DEKA lézerek és IPL

DEKA Motus AX Alexandrit lézer (6000W)

DEKA Motus AX Alexandrit lézer (6000W)

Nagy hatékonyságú és hosszú élettartalmú szőrtelenítő lézer, Európa legnagyobb lézergyártó cégétől, mely két verzióban létezik. A kozmetikusoknak gyártott MOTUS AX COSMETIC a DEKA új, BEAUTY & SPA sorozatának tagja. E készülékek kozmetikai szabványoknak megfelelően vannak bevizsgálva és kozmetikai CE megjelöléssel vannak ellátva, így nem igényelnek orvosi hátteret. Így a MOTUS AX COSMETIC készülék kozmetikai szalonokban legálisan használható, s a DEKA szabadalmát jelentő MOVEO technológia révén fájdalommentes és igen hatásos szőrtelenítést kínál. Az orvosi verzió, a MOTUS AX MEDICAL szőrtelenítő képességeiben azonos a kozmetikai készülékkel, de olyan kiegészítő funkciókat is kínál, amely orvosi hátteret igényel. A MOVEO PL modullal megvalósítható pigmentfolt halványítás egyedülállóan biztonságos módszer a napfény okozta szerzett pigmentáció halványítására. Az orvosi rendelők számára gyártott készülék az orvosi szabványok szerint van bevizsgálva és orvosi CE megjelöléssel van ellátva.

Alexandrit lézer minden bőrtípusra

A szőrtelenítő készülékek piaca nagyon összetett. Számos gyártó kínálja a készülékeit a kiélezett versenyben. Minden szépségszalonban és esztétikai klinikán a legjobb ellátást próbálják nyújtani a pácienseknek, de a készülék kiválasztásakor szakmai alapon kell megkülönböztetnünk a szőrtelenítő lézerrendszereket, s nem szabad hinni az egyoldalú tájékoztatásnak, a hangzatos, ugyanakkor gyakran hamis állításoknak.

A különböző DEKA készülékek Európa legnagyobb lézergyártó cégének termékei. Az évtizedekre visszatekintő múlt, a fejlesztési és klinikai tapasztalatok, az európai gyártás (Firenze, Olaszország) és a forgalmazás a világ több mint 120 országában világszerte a legismertebb és legelismertebb lézerek közé emelte a DEKA készülékeket.

DEKA büszkén mutatja be az új Motus AX Alexandrit lézerrendszerét, amely Moveo technológián alapuló innovációval úttörő a lézeres szőrtelenítés területén. Tény, hogy nincs más típusú lézer, amely képes ilyen hatékonyan egyesíteni a melaninban való tökéletes abszorpciót (755 nm), a magas csúcsteljesítménnyel (több mint 6000 W) és rövid impulzusokkal (2 ms). A DEKA által kifejlesztett MOVEO technológia optimalizálja a lézer-bőr kapcsolatot azáltal, hogy a hűtött zafírüveg felület a bőrrel való közvetlen érintkezése révén lecsökkenti a reflexiós indexet, azaz a visszaverődést, és ezzel az energiaveszteséget minimalizálja. Ez a dinamikus üzemmódú zafírkristály kezelőfej hűtött, így biztosítva a kezelést fájdalommentességét és garantálva vendégei maximális biztonságát.

 

 

 

AZ ALEXANDRIT LÉZER ALKALMAZÁSI TERÜLETEI

 • Szőrtelenítés (MOVEO technikával)
 • Jóindulatú pigmentált elváltozások (orvosi verzió)

A Motus AX szőrtelenítő lézer előnyei

755 nm

Ez a hullámhossz a leghatékonyabb a lézeres szőrtelenítési eljárásokban,
ezt tudományos vizsgálatok igazolták. 

Moveo és Moveo PL technológia

A szőreltávolítás forradalma. A kezelőfejet dinamikus üzemmódban használjuk: folyamatosan mozgatjuk a bőrfelszínen, a korábban alkalmazott foltról foltra (spot by spot) technika helyett.

A Moveo technológia már a jóindulatú pigmentált elváltozások fájdalommentes és biztonságos kezelésére is elérhetővé vált.

20 mm

Az egyik legnagyobb elérhető kezelőfej átmérő

10

Amennyiben a MOVEO dinamikus technológia mellett a spot-by-spot technikát is szeretné alkalmazni, 10-féle különböző

kezelőfej közül választhat (az alapáron felül), melyet a beépített kezelőfej felismerő rendszer automatikusan azonosít.

Bőrhűtés

A Motus AX készülék beépített kontakt hűtést kínál a Moveo kezelőfejekkel.

200 felett

A Moveo technológiához és a standard kezelőfejekhez válaszható, beépített kezelőprogramok. A bőrszín, a szőr színe és vastagsága, valamint a kezelendő testtáj kiválasztása után automatikusan adja meg a kezelési paramétereket, így a készülék biztonságos használatához szükséges betanulási fázis lerövidül. A kezelőprogramok révén minden alkalommal a legmegfelelőbb beállításokat fogja használni, a tévedés kizárt - ezzel megelőzhető a figyelmetlen beállítások okozta szövődmények kialakulása. A vendégelégedettség maximalizálása érdekében válassza a MOTUS AX készüléket! 

16 A

A készülék áramfelvétele korlátozott, ezért egyszerű fali aljzatba is csatlakoztatható a szépségklinikán vagy orvosi rendelőben. Nem szükséges külön tápvezeték költséges kiépítése, vagy hálózatfejlesztés a MOTUS AX üzembehelyezéséhez.

Egyszerű & felhasználóbarát

A Motus AX készülék teljes egészében a DEKA R&D (Kutató-Fejlesztő) részlege által kifejlesztett, egyszerűen használható rendszer: kompakt méret, intuitív szoftver, könnyű és ergonomikus kezelőfejek, kontakt hűtés és a MOVEO dinamikus üzemmód..

Kiválóság

A beruházás gyors megtérülése és a páciensek maximális elégedettsége már önmagában képes javítani az üzletmenetét!

 

VÉLEMÉNYEK A MOTUS ALEXANDRIT szőrtelenítő LÉZERRŐL

„Már évek óta használok Alexandrit lézert a klinikámon, és az a tapasztalatom, hogy ez a leghatékonyabb eszköz a szőrtelenítésre, akár a finom és világos szőrzet eltávolítására is. Nincs más rendszer vagy a hullámhosszának megfelelő más készülék, amely a pácienseimnek ugyanezt a szolgáltatás nyújtaná. Nem tagadom, hogy régebben más rendszereket használtam, melyek egyszerűbbek és olcsóbbak voltak, de nem tudták azt az eredményt produkálni, mint ez a készülék. Mióta a DEKA bevezette a MOVEO technológiát, mely a Motus AX termékben található; egy olyan tökéletes készüléket hozott létre, amely eleget tesz minden igénynek: meglepően egyszerű megtanulni a használatát és dolgozni vele. Kiváló a kezelések végeredménye, nincs több probléma a sötétebb bőrtípusok és a világos szőrszálak eltüntetésénél, nincsenek kellemetlen mellékhatások, és ezeknek köszönhetően szinte fájdalommentes a kezelés.”

Prof. Nicola Zerbinati, M.D. 
Insubria Egyetem, Bőrgyógyászati Tanszék - Varese, Olaszország

 

„Mi már 5 éve használjuk a DEKA Motus AX szőrtelenítő lézert. Hatékony, fájdalommentes és gyors, vele a kezelés. Sőt, a Moveo PL kezelőfejjel az egyik leghatékonyabb készülék a pigmentfolt eltávolításban! Az elmúlt évek alatt sohasem hibásodott meg, csak a villanólámpák cseréjére volt szükség, az is töbmillió lövés után, amit már hónapokkal előre jelzett a készülék”

Dr Vágó Áron
Esztétikai Lézercentrum, Kecskemét

 

„A legjobb választás volt. A tudása, hatékonysága és a könnyű kezelhetősége mellett az sem utolsó szempont, hogy nyáron sincs vele leállás. A bőrszínhez alkalmazkodó kezelőprogramok lehetővé teszik a napbarnított és szoláriumozott bőr biztonságos kezelését is. A szakmai és technikai háttértámogatás a Dr Derm-től már „csak” hab a tortán. Nem véletlenül választottunk ezután is DEKA gépeket: klinikánkon már 4-féle különböző DEKA készüléket használunk." 

Dr Fercsik-Tóth Beatrix
PortaBellaVita klinika, Pécs

 

AZ ALEXANDRIT LÉZER ÚJ KONCEPCIÓJA

A Motus AX új Alexandrit lézer készülék a DEKA által tervezett MOVEO technológián alapul. A rendszer páratlan, kihasználva az Alexandrit lézer előnyeit. Tény, hogy nincs más típusú lézer, amely képes ilyen hatékonyan egyesíteni a melaninban való tökéletes abszorpciót (755 nm), a magas csúcsteljesítménnyel (több mint 6000 W) és rövid impulzusokkal (2 ms). A MOVEO kezelőfej segítségével el tudja távolítani a nem kívánatos szőrszálakat, mellyel könnyebb, gyorsabb, biztonságosabb és hatékonyabb a kezelés, emellett fájdalommentes és sötétebb bőrtípusra is alkalmazható. Ez az innovatív technológia nem terheli túl a lézerrendszert, csökkenti a karbantartási költségeket és minimalizálja a meghibásodásokat.
 

MOVEO: EGYSZERŰEN NAGYSZERŰ!

A Motus AX alapvetően megváltoztatta az Alexandrit lézerek egész koncepcióját. A DEKA a lézeres szőrtelenítés terén egy rendkívüli technológiával rukkolt elő: a MOVEO nemcsak egy új ötlet, hanem 4 előnyös tulajdonság egyetlen készülékben:


 

Az alexandrit lézer TECHNOLÓGIAI INNOVÁCIÓja

A leggyakrabban használt szőrtelenítő lézerek által kibocsátott fény hullámhossza az infravörös tartományra esik, ilyen a 755nm-es Alexandrit, a 810nm-es dióda vagy a 1064nm-es Nd:YAG lézer. Biofizikai vizsgálatok szerint ezt a fénytartományt a bőr nagymértékben visszatükrözi. Az alábbi grafikon a bőr fényvisszaverő képességét mutatja az egyes hullámhosszokon, a melanin tartalom (vagyis a Fitzpatrick féle bőrtípus) függvényében. Megállapítható, hogy a közepes pigmenttartalmú (8%) III.-as bőrtípus esetén a 755 nm-es Alexandrit lézer fényének reflexiója kb. 50%, s ez a dióda lézer esetében sem jobb. A hagyományos technológiával történő kezelés során tehát az energia fele a bőrfelületről történő visszaverődés miatt elveszik.

 

 


A MOVEO kezelőfej e probléma kiküszöbölésére lett tervezve. A DEKA által kifejlesztett MOVEO technológia optimalizálja a lézer-bőr kapcsolatot azáltal, hogy a hűtött zafírüveg felület a bőrrel való közvetlen érintkezése révén lecsökkenti a reflexiós indexet, azaz a visszaverődést, és ezzel az energiaveszteséget minimalizálja. Ilyen módon alacsonyabb energiaszintek alkalmazásával (7-8J/cm2) a MOVEO kezelőfej a bőr mélyére ugyanannyi energiát képes juttatni, mint a hagyományos kezelőfej 16-21 J/cm2 alkalmazása mellett. 

ELŐNYÖK a szőrtelenítésben - HATÁROK NÉLKÜL!

A DEKA az Alexandrit lézerrel való szőrtelenítés területén legyőzte az eddigi akadályokat, ugyanakkor megtartotta a 755nm-es hullámhossz minden előnyét. A MOVEO technológia használata egyszerű, delikát bőrfelületeken is eltávolítja a nem kívánt szőrszálakat, gyorsaságát pedig a 20 mm átmérőjű zafír fejnek és a nagy villanásszámnak köszönheti. A kis területen végzett ismételt mozdulatokkal fokozatosan felmelegíti a szőrtüszőket, amelyek így elpusztulnak, miközben a páciens fájdalommentes, mellékhatás nélküli kezelésben részesül.

A dinamikus MOVEO technológia előnyei:

 • a kezelőfej folyamatosan mozog a bőr felett, így nem fordul elő, hogy kezeletlen területek maradnak ki, mint a szpotról szpotra történő kezelésnél
 • a kezelőfej zafírkristály végződése hűtött, így ez folyamatosan védi az epidermiszt a túlmelegedéstől
 • a kezelőfejjel való közvetlen kontaktus révén nem kell számolni azzal a veszteséggel (visszaverődéssel és szóródással), ami a hagyományos fejkialakításnál a kezelőfej-levegő, majd a levegő-bőr határfelületen létrejön
 • a lézer gyorsabban villog (3-5Hz), mint a hagyományos szpotról szpotra kezelésnél (1-2Hz), így azonos területet több villanás ér
 • a fentieknek köszönhetően kisebb villanásonkénti energia is elegendő (7-8 J/cm2)
 • a kisebb villanásonkénti energia miatt a fájdalomérzet drasztikusan lecsökken
 • a kisebb energiasűrűség lehetővé teszi a sötétebb bőrtípusok (Fitzpatrick III-VI.) Alexandrit lézerrel történő kezelését is
 • tehát a MOVEO technikával biztonságosabban, egyenletesebben és fájdalommentesen kezelhetünk, minden bőrtípuson!

Klinikai eredmények DEKA alexandrit lézerrel

 

Moveo kezelés kivitelezése

A készülékkel végzett eljárás nagyon egyszerű:

 • A MOVEO módban a lézerrendszer a kezelőfejet automatikusan felismeri.
 • Az integrált adatbázis és a könnyen kezelhető szoftver lehetővé teszi, hogy bármely Fitzpatrick-féle bőrtípushoz és szőrszínhez, illetve szőrvastagsághoz alkalmazkodva a bőrfelületet képes legyen gyorsan kezelni.
 • Az LCD kijelző megjeleníti a leadott energiát a kezelés során és egy hangjelzéssel figyelmeztet, ha a kívánt végpontot elérte. Ekkor lehet elkezdeni egy másik bőrfelület kezelését.
 • A kezelési időt az energiasűrűség, a villanások frekvenciája és a leadott energia határozza meg, egy 10 cm x 10 cm-es terület kezelése körülbelül 30-60 másodperc!

A Moveo technológia könnyen és gyorsan tanulható, azonnal alkalmazható és nemcsak orvosok, hanem asszisztensek és kozmetikusok is dolgozhatnak ezzel a módszerrel.

Egyedülálló tréning és garancia

Cégünk több, mint 25 éve foglalkozik kozmetikai és orvosi eszközök forgalmazásával, üzembe helyezésével, alkatrészellátásával és szervízével. Az értékesített eszközök használatára vonatkozó gyakorlati tudnivalókat és a hatásmechanizmus megértéséhez szükséges elméleti információkat a telepítés helyén, az Ön szalonjában oktatjuk. 

*A DEKA cég a Motus AX készülék villanólámpáira (95%-ban MOVEO üzemmódban történő használat esetén) 3 év, vagy 3 millió villanás garanciát vállal!
(amelyik előbb bekövetkezik)

Ha még többet szeretne tudni az ALEXANDRIT lézerekről és a MOVEO technológiáról, olvassa el blogbejegyzésünket!

Letölthető prospektus

 

 

Specifikáció

Motus AX

 

Lézerrendszer típusa

Alexandrite

Hullámhossz

755 nm

Pulzusonkénti energia mennyiség

31 J (Max.)

Lézer teljesítmény

6000 W (csúcsteljesítmény)

Pulzálás száma

1 vagy 2

Pulzálás időtartama

2-50 ms (egyszeri pulzálás) 4-80 ms (dupla pulzálás)

Teljes pulzus hossz

2-300 ms

Ismétlési frekvencia

1-10 Hz

Kezelőfej mérete (opcionális)

20mm MOVEO HR (szőrtelenítő) kezelőfej - kozmetikai és medikai verzió

7mm-es MOVEO PL (pigmentfolt kezelő) - opcionális, csak medikai verzió 

5- 16 mm (spot by spot) - opcionális, csak medikai verzió

Energiasűrűség

Max. 160 J/cm²

Jelzőfény

Zöld Dióda Lézer @ 532 nm < 4 mW

Emissziós kontroll

Kézi- vagy lábkapcsoló

Hűtőrendszer

Integrált Bőrhűtő Rendszer

Méretek

95 cm (H) x 51 cm (W) x 83 cm (D)

Tömeg

90 kg

Elektromos igény

230 Vac- egy fázisos- 50-60 Hz- 16 A

Termékek