DR DERM Kozmetikai készülékek

Mezoforte Multi Laser

Mezoforte Multi Laser

BŐRFIATALÍTÓ KÉSZÜLÉK A KOZMETIKAI IPAR LEGINNOVATÍVABB TECHNOLÓGIÁIVAL

A Mezoforte® Multi Laser készülék a valódi hatóanyag- csatornák keletkezésével járó elektroporáció mellett az ultrahang, az iontoforézis és a lézer, valamint a bipoláris rádiófrekvencia és a krioterápia alkalmazásának a lehetőségét kínálja. Az új iMeso® kezelőfej innovatív kialakítása révén az elektro poráció és az iontoforézis egyidejűleg végezhető. A ma legkorszerűbb hatóanyag-beviteli módszerek együttes használata felülmúlja az egyszerűbb, egyetlen technológiát kínáló eszközökben rejlő lehetőségeket.

Öt kezelőfej, hét különböző eljárás

Ultrahangos hatóanyag-bevitel

A Dr Derm Equipment 1994-től napjainkig számos újdonságot vezetett be az elektrokozmetika, ezen belül a hatóanyag bevitel területén. A cég elévülhetetlen érdemei közé tartozik, hogy több mint ezer hazai kozmetika jutott a legkorszerűbb technikai vívmányokkal felszerelt sonoderm ultrahangos készülékek valamelyikéhez, mely az innovatív CDM kontaktus ellenőrző automatika révén nemcsak az ultrahangdózist garantálja, hanem az ultrahangos kezeléshez nem megfelelő kezelőanyagra is figyelmeztet.

Az ultrahangos kezelés során a szaruréteg sejtjeit rögzítő kötések lazulnak fel, emellett az ultrahang más fiziko-kémiai hatásai is elősegítik a hatóanyag penetrációját. A Dr Derm által alkalmazott modulált ultrahang hullámok a hám túlzott felmelegedését képesek megelőzni, így a kezelés semmilyen kellemetlen érzettel nem jár.

Iontoforézis

A bőr elektromos hatásra való feltöltődését, így az iontoforézis hatékonyságát csökkentő ioneltolódást gátolja a Dr Derm másik, ma már elektrokozmetikai tankönyvekben is szereplő innovációja, az autopolar automatika. A hagyományos galvánáramos kezeléshez képest komfortosabbnak és eredményesebbnek bizonyuló módszert a vízben oldódó, ionosan disszociáló hatóanyagok tekintetében ma a legjobb megoldásnak tartjuk. A kezelés során egy módosított egyenáramot használunk, melynek polaritása szabályos időközönként, rövid időre megfordul, így billentve helyre az eltolódott ionegyensúlyt. Az autopolar áramforma révén elkerülhetővé válik az iontoforézishez hagyományosan használt galvánáram minden mellékhatása: a bőr kivörösödése, a viszketés, a kellemetlen áramérzet, a pH-eltolódás és a hatóanyagok bejutását korlátozó ioneltolódás.

Elektroporáció

Az elektroporációt először az orvosi praxisban, elsősorban hatóanyag-kutatási területen alkalmazták. A tű nélküli mezoterápiaként is említett módszer később a kozmetikákban is megjelent.  A Dr Derm Equipment előrejelzései szerint a módszer a 21. század elektrokozmetikáját éppúgy meg fogja reformálni, mint az ultrahang a 90-es évek derekán. A Dr Derm Equipment által 2008-ban bemutatott Mezoforte család minden készüléke kínálja az elektroporáción alapuló, tű nélküli mezoterápiás kezelés lehetőségét. A lipidbarrier elektromágneses hatásra létrejövő sztatikus feltöltődése valódi hatóanyagcsatornák kialakulását eredményezi. A hám védőrétegének ellenállását ilyen módon leküzdve, az eddiginél nagyobb méretű molekulák bejuttatása is lehetővé válik, miközben a penetrációs mélység is megnő.

Iontoforézis + Elektroporáció

Az iontoforézis és az elektroporáció szinergikus hatását vizsgáló tanulmány megállapította, hogy az elektroporáció alkalmazása többszörösére képes növelni az iontoforézis hatékonyságát. Az LHRH hormonnal végzett vizsgálatok azt bizonyították, hogy az iontoforézis kezelést megelőzően adott elektroporációs áramimpulzus 5-10-szeresére fokozta az iontoforézissel bejuttatható anyag mennyiségét. Az elektroporáció hatására csökken a bőr elektromos ellenállása, valamint a barrier méret-szelektivitása is, ezért nagyobb molekulák, kisebb áramerősségű iontoforézis segítségével vihetők a bőr mélyebb rétegeibe.
A Dr Derm által kifejlesztett iMeso kezelőfej az elektroporációt és az autopolar iontoforézist egyidejűleg alkalmazza a legjobb hatóanyag bevitel érdekében. Az elektroporáció új pórusokat nyit a bőrön, melyeken keresztül az iontorofézis bevezeti a polaritással rendelkező hatóanyagokat. Mezoterápiás ampullák, elektroporációra kifejlesztett orvosi tisztaságú anyagok, steril injekciós készítények (NCTF, Skinboosters hilauronsav, vitaminkomplexek) egyaránt bejuttathatók az iMeso kezelőfejjel - így a bőrtápláló, hidratáló hatás tűs szúrások nélkül valósulhat meg! 
 
Hideg (szoft) lézer
Az alacsony teljesítményű lézerek emberi szervezetre gyakorolt kedvező hatásának hazai felfedezésétől napjainkig már fél évszázad telt el. A szoft, vagy más néven hideg lézer a bőrgyógyászati sebkezeléstől, a fogászati és nőgyógyászati alkalmazáson keresztül, a lézerakupunktúráig számos területen bizonyított. A koherens fénynyaláb hatására a sejtek megújulási ciklusa lerövidül. Ez a károsodott sejtcsoportok vagy sejtrétegek gyorsabb pótlását eredményezi, legyen szó valamilyen bőrbetegségről, vagy egy kozmetikai kezelés során megsértett (lecsiszolt, lehámlasztott) bőrfelületről. A Dr Derm által 2005-ben bevezetett „lézerultrahangos kezelőfej” a mikrodermabráziós kezelés során megsértett bőrfelület gyors regenerálásában jeleskedik. 

A lézer által közölt nagy energiamennyiség az ATP szintjének emelkedését váltja ki. A sejtek energiatároló vegyületének megszaporodása a kezelt szövet energiatartalékát növeli, így az energiaigényes sejtmegújulási és védekezési folyamatok akadálytalanul mehetnek végbe. Gyorsabb gyógyulás, a napról napra történő hámosodás még olyan sebfelszíneken is feltűnően felgyorsul, amely a korábbiakban reakcióra képtelen terápiarezisztens területnek bizonyult. Az ödéma- és gyulladáscsökkentő hatás a bőr feszülésének megszűnésében, a vörösség enyhülésében nyilvánul meg. Az endogén fájdalomcsillapító hatás (az endorfinszint növekedése révén) nemcsak a komfortérzetet javítja, hanem a sebgyógyulás pszichológiai tényezőit is támogatja.

Rádiófrekvenciás kezelés
A Dr Derm rádiófrekvenciás kezelőfeje fájdalommentesen juttatja az energiát a bőrbe, s egyenletesen melegíti fel az irhát és a bőralját, miközben a bőrfelület kevésbé melegszik fel. A természetes szöveti ellenállás következtében keletkezett hő fokozza a sejtek belsejében az oxigén felhasználását és hosszútávon elősegíti a fibroblasztok működését. A hő hatására a rugalmas és kollagén rostok területén ún. „shrinking” jelentkezik, mely jól látható feszesedést eredményez. Ez a rádiófrekvenciás kezelés vendégek számára is azonnal látható eredményének magyarázata.

A bipoláris kialakítás révén a kezelés az arc zsírszövetére, mely a bőr alápárnázottságát adja, nincs hatással. Az egypólusú (mono- vagy unipoláris) eszközök zsírszövetre kifejtett fogyasztó hatása, mely az arc volumenvesztését okozza, a Dr Derm rádiófrekvenciás arckezelései során ismeretlen fogalom. Innovatív megoldás a kezelőfej felületének folyamatosan ellenőrzött hőmérséklete, melynek révén a készülék pillanatról pillanatra szabályozza a rádiófrekvencia teljesítményét. A Computerized Temperature Control of Radiofrequency (CTCRF) révén a szaruréteget megóvja a túlzott felmelegítéstől, így alapvetően különbözik a hőmérséklet ellenőrzésre nem képes készülékektől.

Krioterápia
Az arc rádiófrekvenciás kezelése után a CryoTyteRF® kezelőfej által közvetített hideghatás a maradék hő felesleges mélységi és oldalirányú terjedését akadályozza meg a felmelegített szövetekben. A CryoTyteRF neuroimmunológiai hatásai közül a szabad idegvégződések ingerlékenységének csökkenése, a fájdalom-ingerküszöb emelkedése, valamint az endorfinok azonnali felszabadulása a kozmetikai praxisban is hasznosítható előnyöket (viszketés- és fájdalomcsökkentő hatás) jelent. A CryoTyteRF® csökkenti a bőr kivörösödését, s helyreállítja a rádiófrekvenciás hőhatások által felfokozott anyagcsere aktivitását a bőr felszíni rétegeiben.

Termékek