DR DERM Kozmetikai készülékek

Dr Derm Vario

Dr Derm Vario

kiforrott Dr Derm® technológiákat ötvöztük egyetlen multifunkcionális készülékben.
Az új Dr Derm® Vario készülék lehetőséget ad arra, hogy a Dr Derm által alkalmazott klasszikus, kiforrott technológiákat megújult formában, továbbfejlesztve, a megszokott, azaz kiváló minőségben használhassa.

A készülék a gépparkunk többi készülékéhez hasonlóan moduláris rendszerű, a "Plug & Treat" technológiát alkalmazza, amely azt jelenti, hogy egyetlen kábel kapcsolódik a kezelőgéphez, amely felismeri a hozzácsatlakoztatott kezelőfejet.

  • Felhasználóbarát készülék
  • Hosszú életű kezelőgép
  • „Elnyűhetetlen” kezelőfejek
  • Esztétikus, ergonomikus megjelenés
  • Moduláris rendszer
  • Harmonizál a többi készülékkel
  • Egységes géppark


A készülékhez tartozó modulok elnevezése a megfelelő klasszikus készülékek után történt. A készülék bármilyen összeállításban megvásárolható, minimum két modul választása szükséges, maximum 6 modul választható. Később, akár évek múlva is bővíthető, újabb modulok vásárlásával.

8 féle modul

1. Sonoderm® : ultrahang

2. Sonoderm® lézerultrahang

3. Microderm® : iontoforézis és mikromasszázs

4. Thermoderm® : bőrvasaló (hideg-meleg terápia)

5. Viosoft®: vio

6. HF-Heat® : fűtött vio

7. BRH® : vörös és kék fény terápia

8. HSR® : hősokk terápia


Akár 10 funkció:

1. Ultrahang

2. Lézerultrahang

3. Iontoforézis

4. Mikromasszázs

5. Hideg - Melegterápia

6. Hatóanyagcsapda

7. Nagyfrekvenciás modul

8. Fűtött nagyfrekvenciás modul

9. Vörös- és kékfény-terápia

10. Hő sokk terápia

A vízoldékony, töltéssel rendelkező anyagok bejuttatására a mai napig az egyik legismertebben alkalmazható klasszikus eszközök az iontoforézis elvén működő, direkt áramhatást alkalmazó készülékek. A hagyományos galvánárammal kezelt bőrfelületen azonban  az erek kitágulnak, megélénkül a vérkeringés, mely pl. a rozáceásoknál hosszú ideig fennálló bőrvörösséget eredményezhet. A galván áramnak azonban számos más mellékhatása is van: a sejtekben ionvándorlást okoz, amely kibillenteni a bőr sejtjeit normál ionegyensú-lyukból, és megváltoztatja töltésüket, ezáltal csökkenti a hatóanyagok bejutását, a galvánáram ezen kívül a bőr pH-értékének eltolódásához is vezet. A Dr Derm cég a galvánáram jó tulajdonságait megőrizve egy új áramformát fejlesztett ki, melynek segítségével elkerülhetőek a galvánáramnál megismert mellékhatások. Az új áramforma az autopolar®, amely az egyen-áram módosított változata, egy speciális, komputerrel vezérelt áramforma. Az autopolar® áram helyreállítja a sejtek eredeti töltését, ezáltal hatékonyabbá teszi az iontoforézist, valamint megakadályozza a kivörösödést és a pH-eltolódást. E speciális áramformát amicroderm® iontoforézis és mikromasszázsmodulba építettük be, melyben különböző kezelőprogramok nyújtanak lehetőséget a rezgő kezelőfejekkel végezhető speciális masszázs és a finom áramformák kombinációjára. A kozmetikusok legkedveltebb kezelése a mikromasszázs és az iontoforézis kombinációjára épülő, 3 fázisú „mikroforézis” program, melynek fázisai: nyirokáramlás serkentés, hatóanyag bevitel és  élénkítés, reflexpont masszázs.

Az ultrahangot ötven éve használják a gyógyászatban terápiás célokra. A kozmetikai és bőrgyógyász szakemberek együttesen vizsgálták az ultrahang fiziológiai hatását, s ennek eredményeképpen alakították ki a ma használatos korszerű kezelési módokat. Az eljárás elve, hogy az ultrahangos kezelőfejben található rezgő membrán az elektromos frekvenciát mechanikus rezgésekké alakítja át. Amikor a fejet ráhelyezik a kezelendő felületre, a szövetek részecskéi ide-oda mozgásukkal hőt termelnek. Az egyidejűleg fellépő két reakció, a hő és a mikromasszázs hatása javítja a sejtek anyagcseréjét és anyagfelvevő képességét, valamint a nyirokáramlást is. A készülékfej mozgatásával és annak a felmelegedésével a bőrbe jutnak a bőrfeszesítő hatóanyagok, vitaminok és zselék, felgyorsul a nyirokáramlás, valamint a sejtanyagcsere.A Dr Dermsonoderm® ultrahangos modul egy kontaktus ellenőrző automa-tikával felszerelt,  amely a bőr és a kezelőfej közötti érintkezés megszűnése esetén csipogó hanggal figyelmeztet. Ez az úgynevezett CDM®- automatika, mely kontrollálja az ultrahang bőrbe jutását és védi a kezelőfejet a felmelegedéstől.A Dr Derm ultrahangos modul  kontaktus ellenőrző automatikája révén csak a kezeléssel telt hasznos időt méri, így  ún. valós időszámlálás történik.

sonoderm® lézerultrahangos modul kialakításakor a vörös fény és a soft lézer biostimu-lációs hatásai az ultrahanggal szinergiában a bőr szerkezetének átépülését eredményezi, így tartós eredményt érhetünk el.

VioSoft® egy különleges műszaki megoldásokat tartalmazó nagyfrekvenciás modul.  Bár a vio-kezelés az egyik legrégebbi elektrokozmetikai eljárás, a  Dr Derm a  világpiacon is egyedülálló páciensvédelme révén egészen új perspektívákat nyit. A  VioSoft® technológiai újdonság lényege az, hogy a kezelőfejet a bőrtől eltávolítva az áramerősség lecsökken, így a bőrhöz közelítéskor nem jelentkezik a hagyományos vio készülékeknél tapasztalható kellemetlen áramütésérzés („áthúzás”). Az áramerősség csak a bőrhöz érintés utáni pillanatok-ban erősödik fel, így a páciens számára a kezelés sokkal kellemesebb lesz, miközben a kívánt hatások (javuló vérellátás, ózonos fertőtlenítés) teljes mértékben bekövetkeznek.

HF-Heat®  kialakításakor a nagyfrekvenciás kezelőfejet fűtő egységgel látjuk el, így a kezeléssel elősegítjük a hatóanyag bevitelt is.

thermoderm® bőrvasaló és hatóanyagcsapda modul  a Dr Derm  hatóanyag bevitelére szolgáló technológiák egyik slágere. A bőrvasaló a hőhatás bőrfelszínre és sejtekre gyakorolt effektusát aknázza ki. A hő hatására az erek és pórusok kitágulnak, a mikrokeringés megélénkül. A biokémiai folyamatok az enzimek magasabb hőmérsékleten történő intenzívebb működése miatt élénkül meg, így a bőr rövid kezelési idő után készen áll a hatóanyagok befogadására. Különösen ajánljuk a készülék használatát olyan természetes, zsírban oldódó kozmetikai készítmények alkalmazásánál, melyek magas lipid tartalmúak (krémmaszkok), illetve kevesebb emulgeátort tartalmaznak, így szobahőmérsékleten rigidebb állagúak (pl. natúrkozmetikumok). A thermoderm® kezelés eredményeként a bőr kisimul, feszesebbé válik. A felmelegítést követő gyors lehűtés a pórusok beszűkülését és a hatóanyag- csatornák lezárását idézi elő. Ez a hatóanyagcsapda- effektus biztosítja a hatóanyagok tartósabb hatását. Különösen a kivörösödésre hajlamos érzékeny bőr reagál jól a hidegkezelésre, a hűtés hatására a szabad idegvégződések ingerlékenysége csökken, a fájdalom – ingerküszöb emelkedik.

Tudományos vizsgálatok  birtokában fejlesztettük ki a BRH® (Blue-Red-Heat) modult, mely az ideális 400-430nm  fénytartomány közötti kék fényt és a 660nm-es vörös fényt egyidejűleg, közvetlenül a bőrfelszínen képes kibocsátani, ezzel megfelelő intenzitást ér el a bőr mélyebb rétegeiben is. A fénykezelés közben a bőrrel érintkező kezelőfelületet egy hő elem az általunk megadott hőmérséklet értékre melegíti. Tekintettel arra a tényre, hogy az enzimek magasabb hőmérsékleten intenzívebben működnek, a melegítéssel a bőr sejtjeinek, valamint a gyulladásban szerepet játszó baktériumoknak az anyagcseréjét magasabb aktivitásra ösztönözzük. A BRH® modullal végzett kezelés során a kék és vörös fény, valamint a sejtek melegítésének hatására a gyulladás mérséklődik, a baktériumok száma csökken, a bőr regenerálódása felgyorsul. A modult a  hármas hatás –a  hő, a kék és vörös fény – eredménye képpen az öregedő, fáradt bőr anyagcseréjének élénkítésére, a kötőszöveti rostok regenerálására,  feszesítésre és fiatalításra is használhatjuk.

HSR® modulban alkalmazott hirtelen felmelegítés hatására a faggyúmirigyekben szaporodó P. acnes baktériumok genetikai állományáról speciális fehérjék kezdenek átíródni. Ezek az ún. hő shock proteinek, melyek végül a baktériumok önpusztulását idézik elő. A HSR kezelőszondát rövid ideig kell a kezelendő pattanáson tartani, s ezalatt olyan magas hőmérsékletet közöl a bőrrel, mely beindítja a fehérjék képződését és ezzel a kórokozók pusztulását. A hőközlés impulzusokban történik, a környező bőrrétegek károsodásának elkerülése végett. A készülék HSR kezelőprogramjai a szükséges hőmennyiséget automatikusan  adagolják, s minden újabb pattanás kiválasztására hangjelzés hívja fel a figyelmet.

Termékek