • MonaLisa Touch stressz inkontinencia kezelés
 • MonaLisa Touch vaginaflóra helyreállítás
 • Vulva (hüvelybemenet) fiatalítás
 • Vulva (hüvelybemenet) fehérítés
 • Császármetszés hegének kezelése 

Sebészeti kézidarabbal

 • Plasztikai & esztétikai sebészeti beavatkozások
 • Műtéti kimetszés
 • Kisajak plasztika
 • Szemhéjplasztika
 • Növedékek eltávolítása vágással
 • Felületi növedékek felszíni vaporizációja

Letölthető prospektus

 

 

Termékek